MPK Kielce
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Przypominam, że Karyś został zwolniony dyscyplinarnie. Do tego Śreniawska dobrze wiedziała, że Rada musi wyrazić zgodę. Z orzecznictwa Sądu Najwyższego wynika, że pracownik zwolniony dyscyplinarnie z naruszeniem przepisów prawa może dodatkowo (niezależnie od zasądzonego odszkodowania przez sąd pracy - max 3-krotne wynagrodzenie) dochodzić odszkodowania przed sądem cywilnym. A na tym MPK może stracić na prawdę wiele.
Niezależnie od sympatii do Karysia - to Śreniawska świadomie złamała przepisy prawa (nie przestrzega ogólnie praw pracowniczych, stąd sprawy sądowe, które wnoszą pracownicy) i to ona powinna ponosić tego konsekwencje.
Niezależnie od sympatii do Karysia - to Śreniawska świadomie złamała przepisy prawa (nie przestrzega ogólnie praw pracowniczych, stąd sprawy sądowe, które wnoszą pracownicy) i to ona powinna ponosić tego konsekwencje.
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Rada Miasta nie pozwoliłaby na jego zwolnienie a chorowanie na koszt Państwa przez 182 dni to skandal. Zwłaszcza, że w międzyczasie udzielał się jako radny. Po prostu wybrała tańsze rozwiązanie dla firmy i dla Państwa, bo pewnie jak by wrócił to od nowa zacząłby chorować... I tak w kółko
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- Thermalcake
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
MPK wydało pierwszy numer bezpłatnego czasopisma "Pasażer - Biuletyn Komunikacji Miejskiej w Kielcach".
...a w nim:
- Kto jest odpowiedzialny za KM w Kielcach;
- Pani Prezes w słowie wstępnym;
- Niezbędnik pasażera;
- Bezpieczniej na skrzyżowaniu Krakowska/Chorzowska;
- p. Bogdan Latosiński o Komunikacyjnych Schodach;
- Nowy holownik;
oraz Biuro rzeczy znalezionych.
Ja wszedłem w posiadanie swojego egzemplarza w sklepie Społem
...a w nim:
- Niezbędnik pasażera;
- Nowy holownik;
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
A czy mógłbyś udostępnić "screeny" z tej gazetki? Wczoraj byłem w sklepie Społem i takiej gazetki nie uświadczyłem.AR pisze:MPK wydało pierwszy numer bezpłatnego czasopisma "Pasażer - Biuletyn Komunikacji Miejskiej w Kielcach".
...a w nim:
- Niezbędnik pasażera;
- Nowy holownik;