SM Domator - Ślichowice II etap III

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

aga

Post autor: aga » 6 października 2006, o 13:12

No i ja tez w takim razie nic z tego nie panimaju...Czyżby jakiś przekręt spółdzielni??

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 6 października 2006, o 13:16

Sądze że widząc jaka jest sytuacja na rynku stwierdzili że warto trochę więcej zarobić ;-)
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 7 października 2006, o 15:42

kolejne fotki :) Jest Tez dziura w ziemi pod mieszkanko agi :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

kielcek

a może ogrodzić teren?

Post autor: kielcek » 9 października 2006, o 08:45

No, no, no... Widzę że nasze mieszkania na ukończeniu. Już nawet na około porządkują. Dzięki sueno za nowe wiadomości.

Mam pytanie,

czy nie wiecie przypadkiem, czy byśmy nie mogli sobie ogrodzić tego terrnu i mieć zamknięty kompleks? Byśmy mogli włączyć jeszcze ten blok co będą budować Adze. Czasem się takie zamknięcie przydaje, przynajmniej nie pomalują nam sprayem nowego, ładni pomalowanego bloku.
Pewnie to wymagałoby zgody wszystkich lokatorów i trochę kosztowało. A przy dużej liczbie osób to częstokroć o jednośćtrudno, ale można byłoby się zorientować. Tyle, że najpierw potrzebna informacja czy w ogłoe jest taka możliwość. Jak będę odbierał mnieszkanie to się zapytam w Spółdzielni, czy też jak wcześniej tam będę.

A jak wy się odnosicie do takiego pomysłu?

aga

Post autor: aga » 9 października 2006, o 10:23

dzieki za zdjecie dziury :)
Ja jestem za ogrodzeniem :):) ciekawe jak to wygląda od strony spóldzielni. mnie cały czas nurtuje te 178zł za m jako wykup gruntu. Zwłaszcza ze to około 8tys wiecej:( Sie zmartwiłam....

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 9 października 2006, o 13:16

aga: zadzwoń do SM i zapytaj :) tel. (041) 368 90 08

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

tract

Post autor: tract » 9 października 2006, o 19:15

kielcek: Jezeli chodzi o ogrodzenie terenu mowa o tym juz byla 2 lata temu jak oddawali dwa bloki na Faldowej i Tektonicznej. Wowczas prezes powiedzial ze istniej taka mozliwosc ale dopiero jak wybuduja wszystkie bloki i wowczas mozna ogrodzic caly teren - bloki na Tektonicznej i Faldowej. Tych nowych trzech blokow samych nie odgrodza bo teren nie jest pod to zaprojektowany - parkingi, uliczki itd.

aga: No tez nie jestem zadowolony ze spoldzielnia podniosla cene o 178 zł, bo jakby nie patrzeć to pare gorszy jest. Ale z tego co wiem jeszcze w czerwcu SM kupowała ten teren wiec pewnie tyle zaplacili i musza odzyskac te pieniadze. Ja juz mam umowe i jest na niej wyraznie doliczona cena gruntu i raczej sie z tym nic nie zrobi.

kielcek

Post autor: kielcek » 10 października 2006, o 06:59

Oki. Ale ciekaw jestem, co oznacza termin jak wybudują wszystkie bloki. Czy ten blok, co mieszkanie kupiła aga to juz ostatni? Czy jeszcze planują przez jakiś czas budowę następnych bloków?

ccc

Post autor: ccc » 10 października 2006, o 09:10

od jednego z właścicieli pobliskiech punktów handlowych słyszałem że na tyłach szkoły w kierunku kamieniołomów ma powstać blok developerski

ile w tym prawdy.... może ktos to potwierdzi

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 10 października 2006, o 10:09

Nawet tu na forum widziałem ogłoszenie, że ktoś chce sprzedać działkę na śliwkowicach. Może to o to chodzi? :) A co do lokalizacji (za szkołą) to nie wiem bo to wyżej jakoś tak stoi. Teren niby wyrównany jest ale sam nie wiem...

kielcek

Post autor: kielcek » 10 października 2006, o 11:24

aga: trochę się dowiedziałem. płacicie az po 178 pln za metr, bo spółdzielnia wykupiła grunt od miasta i nie uzyskała bonifikaty (inni płacili mniej przy wykupie gruntu na własność bo miasto sprzedawało działkę z bonifikatą)

sueno: my też możemy tyle płacić, a to zależy od tego w jaki sposób spółdzielnia wykupi grunt (czy uzyska bonifikatę czy też nie). "bardzo miła" pani z działu członkowskiego poinformowała mnie że powinno to być wiadome w okolicach końca roku. a w terminie 90 dni od odbioru budynku mają obliczyć rzeczywisty koszt i zwracać ewentualne nadpłaty (nie będą rozliczane w czynszu)

do wszystkich: zbyt miłej pani w dziale członkowskim mieć nie będziemy. a dziwi mnie to ... co do ogrodzenia terenu to pani mało zorientowana była, ale powiedziała, że nie planują już żadnych nowych budynków na ulicy Fałdowej i Tektonicznej.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 10 października 2006, o 12:24

kielcek: nie stresuj mnie :P I tak mam zawrót głowy z załatwianiem specy, wyborem glazury, baterii, farby, sprzętu itp. a ty mnie jeszcze straszysz 8 tysiącami. Ja liczę na to, że te wybudowane bloczki rozliczą z tą bonifikatą bo na 400 zł jeszcze (zaznaczam "jeszcze" :P ) mnie stać a na 8k już nie bałdzo :(

aga

Post autor: aga » 10 października 2006, o 14:21

Ja chce bonifikateeee,plissss. Tak na serio,to suma 8tys mnie powaliła.Nosz kurna duzo troche. Myślicie ze bedziedzie miec nadpłate?Nadpłata fajna rzecz.Mnie by mogli to 8tys nadplacić :) No cóz, ja na razie czekam z usteskieniem na M. Na razie dziura w ziemi...
Ta Pani nie jest miła, jest powiem delikatnie, wkurzająca!

tract

Post autor: tract » 10 października 2006, o 17:30

kielcek Wyjasniam, ze termin
wszystkie bloki
oznacza te ktore juz sa oraz blok agi i moj. O zadnych blokach na razie nikt nic nie wie w spoldzielni wiec raczej nic juz nie bedzie ten mial byc ostatni. Pani ze spoldzielni mogla nie wiedziec o ogrodzeniu bo to padlo jako pomysl na zebraniu 2 lata temu i wowczas prezes sie wlasnie tak wypowiedzial jak pisalem powyzej.

aga Raczej nie liczylbym na nadplate (chociaz kto wie), 2 lata temu, zadnej nadplaty nie bylo, a jedynie niedoplata - jakas drobna w wysokosci 400 PLN. Ale ze wzgledu ze wiekszosc osob rezygnowalo z bialego montazu, drzwi itd. dostali zwrot.

sueno Dzialka ktora jest na sprzedaz jest blizej Malikowa. Poza tym ma byc budowany blok gdzies niedaleko Malikowa ale to bedzie blok Wojskowy, bo miasto sprzedalo dzialke Armii :D

ccc Nic mi o tym nie wiadomo wiec mysle ze to na razie plotki, ale w kazdej plotce jest odrobina prawdy wiec kto wie :D

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 10 października 2006, o 20:12

Jutro o 9 odbiór kluczy :D

ODPOWIEDZ