Kolporter Development (Herby, Sł. Wzgórze, Podkarczówka) [M]

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 2 października 2006, o 14:47

Panorama sprzedaż - Stan na 29.09.2006

Blok 1A - 18/23 (wolne trzy mieszkania na parterze, dwa mieszkania 3. piętro)
Blok 2A - 20/23 (wolne trzy mieszkania na parterze)
Blok 3A - 20/23 (wolne dwa mieszkania na parterze, jedno na 1. piętrze)

Sprzedane - 84%
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

HFB

Dlaczego środkowy blok z czerwonej cegły???

Post autor: HFB » 2 października 2006, o 16:30

Dlaczego środkowy blok z czerwonej cegły??? Czyżby brakło jasnych cegieł???

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Re: Dlaczego środkowy blok z czerwonej cegły???

Post autor: Autor » 3 października 2006, o 10:41

HFB pisze:Dlaczego środkowy blok z czerwonej cegły??? Czyżby brakło jasnych cegieł???
Na wizualkach wszystkie są jasne:
:arrow: http://mieszkania.kolporter.pl/oferty/2/front.jpg

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 3 października 2006, o 17:19

Dlaczego na stronie inwestycje.kielce.pl nie można obejrzeć wizualizacji ani przeczytać nic na ten temat?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 października 2006, o 17:26

KamilEm pisze:Dlaczego na stronie inwestycje.kielce.pl nie można obejrzeć wizualizacji ani przeczytać nic na ten temat?
Proponuje przesledzic temat od poczatku.

frytu

czerwona cegla

Post autor: frytu » 4 października 2006, o 07:03

Jarek pisze:Tradycyjnie weekendowe zdjęcia :D

Obrazek Obrazek
adminie, nie patrzmy na wizualizacje (tu cegly sa przykryte tynkiem) ale ostatnim poscie ze zdjeciem z niedzieli widac srodkowy blok w innym kolorze
moze ktos wie dlaczego?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 4 października 2006, o 17:59

Aaaa to juz trzeba chyba spytac jakiegos specjaliste z budownictwa, na pewno nie pozwoliliby sobie na gorsze materialy, zapewne ma to inne uzasadnienie.

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 5 października 2006, o 22:45

j'k pisze:Widać, że Condite tak jak inne firmy mają problemy z ilością pracowników, którzy wyjechali z kraju (a znam fakt jak to jest w firmie Mitex). Przy budowie Panoramy niewielki ruch budowlańców, a mury wolno się pną do góry. Może jak skończą Glinianą to przerzucą ekipe na Kołątaja.
Ciekawe ilu ludzi zatrudnia Condite, lub Kolporter Development :?: wątpie żeby to były znaczące ilości, pewnie wynajmuja podwykonawców. A tak przy okazji to dosyć dziwna ta sprawa z Condite i Kolporter Development, niby Condite jest inwestorem i generalnym wykonawcą tych inwestycji i niby Kolporter Development jest zarazem inwestorem tych samych inwestycji oraz "największym" deweloperem, który:
W trakcie realizacji są trzy duże projekty w Kielcach - w sumie 12 bloków z ponad 300 mieszkaniami. To jedna z największych inwestycji tego typu w województwie świętokrzyskim w przeciągu ostatnich kilkunastu lat
Podsumujmy: Gliniana - 12 mieszkań + Domaniówka - 39 mieszkań + Kołątaja - I etap 69 mieszkań, II etap 83 mieszkań, III etap 80 mieszkań, czyli razem 283 mieszkania :!: a gdzie wspomniane 300 :?: :wink:
Co do wielkości to też przesada w sezonach 2006/2008 zrealizują 283 mieszkania, gdy np.
Ryszard Grzyb ma oddać w 2006/2007 150 mieszkań, a
MasterKort ma oddać 2006/2007 105 mieszkań.
Czyli wychodzi że są to porównywalne ilości.

