To widać prorokini jakaśkamil olak RK pisze:a co do zagnanskiej to odlegla przyszlosc- jak mi powiedziala p. Gontarz zanim znajdzie sie inwestor chetny do współpracy do jeszcze minie duuuuuzo czasu
pozdrawiam
Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Re: wyjasnienie
To w takim razie skąd w niej tyle pesymizmu? Jeśli sie stara, to skąd może wiedzieć ile potrwa znalezienie inwestora?autor pisze:Nie jest tak jak piszesz. Pani Gontarz jest zdecydowana na inwestycje i robi wiele, ale teraz czeka na odzew ze strony inwestorow, bo oferta zostala wyslana do inwestorow. Zobaczymy jakie kroki podejma dalej.
Holender wybuduje galerię gdzie indziej?
Budowa kontrowersyjnej galerii handlowej przy ul Warszawskiej w Kielcach stoi pod znakiem zapytania.
Plany holenderskiego inwestora Theo Jongena, który chce wybudować w Kielcach na działce należącej do księży emerytów największą galerię handlową, przez cały czas budzą dyskusje: radnych, mieszkańców i księży emerytów, którzy nie zgadzają się na inwestycję, mimo że ich reprezentanci prawni podpisali z Holendrem umowę dzierżawy terenu na 90 lat!
Choć inwestor ma już gotowy projekt i zakładał, że jeszcze w tym roku rozpocznie prace, na pewno do tego nie dojdzie. Radni kieleccy zdecydowali bowiem, że zanim wydadzą ewentualnie zgodę na tego typu inwestycję, miasto musi opracować szczegółową analizę terenów miejskich, na których ewentualnie mogłyby powstać super- i hipermarkety. Będzie ona gotowa nie wcześniej niż za rok.
To częściowo krzyżuje plany Theo Jongena. - Ale nadal jest zainteresowany inwestycją w Kielcach. Jeśli okaże się, że przy ul. Warszawskiej nie może powstać galeria, a miasto wskaże nam inny dobry teren, to nie wykluczamy budowy galerii gdzie indziej - informuje Piotr Miklaszewski, reprezentant inwestora.
Choć nie wiadomo kiedy i gdzie dokładnie powstanie galeria Jongena, przyszli najemcy już rezerwują w niej pomieszczenia, a warszawska firma projektancka A+D na swojej stronie internetowej oferuje specjalne usługi dla najemców pomieszczeń w przyszłej kieleckiej galerii.
Artur Sobolewski, dyrektor Wydziału Projektów Strukturalnych i Strategii Miasta w kieleckim magistracie:
- Prace nad analizą terenów miejskich, na których mogłyby powstać hipermarkety, potrwają co najmniej rok, więc na pewno w najbliższych miesiącach na działce przy Domu Księży Emerytów inwestor nie będzie mógł rozpocząć budowy galerii handlowej.
Budowa kontrowersyjnej galerii handlowej przy ul Warszawskiej w Kielcach stoi pod znakiem zapytania.
Plany holenderskiego inwestora Theo Jongena, który chce wybudować w Kielcach na działce należącej do księży emerytów największą galerię handlową, przez cały czas budzą dyskusje: radnych, mieszkańców i księży emerytów, którzy nie zgadzają się na inwestycję, mimo że ich reprezentanci prawni podpisali z Holendrem umowę dzierżawy terenu na 90 lat!
Choć inwestor ma już gotowy projekt i zakładał, że jeszcze w tym roku rozpocznie prace, na pewno do tego nie dojdzie. Radni kieleccy zdecydowali bowiem, że zanim wydadzą ewentualnie zgodę na tego typu inwestycję, miasto musi opracować szczegółową analizę terenów miejskich, na których ewentualnie mogłyby powstać super- i hipermarkety. Będzie ona gotowa nie wcześniej niż za rok.
To częściowo krzyżuje plany Theo Jongena. - Ale nadal jest zainteresowany inwestycją w Kielcach. Jeśli okaże się, że przy ul. Warszawskiej nie może powstać galeria, a miasto wskaże nam inny dobry teren, to nie wykluczamy budowy galerii gdzie indziej - informuje Piotr Miklaszewski, reprezentant inwestora.
Choć nie wiadomo kiedy i gdzie dokładnie powstanie galeria Jongena, przyszli najemcy już rezerwują w niej pomieszczenia, a warszawska firma projektancka A+D na swojej stronie internetowej oferuje specjalne usługi dla najemców pomieszczeń w przyszłej kieleckiej galerii.
