MZD Kielce - Przebudowa ul. Olszewskiego
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
Re: MZD Kielce - Przebudowa ul. Olszewskiego
Jeśli mowa o zdjęciu nr 20141011_1739201.jpg to wg mnie jest tylko zmiana przebiegu chodnika ze względu na mur oporowy, a między chodnikiem a jezdnią to nie miejsce na zatokę, raczej to będzie trawnik.
Przystanek w kierunku miasta będzie najprawdopodobniej na betonowym skrawku przy murze oporowym i będzie to chyba jedyny przystanek w tym kierunku.
Z kolei od miasta będą trzy przystanki (w każdym razie są trzy wybetonowane zatoki).
Uruchomili już lampy uliczne.
Przystanek w kierunku miasta będzie najprawdopodobniej na betonowym skrawku przy murze oporowym i będzie to chyba jedyny przystanek w tym kierunku.
Z kolei od miasta będą trzy przystanki (w każdym razie są trzy wybetonowane zatoki).
Uruchomili już lampy uliczne.
Olszewskiego już otwarta w dwóch kierunkach. Znaki poziome już wymalowane. Pozostały jedynie prace wykończeniowo-porządkowe.
Niestety nie wiem kto wytyczał przebieg ścieżek rowerowych i chodnika, ale są miejsca gdzie wogóle nie trafiają w siebie kolejne odcinki.
Jak np. tu: Ciekawe, czy MZD to odbierze w takiej formie.
Niestety nie wiem kto wytyczał przebieg ścieżek rowerowych i chodnika, ale są miejsca gdzie wogóle nie trafiają w siebie kolejne odcinki.
Jak np. tu: Ciekawe, czy MZD to odbierze w takiej formie.
Ostatnio zmieniony 1 listopada 2014, o 19:49 przez Zonzu, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu z kolei chodnik. Trochę mniejszy "rozjazd", ale i tak jest to wyraźnie zauważalne. Mam wrażenie, że akurat te zdjęcia nie oddają tej rozbieżności w pełni. Na "żywo" jest bardziej widoczna.
- Thermalcake
Dobrze widzę na zdjęciach? Nie zrobili płyt dla niewidomych przy przejściach? Jakiś wyjątek w Kielcach?

Nie ma płyt dla niewidomych.
Kilka zdjęć z dzisiaj
Skrzyżowanie koło WDK otwarte. Do Olszewskiego trzeba dołożyć
(...)
Wykonawca zgłosił za to kilka dni temu zakończenie prac przy wartej 3,7 mln zł budowie pętli autobusowej oraz modernizacji ul. Olszewskiego. Inwestycja też była opóźniona, bo - jak tłumaczono - natrafiono na litą skałę, którą trzeba było skuć. Teraz okazuje się, że będzie także droższa. W projekcie zmian budżetu zaproponowano na nią dodatkowo 460 tys. zł. - Problemem była nie tylko skała. Konieczne okazało się odwodnienia muru oporowego, co nie było pierwotnie przewidziane w projekcie budowlanym - wyjaśnia rzecznik Skrzydło.
Cały tekst: http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262, ... z3IGv3OuUJ
(...)
Wykonawca zgłosił za to kilka dni temu zakończenie prac przy wartej 3,7 mln zł budowie pętli autobusowej oraz modernizacji ul. Olszewskiego. Inwestycja też była opóźniona, bo - jak tłumaczono - natrafiono na litą skałę, którą trzeba było skuć. Teraz okazuje się, że będzie także droższa. W projekcie zmian budżetu zaproponowano na nią dodatkowo 460 tys. zł. - Problemem była nie tylko skała. Konieczne okazało się odwodnienia muru oporowego, co nie było pierwotnie przewidziane w projekcie budowlanym - wyjaśnia rzecznik Skrzydło.
Cały tekst: http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262, ... z3IGv3OuUJ
Od strony zachodniej dociągnęli z przebudową chodnika i ścieżki do ulicy Łódzkiej, a od strony wschodniej zostawili końcowy 50-cio metrowy odcinek z pofałdowaną i zrujnowaną kostką.
To i tak niesamowite, że ścieżka rowerowa jest po dwóch stronach jezdni.
- Tomasso
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
A gdzie Ty widzisz po drugiej stronie?
Fakt, myślałem, że Zonzu pisał o ścieżce. Rozmarzyłem się