SM DOMATOR oddała na Ślichowicach w latach 1986 - 2006 4958 mieszkań
Osiedle Pod Dalnią oraz budynek przy ul. Hożej z 762 mieszkaniami
Osiedle Ślichowice I z 2096 mieszkaniami
Osiedle Ślichowice II z 1885 mieszkaniami
Osiedle Zacisze z 215 mieszkaniami
Razem 4958 mieszkań /20 lat=247,9 mieszkań/rocznie :!:

Nie wspomnę już o tych nowoczesnych technologiach budownictwa Kolporter Development :?: :wink:

P.S.
Jak dla mnie to przerost formy nad treścią, i właśnie przez takie "wodotryski" jak Condite vel Kolporter Development takie poważne firmy budowlane jak Mitex mogą miec problemy z pracownikami, chociaż nie widac tego na budowach Mitexu.

P.S II
Co do budynków na Kołątaja biała czy czerwona cegła to nie ma znaczenia konstrukcyjnego, jedynie czysto ekonomiczne i "społeczne" :wink: (jedni uważają silikat za lepszy materiał od ceramiki a inni odwrotnie :D). Chociaz jak dla mnie to takie inwestycje powinno sie wykonywać wszystko z jednego typu mateiałów w końcu to prawie te same projekty budynków i trochę dziwnie to wygląda.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 7 października 2006, o 21:12

Jednak całość silikat, widać tylko podpiwniczenie wykańczana czerwoną cegłą. Zdjęcia z dziś (sorki za jakość - robione telefonem bo przy okazji podjechałem).

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 7 października 2006, o 22:00

voodoo pisze:Prace już trochę trwają:
Dom "Pod Topolami"-12 tydzień prac-roboty szalunkowe stropu 1 piętra:
Obrazek

Apartamenty "Na Wzgórzu"-wylewanie ścian żelbetowych kondygnacji
garażowej:
Obrazek

Osiedle "Panorama"-11 tydzień prac-Wznoszenie ścian kondygnacji garażowej:
Obrazek

husqa

Post autor: husqa » 9 października 2006, o 13:10

Myśle ze sirek ma dużo racji widoczna jest swoista propaganda wielkości i sukcesu firmy Kolporter Condite i podniecanie sie ich działalnością i o ile jest to uzasadnione w stosunku do podstawowej ''gazeciarskiej'' czy choćby piłkarskiej działalności to do developerskiej mozna narazie zachować odrobinę dystansu i poczekać na rozwój sytuacji

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 9 października 2006, o 19:28

Ja sie raczej z tym nie zgodze, bo zadna firma deweloperska, w ostatnim czasie, nie wybudowala osiedla wiekszego niz 2 bloki,a tu mamy od razu 9 w jednym miejscu, a ze realizacja potrwa 3 lata to w niczym nie przeszkadza, wiec rozmach jest widoczny. Wiadomo, ze PR robi swoje, ale jak na firme, ktora dopiero zajela sie inwestycjami mieszkaniowymi to mozna powiedziec, ze ma mocne wejscie.

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 9 października 2006, o 19:49

A np.: TBS na Siejach , lub ŚTBS przy Chęcińskiej to trochę więcej niż dwa bloki, wiem powiesz że to nie deweloperzy (no prawie, choc prawie robi wielką różnicę :wink:). Nie mówię że to mało, ale jednak jest to przereklamowane, po potencjale grupy Kolporter można oczekiwać czegoś lepszego, bo oprócz wsparcia finansowego grupy Kolporter to nic szczególnego, widać to na zdjęciach z inwestycji realizowanych. (Mówię tu o mieszkaniach, nie o biurowcu).
Nie życze im źle, na wszystko potrzeba czasu jedynie nie lubię propagandy :wink:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 9 października 2006, o 19:57

Mnie chodzi zdecydowanie o firmy prywatne, ktorych nie mozna porownywac z TBSami. Zobaczymy jakie beda kolejne inwestycje.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 15 października 2006, o 10:54

Tradycyjnie, cotygodniowe aktualizacje :)

Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