Może nie ma się czym chwalić?Daniel pisze:Zazwyczaj o tej porze roku wiedzieliśmy już czym nowym uraczy nas w styczniu przewoźnik.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Nowe autobusy dla kieleckiego MPK
Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach kupuje kolejne autobusy. Spółka rozważała m. in. zakup Mercedesów i MAZ-ów. Ostatecznie, jak informuje członek zarządu MPK Kielce Władysław Wotliński, wybór padł na Solarisy, których przewoźnik ma najwięcej. Będą to dwa 18-metrowe, przegubowe autobusy i jeden mniejszy, 12-metrowy.
Nowe pojazd mają przyjechać do Kielc prawdopodobnie w styczniu. Ich zakup jest konieczny, ponieważ zgodnie z wymogami stawianymi przez Zarząd Transportu Miejskiego średni wiek taboru nie może wynosić więcej niż 9 lat.
W ubiegłym roku MPK kupiło 34 nowe pojazdy. Flotę przewoźnika tworzy obecnie 197 autobusów. 40 z nich jest własnością gminy Kielce.
http://www.radio.kielce.pl/post-17361
Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach kupuje kolejne autobusy. Spółka rozważała m. in. zakup Mercedesów i MAZ-ów. Ostatecznie, jak informuje członek zarządu MPK Kielce Władysław Wotliński, wybór padł na Solarisy, których przewoźnik ma najwięcej. Będą to dwa 18-metrowe, przegubowe autobusy i jeden mniejszy, 12-metrowy.
Nowe pojazd mają przyjechać do Kielc prawdopodobnie w styczniu. Ich zakup jest konieczny, ponieważ zgodnie z wymogami stawianymi przez Zarząd Transportu Miejskiego średni wiek taboru nie może wynosić więcej niż 9 lat.
W ubiegłym roku MPK kupiło 34 nowe pojazdy. Flotę przewoźnika tworzy obecnie 197 autobusów. 40 z nich jest własnością gminy Kielce.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Szkoda, że nie kończą z MAZami.
Te autobusy są tak śmieciowe, że po roku eksploatacji, wyglądają ja 20 letnie złomy.
Przecież to wpływa bezpośrednio na rozwój komunikacji publicznej w Kielcach, tym samym wizerunek i rozwój miasta.
Czy MPK nadal sprzedaje MAZy, i ile ich jest w obecnie w MPK?
Te autobusy są tak śmieciowe, że po roku eksploatacji, wyglądają ja 20 letnie złomy.
Przecież to wpływa bezpośrednio na rozwój komunikacji publicznej w Kielcach, tym samym wizerunek i rozwój miasta.
Czy MPK nadal sprzedaje MAZy, i ile ich jest w obecnie w MPK?
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Co się okazało, to #007 również przyjechał z Sanoka. Stąd np: srebrne poręcze, inne fotele. Pełna kabina kierowcy była montowana w Kielcach.AR pisze:...a pomalowali go chociaż w fabryce, czy będą malować w MPK?
Może Autosan montuje teraz MAZy?
Dodam, że przyjechał jeszcze jeden MAZ, ale ten już prosto z fabryki. Oba przyjechały białe.
Podsumowując:
#007 #00# - Sanok, #00# - Mińsk