Artur Sobolewski, dyrektor Wydziału Projektów Strukturalnych i Strategii Miasta w kieleckim magistracie:
- Prace nad analizą terenów miejskich, na których mogłyby powstać hipermarkety, potrwają co najmniej rok, więc na pewno w najbliższych miesiącach na działce przy Domu Księży Emerytów inwestor nie będzie mógł rozpocząć budowy galerii handlowej.
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
To działanie podchodzi pod debilizm.Choć inwestor ma już gotowy projekt i zakładał, że jeszcze w tym roku rozpocznie prace, na pewno do tego nie dojdzie. Radni kieleccy zdecydowali bowiem, że zanim wydadzą ewentualnie zgodę na tego typu inwestycję, miasto musi opracować szczegółową analizę terenów miejskich, na których ewentualnie mogłyby powstać super- i hipermarkety. Będzie ona gotowa nie wcześniej niż za rok.
Już widzę taki projekt na obrzeżach miasta. Nie będzie sensu stawiać tam wyszukanego architektonicznie obiektu to postawią kolejny "Pasaż"To częściowo krzyżuje plany Theo Jongena. - Ale nadal jest zainteresowany inwestycją w Kielcach. Jeśli okaże się, że przy ul. Warszawskiej nie może powstać galeria, a miasto wskaże nam inny dobry teren, to nie wykluczamy budowy galerii gdzie indziej - informuje Piotr Miklaszewski, reprezentant inwestora.
Komisja Rewizyjna czuwa!
-
Crux
Tak, zbyt piękne, aby mogło być kieleckie. Wydaje mi się jednak, że pani redaktor z "Echa dnia" bawi się trochę w twórcę rzeczywistości. Ten artykuł to zapewne projekcja marzeń jej przełożonych. Więc na pewno obraz w nim przedstawiony jest mocno przejaskrawiony.Echo dnia pisze:Budowa kontrowersyjnej galerii handlowej przy ul Warszawskiej w Kielcach stoi pod znakiem zapytania.
(...)
Niestety widać też, że magistrat chce przyblokować tę budowę. Jaki ma w tym cel? Być może niezrażanie firm zainteresowanych w przebudowę dworca kolejowego. Nie wiem... Zresztą przygotowywany plan zagospodarowania ma odpowiedzieć na pytanie, gdzie można stawiać w mieście supermarkety, a wg zapewnień inwestora to miałby być dom towarowy, więc obiekt jednak o trochę innym charakterze.
-
maciej
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Krew zalewa.... No do cholery jasnej, zasrane urzędasy! Nie bardzo rozumiem, do tej pory mogły powstawać HIPERMARKETY bez żadnego wielkiego planu a teraz gdy pojawiła się okazja wybudowania galerii handlowej z prawdziwego zdarzenia to oni potrzebują ROK żeby przemyśleć sprawę?! No noż się w kieszeni otwiera! Zasrańcy, mam nadzieje że wszystkich spuszczą po wyborach, najważniejsze to ubić jakieś własne interesiki i siedzieć w gównie do końca życia!
Wybaczcie język, ale jestem sfrustrowany.
Wybaczcie język, ale jestem sfrustrowany.
Radni kieleccy zdecydowali bowiem, że zanim wydadzą ewentualnie zgodę na tego typu inwestycję, miasto musi opracować szczegółową analizę terenów miejskich, na których ewentualnie mogłyby powstać super- i hipermarkety. Będzie ona gotowa nie wcześniej niż za rok.
jeśli radni coś takiego przegłosowali to pewnie jest po tym ślad - jakieś sprawozdanie z sesji wraz z głosowaniem - trzeba sprawdzić i dowiedzieć się co za geniusz zgłosił taki pomysł pod głosowanie i kto jak głosował
Nie było przeciez zadnego glosowania na ten temat
Co ta Brzezinska za farmazony znowu wypisuje, na czyje zlecenie
Kur... czy w tym miescie nie da sie zrobic nic tak normalnie, bez doszukiwania sie skandalow itp.? Zrobmy cos, bo nie wiem czy predko znajdzie sie innych chetny na zabudowe tego terenu. Ja chcialbym, aby inwestor mial swiadomosc tego, ze ma ogromne poparcie mieszkancow, a radni niech wiedza, ze ich rola nie polega na blokowaniu rozwoju miasta no...
:(:(
No i ta reklama ja na tej stronie nic takiego nie widzę, może mi to ktoś wskaże...Choć nie wiadomo kiedy i gdzie dokładnie powstanie galeria Jongena, przyszli najemcy już rezerwują w niej pomieszczenia, a warszawska firma projektancka A+D na swojej stronie internetowej oferuje specjalne usługi dla najemców pomieszczeń w przyszłej kieleckiej galerii...
Coś mi tu kaczką dziennikarską zalatuje