swietny pomysl z tymi fotami
Transexpo - targi komunikacyjne
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
nie. Najpierw musimy ustalic w jaki sposob oceniamy stan taboru, bo przykladowo przed dostarczeniem do Radomia gazówek tabor nie był wcale lepszy od naszego, choc z pozoru kazdy tak myslal. Problem polega na tym, ze oceniamy tabor po ilosci niskopodlogowcow, podczas gdy są miasta, gdzie oprocz niskich pojazdow jezdzi mnostow starych ikarosow, a tych u nas jest moze z 7 czy np. popularnych migów czyli jelczy M11 (w Kielcach pozostal juz tylko 1). Stad tez pojawiaja sie bledne wnioski, ze stan taboru jest fatalny. Fakt nie jest on najnowoczesniejszy, bo jak dla mnie to juz dawno nie powinno byc autobusow z nr 5xx, ale do tego mamy duza baze nowych ikarusow czy jelczy, ktore strupami nie sa. Po otrzymaniu 55 nowych wozow bedziemy miec jeden z lepszych taborów. Obecnie musimy sie cieszyc tym, co mamy.ice pisze:Czy tylko w Kielcach jezdza takie padaki??!!
- cochi
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
tabor mamy tez w miate jednolity Jelcze, Ikarusy Neoplany, MAny i Solarki... to tez plus... w niektorych miastach ikezdza jeszcze staruchy... nawet w samej warszawie takie Ikarusy 260 obslugluja jeszcze linie a u nas zrezygnowano z nich wplowie lat 90... notabene czesc Ikarusow 280 pochodzi przeciez z 1997/98 roku...
cochi
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Byłem dziś
dobrze, że miałem dziś podwójne okienko
Ogólnie wrażenie pozytywne, a nawet lepsze jak przed rokiem. Paru miłośników też widziałem, bo robili zdjęcia
, a z kanarami jechałem od początku do końca w obie strony, nie wiem od kiedy linia TK ma taką "obsługę konduktorską" 
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- Daniel
- Kontakt:
Transexpo 2007 19-21 wrzesień 2007
W tegorocznej imprezie poznamy następcę znanego z naszego MPK Jelcza M081MB. Będzie to Autosan Wietlina. Pojazd, pomimo że zaprojektowany w Sanoku, będzie produkowany w Jelczu.

Polskie Autobusy zaprezentują nam również finalną wersję Jelcza Libero, którego premiera odbyła się na ubiegłorocznych targach oraz inne znane nam już pojazdy z jednostkami napędowymi spełniającymi normy EURO IV.
Na premierę zaprasza również firma Solaris Bus & Coach. W tym roku publiczności zaprezentowany zostanie pierwszy wysokopodłogowy autobus miejski Solaris Urbino 11.
Tyle wiem - tyle wam zdradziłem
W tegorocznej imprezie poznamy następcę znanego z naszego MPK Jelcza M081MB. Będzie to Autosan Wietlina. Pojazd, pomimo że zaprojektowany w Sanoku, będzie produkowany w Jelczu.

Polskie Autobusy zaprezentują nam również finalną wersję Jelcza Libero, którego premiera odbyła się na ubiegłorocznych targach oraz inne znane nam już pojazdy z jednostkami napędowymi spełniającymi normy EURO IV.
Na premierę zaprasza również firma Solaris Bus & Coach. W tym roku publiczności zaprezentowany zostanie pierwszy wysokopodłogowy autobus miejski Solaris Urbino 11.
Tyle wiem - tyle wam zdradziłem

Schodza na psy, ale biznes to biznes i na prawo popytu nie sposob nie spojrzec, a konkurencja moze wygrywac przetargi w wielu miastach, gdzie niska podloga nie jest priorytetem.Na premierę zaprasza również firma Solaris Bus & Coach. W tym roku publiczności zaprezentowany zostanie pierwszy wysokopodłogowy autobus miejski Solaris Urbino 11.
- AR
- Kontakt:
Fatalnie z tą wysoką podłogąDaniel pisze:zaprezentowany zostanie pierwszy wysokopodłogowy autobus miejski Solaris Urbino 11.
Tyle dobrego że chociaż to jest autobus 11m i może będzie pasował bardziej do mniejszych miast.
Testowaliśmy już 11 metrowca...
Autosan Wetlina fajny
Nazwa mi się nie podoba ale miejski może fajnie wyglądać
Międzymiastowy lub turystyczny mnie nie podnieca
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
http://www.coachplan.co.za/solaris.htm
Faktycznie troszkę dziwny, jak się napatrzę i pojeżdżę naszym taborem to wszystko co nowe podoba mi się
http://www.solaris-club.com/solaris-valetta.php
Faktycznie troszkę dziwny, jak się napatrzę i pojeżdżę naszym taborem to wszystko co nowe podoba mi się
http://www.solaris-club.com/solaris-valetta.php
Z tym że on raczej do przewozów miejskich nie jest przystosowany.W 2002 roku firma Pana Olszewskiego wyprodukowała dla Malty specjalny jedenastometrowy model Valetta (w referencjach nazwany jest jako Solaris Urbino 11)