Przypominam że głos oddany na barwy zielono-białe jest głosem straconym. Pojazd ma mieć barwy miejskie.ice pisze:O moj Bozeautor pisze:Na razie nie wiadomo, jak będą wyglądały inne typy autobusów, np. niskopodłogowe. - Mamy projekty, ale nie ulega wątpliwości, że zanim się na coś zdecydujemy, to trzeba jeden pomalować na próbę - mówi Słoń.![]()
![]()
![]()
To ja glosuje na zielone barwy, przynajmniej wiem na co glosuje.
Jak tak beda malowali kazdy autobus na probe to kazdy bedzie z innej parafii![]()
DNO
Malowanie autobusów MPK
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:

Piszac gorsze masz na mysli to z dolnym zoltym pasem?
Troche ten pasek ni w pińć ni w dziewińć, ale skoro juz jest to dlaczego nie ma go na zderzakach?
Troche chaotyczne to pomalowanie
Z tym zoltym na swiatlach to oficjalna wersja? Tak sa pomalowane?
Czy to Ty dodales?
W takim razie wybieram mniejsze zło, i niech juz pozostana przy opcji bez zoltego pasa na dole
Swoja droga ten zolty jest troche pomaranczowy (nie mowie o rysunku)
I modlmy sie zeby nie poniosla ich fantazja z autobusami niskopodlogowymi.
Troche ten pasek ni w pińć ni w dziewińć, ale skoro juz jest to dlaczego nie ma go na zderzakach?
Troche chaotyczne to pomalowanie
Z tym zoltym na swiatlach to oficjalna wersja? Tak sa pomalowane?
Czy to Ty dodales?
W takim razie wybieram mniejsze zło, i niech juz pozostana przy opcji bez zoltego pasa na dole
Swoja droga ten zolty jest troche pomaranczowy (nie mowie o rysunku)
I modlmy sie zeby nie poniosla ich fantazja z autobusami niskopodlogowymi.
- Daniel
- Kontakt:
Tak ten.ice pisze:Piszac gorsze masz na mysli to z dolnym zoltym pasem?
ice pisze:Z tym zoltym na swiatlach to oficjalna wersja? Tak sa pomalowane? Czy to Ty dodales?
Trudno powiedziec która wersja jest oficjalna, ale tak są pomalowane i wygląda to (w przypadku tego całego żółtego na przodzie) jak na odpuście.

- AR
- Kontakt:
Myślisz, że gdyby pas na dole mial 677 to nie miałby okularków?kaggy pisze:za to wersja 677 ma takie uroooocze okulary ;X to ja już wolę pas na całej długości
Ja wybieram 677 z okularami jako mniejsze zło
Malowanie 587 nie trzyma się kupy. Brak jakiejkolwiek konsekwencji w prowadzeniu dolnego paska z przodu i z tyłu autobusu. Poza tym źle będzie wyglądało na niskopodłogowym ze względu na małą powierzchnią boczną przeznaczoną do malowania.
No i te czerwone drzwi
- Nowak
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Na razie tylko dwa pojazdy miejskie mają nowe ubarwienie, autobusy są czerwone, a u góry przez środek i na dole pojazdu przebiegają paski żółte. - To symbol naszego miasta - mówi Grzegorz Słoń, prezes MPK w Kielcach.
Do tej pory po naszych drogach jeździły zielone autobusy, tak było od połowy lat 90. Wcześniej, jak w większości polskich miast, obowiązującym kolorem autobusów miejskich był czerwony. Teraz władze Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji postanowiły znowu przemalować pojazdy, tym razem na kolor, który ma być kojarzony z miastem.
- Żółty i czerwony to barwy herbu Kielc, nimi posługuje się zespół pierwszoligowych piłkarzy Kolportera Korony Kielce, a my postanowiliśmy żeby i nasza komunikacja stała się miejska w kolorach - stwierdził Grzegorz Słoń, prezes Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach.
Dyrekcja miejskiej spółki komunikacyjnej od razu także tłumaczy, że na malowanie nie wydadzą dużo pieniędzy. - Pewnie nasi pasażerowie będą się zastanawiać, że oto MPK nie ma pieniędzy, a tu malują autobusy. My robimy to jednak całkowicie po kosztach, będziemy przemalowywać stopniowo pojazdy, które będą na przykład po remoncie. Wkrótce także zaczniemy malować autobusy niskopodłogowe.
Już od jutra dwa autobusy wyjadą na kieleckie drogi. Dyrekcja czeka na opinie pasażerów w sprawie koloru. - W razie, gdyby nie spodobał się kolor naszym pasażerom zawsze możemy autobus przemalować - obiecał Grzegorz Słoń.
- AR
- Kontakt:
Widziałem dzisiaj #587 na linii 22.
Pięknie to "to coś" nie wyglądało
Bardziej oczojebnego już się chyba nie dało zrobić.
Ja może się kiedyś przyzwyczaję ale gość spoza Kielc może mieć różne odczucia.
Mam nadzieję, że na MANie albo Solarisie będzie to lepiej wyglądało.
Tak w ogóle to w sondzie na stronie "gazety" wygrywa malowanie zielono-białe, na drugim miejscu czerwone z żółta górą ale już je dogania to z #587
Pięknie to "to coś" nie wyglądało
Bardziej oczojebnego już się chyba nie dało zrobić.
Ja może się kiedyś przyzwyczaję ale gość spoza Kielc może mieć różne odczucia.
Mam nadzieję, że na MANie albo Solarisie będzie to lepiej wyglądało.
Tak w ogóle to w sondzie na stronie "gazety" wygrywa malowanie zielono-białe, na drugim miejscu czerwone z żółta górą ale już je dogania to z #587