Galeria Korona – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
bender
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: bender » 29 sierpnia 2012, o 11:53

Właśnie dlatego ideałem jest Tesco/Real/Leclerc. Nikt mi nie przeszkadza w zakupach więc obsługa jest mi obojętna. Wybór produktów jest duży, miejsca między regałami jest sporo, no i ceny są bardzo przyzwoite. Nie ma drugiego sklepu, w którym, jak w nich, za jednym zamachem mogę zrobić kompletne zakupy od owoców, poprzez tabletki do zmywarki, baterie do radia, wycieraczki do auta, zabawkę dla młodego, papier do pieczenia, myszkę komputerową po proszek do prania.

I właśnie tego brakuje w GK!

Dla mnie wycieczka specjalnie po spodnie czy koszulę to męczarnia. Ale jeśli mogę przy tym zrobić duże zakupy i przez tydzień nie przepychać się z ludźmi w Biedronce to i po ciuchy wejdę.
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor

TomanoMo

Post autor: TomanoMo » 29 sierpnia 2012, o 12:21

bender pisze:Sklep Społem kojarzy mi się z:
- wysokimi cenami (to akurat fakt)
- gburowatą obsługą ze średnia wieku +70 ubraną w białe kitle
- kasjerkami ruszającymi się jak wóz z węglem
- dymaniem klienta na cenach (proponuję porównywanie paragonów z cenami półkowymi)
- nieznajomością podstaw prawa (nie do przetłumaczenia, że obowiązuje cena z półki, a nie to co pani ma w systemie.
Od momentu wprowadzenia Gamy mam wrażenie, że się zmieniło. W sklepach pod tą marką spadły ceny (i ostatnio nie stwierdziłem różnic między ceną z półki, a paragonem), a niektóre produkty mają w cenach znacznie niższych niż dyskonty lub supermarkety (np. sery lokalnych producentów). Obsługa w tych sklepach jest bardzo miła i sprawna, przed zmianą marki było różnie. W sklepach nadal pod marką Społem nie wiem jak jest, nie mam w pobliżu, aby robić zakupy.

Michal K

Post autor: Michal K » 31 sierpnia 2012, o 15:23

Podobno w grudniu zawita do Korony H&M, a przecież nie było ich w planach.

Sądzę, że brak chętnych na wolne lokale spowodował, że właściciele sięgnęli po sprawdzoną "kotwicę handlową", która może ściągnąć masowego klienta i pozwoli skomercjalizować pozostałe lokale po "normalnych" cenach, bo nie jest żadną tajemnicą w branży, że H&M nie płaci więcej niż 5 euro/metr.
"Lekarz może pogrzebać swoje błędy, architekt może jedynie doradzić klientowi by zasadził winorośl". Frank Lloyd Wright

hey
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: hey » 31 sierpnia 2012, o 18:58

Nowe sklepy w Galerii Echo i w Galerii Korona

GALERIA KORONA

Zwiedzający Galerię Korona widzą wiele nieczynnych lokali. Zdaniem Izabeli Ironmonger, menedżera do spraw marketingu Galerii Korona Kielce sytuacja jest pod kontrolą.
- Na razie niektóre sklepy są zamknięte, ale wynika to z planów najemców i nie ma nic wspólnego z problemami z nimi - tłumaczy. - W ubiegłą sobotę otwarto u nas salon Wólczanka, dwa tygodnie temu ruszyły Badura i Ziaja. Nowe sklepy pojawią się też już w połowie września. Ruszą wtedy Mustang i Levi’s. W październiku szykują otwarcie księgarnia Matras, sklep z odzieżą damską Deni Rose, a także Gino Rossi, Big Star. Na przełomie października i listopada ruszy placówka PKO BP. A w grudniu H&M. Nie mamy żadnych informacji, żeby najemcy, którzy podpisali z nami umowy najmu zrezygnowali. Jesteśmy nowym centrum handlowym na rynku i potrzebujemy trochę czasu, żeby klienci nas poznali.

http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... rii-korona

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 31 sierpnia 2012, o 20:25

No to jeżeli będzie H&M to Korona niewątpliwie zyska duuuuży atut w oczach ciuchozakupowiczów. Zastanawiam się tylko gdzie ma być on zlokalizowany - H&M to sklepy raczej wielkopowierzchniowe a takich chyba nie ma wśród jeszcze niewynajętych w Koronie. Chyba, że nastąpi jakaś przebudowa, jakieś wyburzonko ścian działowych i połączenie 2-3 lokali.

