Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Arkadiusz92
- Kontakt:
-
Arkadiusz92
- Kontakt:
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Nowe autobusy MPK. Poświęcił je sam biskup
Osiem autobusów oraz dwa wozy techniczne zostały zaprezentowane w piątek w bazie MPK przy ul. Jagiellońskiej w Kielcach.
Nowe nabytki miejskiego przewoźnika poświęcił biskup kielecki Kazimierz Ryczan. MPK wzbogaciło się w sumie o sześć przegubowych solarisów oraz dwa MAZ-y. Do sukcesywnej wymiany taboru przewozową spółkę zobowiązuje umowa podpisana z gminą Kielce. Zgodnie z nią średni wiek taboru nie może przekraczać dziewięciu lat. Żeby ten wymóg spełnić, MPK zakupiło 11 nowych pojazdów. Większość z nich została już odebrana przez przewoźnika.
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262, ... ECIA_.html
Co do małych caddy, jeden na pogotowie tech. drugi do zaopatrzenia.
Osiem autobusów oraz dwa wozy techniczne zostały zaprezentowane w piątek w bazie MPK przy ul. Jagiellońskiej w Kielcach.
Nowe nabytki miejskiego przewoźnika poświęcił biskup kielecki Kazimierz Ryczan. MPK wzbogaciło się w sumie o sześć przegubowych solarisów oraz dwa MAZ-y. Do sukcesywnej wymiany taboru przewozową spółkę zobowiązuje umowa podpisana z gminą Kielce. Zgodnie z nią średni wiek taboru nie może przekraczać dziewięciu lat. Żeby ten wymóg spełnić, MPK zakupiło 11 nowych pojazdów. Większość z nich została już odebrana przez przewoźnika.
Co do małych caddy, jeden na pogotowie tech. drugi do zaopatrzenia.
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Czyli zabobonów ciąg dalszy. Gdyby jeszcze biskup zrobił to bezinteresownie, a nie za "co łaska". Jakoś te poświęcone do tej pory nie są przez to czystsze, bezpieczniejsze, nie mówiąc o kulturze pasażerów i kierowców, w korkach też stoją tak samo długo. Gdyby było inaczej, to bym kazał wyświęcić wszystkie pojazdy jeżdżące po mieście, najlepiej obowiązkowo przy rejestracji.
A ja się dziwiłem, że na 101 jeszcze MAZy nie jeżdżą. Bez poświęcenia strach wyjechać w nocy na miasto.
A ja się dziwiłem, że na 101 jeszcze MAZy nie jeżdżą. Bez poświęcenia strach wyjechać w nocy na miasto.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
Arkadiusz92
- Kontakt:
-
Arkadiusz92
- Kontakt: