Telegraf - wieża obserwacyjna

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

huska

Post autor: huska » 28 września 2006, o 14:46

Zgadzam się z bikerem straż miejska nie ma co robić więc cwaniakują, do miotły ich i byłby spokój. mandat dla kogoś kto jedzie 70 km/h w dół sienkiewką między ludzmi ok. ale skoro nie stwarza realnego zagrożenia?? to mogliby dać sobie spokój. ale widoczne jest to ze w kielcach służby porządkowe czepiają się i egzekwują swoje uprawnienia w stosunku do rzeczy mało istotnych w większych miastach przynajmniej w centrum (starym mieście) tacy służbiści nie mają racji bytu!!! a napakowanych bandytów to sie boją cwaniaczki a babcie z jagodami ganiają. co do pomnika na telegrafie to beznadziejny pomysł.

Tommy

Post autor: Tommy » 28 września 2006, o 20:37

Ale jestem zły, że w Kielcach nie ma jakiejkolwiek wieży obserwacyjnej dostępnej dla wszystkich... To poprostu żenada, a mamy wspaniałe okolice i widoki... W Poznaniu byłem ostatnio na 2 wieżach ( poza granicami administracyjnymi miasta) i obie cieszyły się ogromnym powodzeniem mimo opłat... A u nas ?? Wyburzyli skocznie i zamiast zrobić tam jakiś fajny punkt widokowy to idioci wolą poszerzyć stok i nic ponad to... Szkoda gadać...

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 28 września 2006, o 20:55

Z Karczówki jest fajny widok :)

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 28 września 2006, o 21:41

Może i mam słaby wzrok ale naprwadcę nie wiedzę przeszkód aby wejść na naszą wieżę ppoż :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 28 września 2006, o 22:14

Daniel pisze:Może i mam słaby wzrok ale naprwadcę nie wiedzę przeszkód aby wejść na naszą wieżę ppoż :!:
A gdzie to jest :?:

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 28 września 2006, o 22:19

Wieża przeciwpożarowa to wieża o której mowa w tym wątku - jest kilkanaście/dziesiąt metrów na zachód od telegrafu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 28 września 2006, o 23:33

Daniel pisze:Może i mam słaby wzrok ale naprwadcę nie wiedzę przeszkód aby wejść na naszą wieżę ppoż :!:
Wejść można, natomiast nie jest to obiekt z przeznaczeniem dla turystów. A sądzę że o taki chodzi...
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Tommy

Post autor: Tommy » 29 września 2006, o 12:27

ObrazekObrazek
Skoro planowali budowę masztu przeciwpożarowego to mogli zrobić właśnie coś takiego jak w Czerwonaku pod Poznaniem (na zdjęciach). Taka wieża nie dość że pełni funkcję taką jak nasza na Telegrafie to w dodatku zarabia na siebie... Zresztą na maszt taki jak na Telegrafie wiele osób bało by się wejść, już nie wspomnę o możliwości zapłacenia mandatu...

Awatar użytkownika
Tomek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Tomek » 14 kwietnia 2008, o 20:24

Wiadomo czy ta wieża jest czynna? Tzn czy leśnicy będą w tym roku z niej korzystać? Byłem tam kilka dni temu i nie wygląda najlepiej. Zabezpieczenie ogradzające jest zniszczone i już z dołu widać, że szyby w oknach na wieży są powybijane. Na jednym z odcinków właz jest zabezpieczony jakaś blachą i łańcuchem co prawda, ale większość średnio wygimnastykowanych osób jest w stanie ominąć to zabezpieczenie. Wcześniej w temacie w jednym z artykułów ktoś ze służb leśnych wypowiadał się, że boją się aby wieża nie stała się ulubionym miejscem samobójców i nie udostępniają jej turystom. W tym momencie samobójcy mogliby korzystać, a prawdziwi turyści jednak nie bo teoretycznie wchodzić nie wolno i nie każdy ominie "przeszkodę z blachy". Mówiło się też o kamerze internetowej z wieży... chyba nic z tego. Według mnie, przy ładnej pogodzie w czasie weekendu ludzie powinni być wpuszczani na górę za symboliczną opłatę.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 14 kwietnia 2008, o 21:46

Tomek pisze:Byłem tam kilka dni temu i nie wygląda najlepiej. Zabezpieczenie ogradzające jest zniszczone i już z dołu widać, że szyby w oknach na wieży są powybijane.
Z moich wizyt na wieży wynika że tam nigdy nie było szyb. Z pozostałą częścią postu zgadzam się w 100%.

ODPOWIEDZ