Ulica Sienkiewicza - modernizacje, zmiany, plany
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Od 11 maja zlikwidowane CCC w Katarzynie, na drzwiach wisi kartka o mniej więcej takiej treści "Lokal już wynajęty, wkrótce otwarcie". W lokalu po Pizzy Hut trwają jakieś prace, ale nie wiem jak długo to już trwa, dzisiaj zauważyłem. Może nie Sienkiewka a Rynek, w lokalu po aptece Cefarmu trwają prace wykończeniowe, powstanie tam "Klejnot".
Ciekawy artykuł o konkurencji między deptakami a galeriami handlowymi, tu akurat odnośnie Warszawy ale w zasadzie można dopasować tutaj chyba każde większe polskie miasto
http://m20.waw.pl/oskarzony-galeria/
http://m20.waw.pl/oskarzony-galeria/
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Wreszcie ktoś napisał to co sam myślę na ten temat. Podpisuję się obiema rękami.
Zakazywanie budowania galerii handlowych w centrach miast jest półśrodkiem, na którym straciliby przede wszystkim klienci. Zakupy wolę robić w galeriach handlowych, do pubu i restauracji wolę chodzić na miasto. I dlaczego ktoś ma mi siłą wpływać na preferencje?
Zakazywanie budowania galerii handlowych w centrach miast jest półśrodkiem, na którym straciliby przede wszystkim klienci. Zakupy wolę robić w galeriach handlowych, do pubu i restauracji wolę chodzić na miasto. I dlaczego ktoś ma mi siłą wpływać na preferencje?
Może dzięki temu trochę ruch na Sienkiewce by ożył. W sobotę po południu, kiedy powinno być najwięcej osób w lokalach, w jednym (popularnym) byłam tylko ja z koleżanką... Pustki, aż niemiło.Marcinus pisze:Słyszałem gdzieś (bardzo wiarygodne źródło), że w lokalu po CCC ma "powrócić" Burger King. Może ktoś potwierdzić, albo zdementować?
Źródło: http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... trum-kielcTrzy dni wielkich obniżek cen w centrum Kielc!
Przez kilka dni – od piątku 15 czerwca do niedzieli 17 czerwca centrum Kielc będą pulsować muzyką, tańcem zabawą, wystawami.
Finałowi Scyzoryki Festiwal będzie towarzyszyć Budzenie Sienkiewki. Sklepy będą przyciągać rabatami, atrakcji będzie moc.
Podczas „Budzenia Sienkiewki” i finałach Scyzoryki Festiwal rozdawane będą także słodkie upominki, 3000 butelek Buskowianki. Sklepy usytuowane przy ulicy Sienkiewicza będą czynne od piątku do niedzieli od 10 do 18, a ich właściciele przygotowali 30-40 procentowe rabaty, bonusy i promocje. Również lokale gastronomiczne będą w tych dniach częstować kawą i herbatą za przysłowiową złotówkę.
Na bieżąco będziemy podawać co i gdzie będzie można kupić taniej.
- Gandalf
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Wielka szkoda, bo byłby to dla niektórych grup konsumenckich bardzo duży argument za wybraniem się na Sienkiewicza. No i lokal, którego nie ma na razie w żadnej galerii, więc Sienkiewka zyskałaby wyjątkowy atut, nie przeceniając oczywiście znaczenia zwykłego fast-foodu. A idąc jeszcze dalej (a czemu by nie?) gdyby obok powstał dodatkowo Starbucks...loyd pisze:Na 100 (a nawet na milion) procent nie będzie w Kielcach innych marek Amrestu niż te które są (przynajmniej w chwili obecnej).Marcinus pisze:Słyszałem gdzieś (bardzo wiarygodne źródło), że w lokalu po CCC ma "powrócić" Burger King. Może ktoś potwierdzić, albo zdementować?