PUK Kielce Centrum handlowe - ul. Planty 11
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
autor: Z. Freud na pewno wymyśliłby jakąś jednostkę chorobową na Twoje niezdrowe zainteresowanie "żurawiami" 
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
Pewnie fundamenty na palach takie maszyny po to są, wierci się pale (gruntowe, stalowe, żelbetowe...) i dopiero na tych palach posadawia się fundamenty.sueno pisze:W piątek na placu widziałem taki fajny samochód z olbrzymim wiertłem (nie znam jego fachowej nazwy) Wiertło na wysięgniku tak do ok 2 piętraPewnie będą osuszac teren bo z tego co słyszałem to teren jest bardzo podmokły (sąsiedztwo rzeczki)
P.S.
Ten olbrzymi samochód to wiertnica np. taka
- sueno
- Kontakt:
Cosik takiego tylko większe
A z tymi palami to racja
Tak chyba most na silnicy robili 
- sueno
- Kontakt:
Pomyliłem się
Ta wiertnica jest do 5 piętra :]
EDYTKA: Praca wre
Kopią doły, leją beton, tylko wiertnicy nie widziałem jak pracuje 
EDYTKA: Praca wre
-
misterxy
Kupcy jeszcze miastu za to podziękują
Kupcy choć są nieufni inwestycji na pewno na tym skorzystają. Teraz likwiduje się targowiska "pod chmurką" (gł. z powodu braku klientów). Ludzie wolą (szczególnie zimą) robić zakupy pod zadaszonymi obiektami, np. w Galerii ECHO.
Nie podoba mi się jedynie róg projektowanego budynku od str. ul. Sienkiewicza. Powinien być bardziej zaokrąglony.
Budynek powinien być tak zaprojektowany/zbudowany, aby można było go w przyszłości nadbudować o 1 lub 2 kondygnacje.
Nie podoba mi się jedynie róg projektowanego budynku od str. ul. Sienkiewicza. Powinien być bardziej zaokrąglony.
Budynek powinien być tak zaprojektowany/zbudowany, aby można było go w przyszłości nadbudować o 1 lub 2 kondygnacje.

Hala na palach
25-09-2006
KIELCE. Urządzenie, które pojawiło się na Plantach w Kielcach, tam gdzie powstaje hala targowa, to palownica. To przy jej pomocy w gruncie umieszczane są specjalne pale o długości kilku metrów. Na nich zostanie posadowiony budynek.
Grunt w centrum Kielc to kurzawka, w której zwykle fundamenty nie utrzymają budynku. Konieczne jest wprowadzenie do gruntu specjalnych pali. To na nich posadowiony jest między innymi most przy deptaku nad Silnicą.
- Zakopanych jest już około 60 pali. Palownica kończy pracę w przyszłym tygodniu i jeszcze we wrześniu rozpoczniemy prace betoniarskie - informuje Wojciech Chotkowski, rzecznik prasowy Miteksu, który buduje hale.
Hala ma być gotowa na początku maja.
/ATA/,
-
maju
- Kontakt:
nosz qcze...
Do Sirek1 : Ta wiertnica to przypadkiem nie zdjęcie z wyspy Łasztownia w Szczecinie?? naprzeciwko Przychodni Portowej??....studenckie lata mi sie właśnie przypomniały 
Re: nosz qcze...
Nie, to jest plac budowy Sali koncertowej Akademii Muzyczniej w Poznaniu, ktora notabene juz niebawem bedzie otwartamaju pisze:Do Sirek1 : Ta wiertnica to przypadkiem nie zdjęcie z wyspy Łasztownia w Szczecinie?? naprzeciwko Przychodni Portowej??....studenckie lata mi sie właśnie przypomniały
-
enya83