Spacerkiem po placach budowy - raport
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
Oskar
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Na Zytniej, tym razem po przeciwnej stronie hali przeniesli 2 budki: kwiaciarnie i kebab pod samo rondo. Widac lada moment zaczna budowe kolejnych pawilonow.
EDIT: Nie wiem co oni kombinuja na tej Zytniej. W miejsce kwiaciarni przeniesli dawny kiosk Kolportera co ostatnio ciuchy sprzeadawali i nadal sprzedaja a w miejsce kiosku zwizli jakis nowy czyli zamiast mniej bud, mamu ich wiecej.
Przy hali to o czym juz wspominaja zaraz obok sprzedazy biletow MPK buduja bankoman BGŻ.
EDIT: Nie wiem co oni kombinuja na tej Zytniej. W miejsce kwiaciarni przeniesli dawny kiosk Kolportera co ostatnio ciuchy sprzeadawali i nadal sprzedaja a w miejsce kiosku zwizli jakis nowy czyli zamiast mniej bud, mamu ich wiecej.
Przy hali to o czym juz wspominaja zaraz obok sprzedazy biletow MPK buduja bankoman BGŻ.
-
ccc
Chyba jeszcze nikt tam nie trafił, ale chodzi mi o budynek firmy INFOMAX na ul Opielińskiej (za blokami na ul. Siennej / przy ogrodzeniu z Społem Kielce)
W latach 80 było tam przedszkole, w połowie 90 zlikwidowane i kupiła to firma INFOMAX, dziś na bazie parterowego budynku z poddaszem zrobiła ciekawy biurowiec. Obecnie jest malowany.
Fotki budynku jeszcze nie maja na swojej www, ale może kotoś w pobliżu przechodzi z aparatem i by uwiecznił go.
W latach 80 było tam przedszkole, w połowie 90 zlikwidowane i kupiła to firma INFOMAX, dziś na bazie parterowego budynku z poddaszem zrobiła ciekawy biurowiec. Obecnie jest malowany.
Fotki budynku jeszcze nie maja na swojej www, ale może kotoś w pobliżu przechodzi z aparatem i by uwiecznił go.
1. Na ul Wesołej rozpoczyna się przebudowa budynku (pierwszy jest KGI, następny jest też nowy budynek i ten trzeci dlalej to ten)
Na tablicy jest: Budynek Wielofunkcyjny, Inwestor firma L.A.S., budynek zagrodzony parkanem.
Kiedyś w E.D. pisano co tam niby ma powstać.
2. Na Kościuszki zaraz za budynkiem UDT już gotowy budynek mieszkalny, na mój gust - taki sobie.
Na tablicy jest: Budynek Wielofunkcyjny, Inwestor firma L.A.S., budynek zagrodzony parkanem.
2. Na Kościuszki zaraz za budynkiem UDT już gotowy budynek mieszkalny, na mój gust - taki sobie.
Ale Echo pisało o budynku, gdzie był sklep OSM Radostowa, a on jest chyba dużo niżej czy to o tym piszesz?j'k pisze:1. Na ul Wesołej rozpoczyna się przebudowa budynku (pierwszy jest KGI, następny jest też nowy budynek i ten trzeci dlalej to ten)
A u mnie na osiedlu (Stok) przy hotelu La Mar odnawiają dawny budynek sklepu mięsnego (nie wiem co tam teraz ma być, może tylko mięsny odnawia siedzibę :/ a może i nie, bo budynek po odnowie wygląda całkiem ładnie
). Również Na Stoku koło sklepu warzywnego i kiosku (z tyłu) coś kopią. Możliwe, że to tylko odnowa rur, ale jednak sądzę, że tam coś powstanie ;p Na pewno nie będzie to nic nadzwyzajnego, ale zawsze coś 
to w takim razie źle zinterpretowałem to co napisało Echoautor pisze:Ale Echo pisało o budynku, gdzie był sklep OSM Radostowa, a on jest chyba dużo niżej czy to o tym piszesz?j'k pisze:1. Na ul Wesołej rozpoczyna się przebudowa budynku (pierwszy jest KGI, następny jest też nowy budynek i ten trzeci dlalej to ten)