Cieszy drugi Matras w Kielcach. Bardzo sympatyczna sieć księgarni.

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 6 września 2012, o 14:17

Z facebookowej strony Galerii Korona:

H&M W GALERII KORONA KIELCE

H&M to ostatni sklep z grupy tzw. najemców strategicznych, który w ciągu najbliższych tygodni zostanie otwarty w Galerii Korona Kielce. W ten sposób ten jedyny w Kielcach śródmiejski obiekt rozrywkowo – handlowy zakończy proces komercjalizacji.
Jeszcze w tym roku w Galerii Korona Kielce swój salon otworzy jedna z najbardziej znanych marek odzieżowych na świecie – H&M. Libra Project, spółka odpowiedzialna za komercjalizację Galerii Korona Kielce, podpisała już umowę najmu z przedstawicielami tej marki.

Pokusa dla przechodniów
Salon zajmie powierzchnię ponad 1500 metrów kwadratowych. - Będzie to dwukondygnacyjny, reprezentacyjny sklep tej marki, urządzony zgodnie z najnowszą koncepcją aranżacji H&M – zapowiada Iwona Pękalska z firmy Libra Project.
Sklep zostanie tak urządzony, by klienci z łatwością mogli się po nim poruszać i zapoznawać z asortymentem. Obie kondygnacje połączone zostaną ruchomymi schodami oraz windą, dzięki czemu łatwiej będzie można przemieszczać się z jednej kondygnacji na drugą.
Warto dodać, że nowo otwierany sklep H&M będzie posiadał od strony jednej z głównych ulic Kielc, jaką niewątpliwie jest ulica Warszawska, szklaną witrynę, w której będą eksponowane najnowsze kolekcje tej niezwykle popularnej w Polsce marki. Elewacja Galerii Korona Kielce posiadająca tego typu witryny sklepów doskonale wpisuje się w istniejącą tkankę miejską, stając się nierozerwalną częścią strefy pieszej śródmiasta z ulicą Sienkiewicza i Rynkiem, znajdującym się 250 metrów od Galerii Korona Kielce.

Oferta dla każdego
Marka H&M swoją ofertę kieruje zarówno do kobiet, jak również mężczyzn i dzieci. W salonach
tej firmy znajdziemy między innymi sukienki, spódnice, bluzki, marynarki, garnitury, spodnie,
t-shirty, odzież sportową, buty oraz całą gamę bielizny i dodatków takich jak torebki, szale, paski. Klienci cenią sobie również bardzo bogatą kolekcje dla niemowląt i starszych dzieci. Z całą pewnością w sklepach H&M każdy znajdzie coś dla siebie.
Firma powstała w 1947 roku w Szwecji. Od tamtej pory firmowana przez nią odzież zyskała popularność na całym świecie, również w Polsce.

Komercjalizacja na ukończeniu
Proces komercjalizacji otwartej 16 maja Galerii Korony Kielce dobiega końca. Podpisywane są umowy na ostatnie wolne powierzchnie. Trwają też prace adaptacyjne w ostatnich lokalach. - W najbliższym czasie sukcesywnie będą otwierane następne sklepy – m.in. Wólczanka, Deanny Rose, Badura, Matras, Bank PKO BP, Gino Rossi, Big Star, Levi's czy Mustang – informuje Iwona Pękalska z Libra Project. - Natomiast do końca roku zostaną otwarte wszystkie pozostałe sklepy.To oznacza, że otwarcie sklepu H&M zakończy proces komercjalizacji kieleckiego obiektu.
Marka H&M w Galerii Korona Kielce otworzy swój sklep w towarzystwie innych najbardziej popularnych brandów odzieżowych, między innymi: Zara, Reserved, Royal Collection, Bershka, House, Massimo Dutti, Solar, Vistula, Bytom, Oysho, Orsay, Pull&Bear, Camaieu, Tommy Hilfiger, List Roma, Stefanel, Triumph, Caterina, Pepe Jeans, Mohito, Stradivarius, Palmers. Łącznie w obiekcie na trzech poziomach, na powierzchni blisko 37 tys. metrów kwadratowych znajduje się około 160 lokali handlowo – usługowych.

