Teleexpress
Fragment o tyle ciekawy, że pokazuje przygotowania do uroczystości.

(kliknij na obrazek by obejrzeć)
Kurier TVP3
Korespondentka ta sama co w Panoramie mówi o kieleckim "homniku"
(kliknij na obrazek by obejrzeć)
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

W to akurat wątpię. Nie wydaje mi się, że jakiś Amerykanin (o ile w ogóle będzie wiedział o istnieniu tego pomnika) przyjedzie SPECJALNIE po to do Kielc, by zobaczyć "Homo homini".cochi pisze:Myśli Pan, że jacyś Amerykanie, turyści, przyjadą do Kielc właśnie po to, żeby zobaczyć ten pomnik?
- Jestem pewien, że tak.
A ja akurat nie. W mentalności Polaków leży tylko zwiedzanie miejsc które są uznane za miejsca które wypada zobaczyć. Inne narody podchodzą troszkę inaczej do tego, abstrachując od tego ze mają cały okres emerytury na zwiedzanie.Lukash pisze:W to akurat wątpię. Nie wydaje mi się, że jakiś Amerykanin (o ile w ogóle będzie wiedział o istnieniu tego pomnika) przyjedzie SPECJALNIE po to do Kielc, by zobaczyć "Homo homini".
Pierw musi wiedziec gdzie jest Polska, a nastepnie Kielce. Z doswiadczenia wiem, ze u nich wcale to takie proste nie jest, uwierzcieLukash pisze:W to akurat wątpię. Nie wydaje mi się, że jakiś Amerykanin (o ile w ogóle będzie wiedział o istnieniu tego pomnika) przyjedzie SPECJALNIE po to do Kielc, by zobaczyć "Homo homini".