Malowanie autobusów MPK

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 4 września 2006, o 18:33

Ja widziałem w sobote na terenie zajezdni pomalowane autobusy i 587 nie przypadl mi do gustu... natomiast 677 wyglada tak jak trzeba! Chyba bedziemy musieli pisac do Słonia, bo oni tak w MPK to rzadko glowy i poczucia smaku uzywaja.

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 4 września 2006, o 19:03

autor pisze: Chyba bedziemy musieli pisac do Słonia
Piszmy, piszmy! Ja już napisałem i nawet im rysuneczki innych autobusów zrobiłem :)

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 9 września 2006, o 17:37

Widzialem dzisiaj 677, wyglada calkiem calkiem, z pewnoscia dlatego ze to nowszy model Jelcza. Takze im nowszy autobus tym lepiej to bedzie wygladalo, tylko bez dolnego zoltego pasa. Na tym malowaniu jednak bardziej widac ze blachy nie sa pierwszej mlodosci :?

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 11 września 2006, o 14:59

W ankiecie dotyczącej nowych barw MPK na stronie "gazety" wygrywa niestety wiejskie malowanie z dwoma żółtymi paskami :(
Oczywiście na pierwszym miejscu jest malowanie zielono-białe ale ono się chyba nie liczy :?

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 11 września 2006, o 15:07

AR pisze:W ankiecie dotyczącej nowych barw MPK na stronie "gazety" wygrywa niestety wiejskie malowanie z dwoma żółtymi paskami :(
Oczywiście na pierwszym miejscu jest malowanie zielono-białe ale ono się chyba nie liczy :?
No ponoć nie.
Szkoda, że ludzie którzy głosują na dobrą sprawę nie wiedzą nawet jak wygląda to malowanie z dwoma pasami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 września 2006, o 17:22

To moze maile? :? bo co wiecej mozemy :(

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 11 września 2006, o 17:33

To może pomalowac w 3 paski i kase za reklame z adidasa wziąc? :? Wtedy bedą o Kielcach mówic że dresiarskie miasto...
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

halny
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: halny » 13 września 2006, o 20:03

TRAGEDIA !!! 578 pomalowany razem z miejscem na numer linii ponad przednią szybą :!: TRAGEDIA !!! Do tego te beznadziejne odcienie czerwieni i żółci :shock: Pan Słoń powinien swój samochodzik tak pomalować :lol:

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 14 września 2006, o 01:17

Póki co nie jestem w stanie tego sobie wyobrazić :x aż się boję zobaczyć to coś na mieście :evil:
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 14 września 2006, o 09:09

halny pisze:TRAGEDIA !!! 578 pomalowany razem z miejscem na numer linii ponad przednią szybą :!: TRAGEDIA !!! Do tego te beznadziejne odcienie czerwieni i żółci :shock: Pan Słoń powinien swój samochodzik tak pomalować :lol:
A nie czasem 587? 578 to nie istnieje.
b@rtek pisze:Póki co nie jestem w stanie tego sobie wyobrazić Mad aż się boję zobaczyć to coś na mieście
Nie musisz sobie tego wyobrażać, podstronę wcześniej widnieje zdjęcie zdjęcia z gazety.
Obrazek

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 14 września 2006, o 10:29

To już widziałem, myślałem że następny pomalowali :P

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 14 września 2006, o 10:40

Obrazek

eM
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: eM » 14 września 2006, o 10:55

Mnie się podoba.
a czytaliście to może
http://www.korona-kielce.pl/gol.php?&pa ... r=4266&l=l

2006-09-14„Koronowe” autobusy (Redakcja)

Na razie tylko dwa pojazdy miejskie mają nowe ubarwienie, autobusy są czerwone, a u góry przez środek i na dole pojazdu przebiegają paski żółte. - To symbol naszego miasta - mówi Grzegorz Słoń, prezes MPK w Kielcach.

Do tej pory po kieleckich ulicach jeździły zielone autobusy, tak było od połowy lat 90. Wcześniej, jak w większości polskich miast, obowiązującym kolorem autobusów miejskich był czerwony. Teraz władze Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji postanowiły znowu przemalować pojazdy na kolor, który ma być kojarzony z miastem.
- Żółty i czerwony to barwy herbu Kielc, nimi posługuje się zespół pierwszoligowych piłkarzy Kolportera Korony Kielce, a my postanowiliśmy, żeby i nasza komunikacja stała się miejska w kolorach - stwierdził Grzegorz Słoń, prezes Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach.
Dyrekcja miejskiej spółki komunikacyjnej od razu także tłumaczy, że malowanie nie kosztuje dużo. - Pewnie nasi pasażerowie będą się zastanawiać, że oto MPK nie ma pieniędzy, a tu malują autobusy. My jednak będziemy przemalowywać stopniowo pojazdy, które będą na przykład po remoncie. Wkrótce także zaczniemy malować autobusy niskopodłogowe.
Dwa "koronowe" autobusy już wyjechały na kieleckie drogi. Dyrekcja czeka na opinie pasażerów w sprawie koloru. - W razie, gdyby nie spodobał się kolor naszym pasażerom zawsze możemy autobus przemalować - obiecał Grzegorz Słoń.
My również czekamy na państwa opinie na temat nowej barwy kieleckich autobusów. Odsyłamy na nasze forum www.echodnia.eu albo pod numerem telefonu 08- 01-164-279.

/EIZem/

Martwi mnie to, że jak się nie podoba to się przemaluje, to co oni w kółko będą jeden malować, aż się spodoba? A mnie się nie podoba koor na #332 i #337 i co?
Ehh nasze MPK

AIR

Post autor: AIR » 14 września 2006, o 20:10

tak naprawde malowanie z dwoma pasami moze wyglądać źle bo jest na starym Jelczu, ale gdyby pomalowali tak 678 to mozna by wtedy porównać z 677 i stwierdzić który ładniejszy

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 14 września 2006, o 20:22

Lepiej nie ryzykować :wink:

ODPOWIEDZ