Awatar użytkownika
pawel_ŚLV
Kontakt:

Post autor: pawel_ŚLV » 8 września 2012, o 08:03

Tak jak ktoś wcześniej pisał, takie sklepy jak H&M czy C&A przyciągają więcej ludzi do GE niż Korony. Po za tym przyzwyczajenie też gra istotną role bo skoro cały ten towar jest "szyty na jedno kopyto" w Chinach to po co mamy jechać do drugiej Galerii skoro w pierwszej jest to samo. Zdecydowanie wole Korone bo jest mniej ludzi i spokojnie można przymierzyć. A jak ktoś psioczy na parking to niech w ogóle nie wyjeżdża na ulice bo strach się mijać z takim "zawodowym" kierowcą kategorii B:)
Waleczne Serce Korona Kielce

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 8 września 2012, o 18:47

Ale zdecydowanie jak mam wybierać pomiędzy echo a koroną wybieram to pierwsze, i nie decyduje tu akurat architektura lecz własnie wybór sklepów. To że będzie H&M w Koronie to im ludzi nie przybędzie a jechać tam tylko do tego sklepu to porażka. A co do Wypowiedzi powyżej o kierowcach kat. B, którzy narzekają na parking- mają rację bo jest ciasny, chaotyczny a to że narzekają nie świadczy o kierowcach i ich umiejętnościach. Jednym słowem jest do bani!
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 9 września 2012, o 19:41

Nie jest wcale ciasny. Zauważ, że wszystkie ulice w nim są jednokierunkowe. Więc tak naprawdę są szersze niż te w Echu, bo tam muszą się zmieścić na szerokość dwa samochody. Też uważam, że jeśli ktoś boi się jeździć po parkingu Korony, to znaczy, że nie za dobrze jeździ samochodem w ogóle.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 9 września 2012, o 20:27

Poza tym do Korony jest dużo lepszy dojazd autobusem niż do Echa. Tutaj autobusy są dosłownie co parę minut, a na jednym z przystanków GE trzeba czekać dosyć długo na autobus.
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 11 września 2012, o 20:36

Jeśli już mowa o autobusie do Korony, to może oprócz ścieżki rowerowej, chodników i dwupasmówek, właściciel galerii postawi nową wiatę na przystanku? :)
Obecna, to jedna z bardziej obskurnych w mieście, a z całą pewnością w centrum.
Może jakiś designerski przystanek? :)
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

boogie

Post autor: boogie » 18 września 2012, o 11:22

Wkrótce hitowa marka w Galerii Korona

Uwielbiana przez klientów w całej Polsce marka z modą damską i męską H&M wkrótce otworzy swój drugi salon firmowy w województwie świętokrzyskim. Będzie się mieścił w Galerii Korona Kielce.
Od roku marka H&M funkcjonuje na świętokrzyskim rynku w Galerii Echo w Kielcach. Oferuje ubrania dla pań, panów i dla dzieci, a wśród oferty znaleźć można ubrania od stóp do głów w stylu klasycznym, miejskim i sportowym. Szeroka ofertą przyciąga szczególnie ludzi młodych.
W grudniu ruszy kolejny sklep, w drugim co wielkości kieleckim centrum handlowym. Trwają właśnie prace nad adaptacja powierzchni handlowej dla potrzeb salonu. Sklep ruszy z nową świąteczną kolekcją.

źródło: http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... rii-korona

nie bardzo jakos moge sobie wkomponowac tam 1400 metrowy, dwupoziomowy sklep

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 18 września 2012, o 17:54

W którym miejscu będzie się mieścić???

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 18 września 2012, o 18:25

Wydaje mi się, że nad Empikiem. Jest wolny lokal, nawet duży.

Awatar użytkownika
tomasz2719

Post autor: tomasz2719 » 18 września 2012, o 18:34

Dobrze mówisz. Nad Empikiem na poziomie 0 oraz +1. W tych zaokrąglonych lokalach.

ODPOWIEDZ