Kielecki rynek mieszkaniowy
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Warszawska - Stara
Czy ktoś wie co i kto buduje na rogu Starej/Warszawskiej. Przeglądnąłem stronę i nic nie ma o tej inwestycji ;>
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
Re: Warszawska - Stara
Będzie w poniedzialek.jarp pisze:Czy ktoś wie co i kto buduje na rogu Starej/Warszawskiej. Przeglądnąłem stronę i nic nie ma o tej inwestycji ;>

Mniej mieszkań w naszym regionie!
W sierpniu tego roku oddano w naszym województwie aż o ponad jedną trzecią mieszkań mniej niż rok temu – alarmuje w najświeższym komunikacie Urząd Statystyczny w Kielcach.
Z dopiero co zaprezentowanych danych wynika, że mimo ogromnego popytu i rosnących cen lokali żaden z lokalnych developerów na razie nie korzysta z tej hossy, a nowych mieszkań ubywa, zamiast przybywać.
W sierpniu oddano ich do użytku ledwie 103, podczas gdy rok wcześniej aż 172. Pocieszać może fakt, że o kilkanaście procent wzrosła liczba rozpoczętych budów nowych lokali, co za kilkanaście miesięcy powinno nieco rozładować ogromny popyt.
-
ccc
-
zuza
Na chwile obecna bardzo trudno kupic mieszkanie. Przykladowo w budynku Ustronie, ktorego realizacja nie została jeszcze rozpoczeta nie ma zadnych mieszkan do kupna. Pojawiaja sie takze listy na mieszkania w II etapie Panoramy, nie wiem czy oficjalne czy nie
Deweloperzy caly czas szukaja terenow, maja kapital, chca budowac. Na kielecki rynek wejdzie nowy deweloper, ktory poki co analizuje, gdzie i jak moze budowac. W przeciagu najblizszych 6-8 tygodni na rynku powinny pojawic się informacje o kilku nowych inwestycjach.
-
ccc
Ja tez czekam na nowe inwestycje ?
Szukam dużego mieszkania, spóźniłam s ie na rezerwacja po żaglami, bardzo żałuje, a pozostałe nie odpowiadały mi lokalizacyjnie buuuu .
Pocieszajace jest to co piszesz o nowym deweloperze i mających ruszyć za 6 -8 tyg. nowych inwestycjach.
Nie wiesz czy nie będą budować na Klonowej- okolice zalewu, obok nowej inwestycji żaglowej Grzyba,, tam jest duzo wolnych działek pod zabudowe, ( cześc UM , cześc prywatnych właścicieli, tylko maja taki podział ,że są długie az do samego zalewu, plaży i wąskie, na 20 m szerokie ,więc na dobrą inwestycje trzeba by było kilka wykupić) A może juz ktos poczynił starania?
Szukam dużego mieszkania, spóźniłam s ie na rezerwacja po żaglami, bardzo żałuje, a pozostałe nie odpowiadały mi lokalizacyjnie buuuu .
Pocieszajace jest to co piszesz o nowym deweloperze i mających ruszyć za 6 -8 tyg. nowych inwestycjach.
Nie wiesz czy nie będą budować na Klonowej- okolice zalewu, obok nowej inwestycji żaglowej Grzyba,, tam jest duzo wolnych działek pod zabudowe, ( cześc UM , cześc prywatnych właścicieli, tylko maja taki podział ,że są długie az do samego zalewu, plaży i wąskie, na 20 m szerokie ,więc na dobrą inwestycje trzeba by było kilka wykupić) A może juz ktos poczynił starania?
-
zuza
-
ccc
-
ccc
Fajnie
Czyli moga powstac 2 budynki i 2 roznych deweloperów, byłoby superowo.
Juz nie moge się doczekac.
Sama tez dopytuje inwestorów ale nic konkretnego nie wiem, w kazdym bądź razie nikt nic nie obiecuje w tym roku.
Grzyb ma kilka działek na Klonowej, i z tego co pamiętam dostał od U.Miasta jakąś działke w zamia za udostęnienie plaży ( ta afera z żaglowcem- to może sie pokusi).
W przyszłości Klonowa ma zmienic swój charakter i napewno powstanie dużo mieszka ń, moze jakies usługi, rekreacje dodatkowe. itp
A ten projektowany budynek wiesz moze czy bedzie duzy czy raczej taki na kilka mieszkań?
Dzieki
Czyli moga powstac 2 budynki i 2 roznych deweloperów, byłoby superowo.
Juz nie moge się doczekac.
Sama tez dopytuje inwestorów ale nic konkretnego nie wiem, w kazdym bądź razie nikt nic nie obiecuje w tym roku.
Grzyb ma kilka działek na Klonowej, i z tego co pamiętam dostał od U.Miasta jakąś działke w zamia za udostęnienie plaży ( ta afera z żaglowcem- to może sie pokusi).
W przyszłości Klonowa ma zmienic swój charakter i napewno powstanie dużo mieszka ń, moze jakies usługi, rekreacje dodatkowe. itp
A ten projektowany budynek wiesz moze czy bedzie duzy czy raczej taki na kilka mieszkań?
Dzieki