Galeria Korona – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
andrzeej
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: andrzeej » 19 maja 2012, o 09:13

Też byłem, co prawda krótko, ale wrażenia mam odmienne. Bardzo rażą betonowe, niewykończone słupy, sporo nieczynnych sklepów i (subiektywne) wrażenie "ciasnoty". W GE jest znacznie większa przestrzeń.

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 21 maja 2012, o 19:58

Dzisiaj po południu pusto, jedynie food court był pełen ludzi. Widać, że to idealne miejsce na wagary, średnia wieku 18 lat :wink:

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 21 maja 2012, o 20:53

Byłem zarówno wczoraj jak i dzisiaj wieczorem. Wczoraj pełno ludzi, tłok. Ładnie, ale ciasno. Dzisiaj super. Parking faktycznie gorszy niż w Echu, ale nie narzekałbym na niego. Niewiele jest w Polsce tak komfortowych parkingów jak w Galerii Echo. Na pewno plusem są jednokierunkowe uliczki na parkingu. Trochę mi przypomina Arkady Wrocławskie.

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 21 maja 2012, o 21:10

Pierwsze starcie galerii. Korona z lekką przewagą

60 tysięcy klientów odwiedziło w sobotę i niedzielę Galerię Korona otwartą w środę przy ul. Warszawskiej w Kielcach.

Dla porównania: w tym samym czasie Galerię Echo odwiedziło 53 tys. osób. - To nieco mniej niż zazwyczaj w weekend. Ale co ciekawe, przez trzy dni powszednie, już po otwarciu konkurencji, mieliśmy widoczny wzrost liczby klientów. W środę było ich 9 proc. więcej niż zwykle w środy - zauważa Grzegorz Czekaj, dyrektor Galerii Echo.

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... ewaga.html

Jak widać galerie mają się o kogo bić. ponad 100 tys klientów w weekend. W Koronie w końcu zaczęły się jakieś akcje promocyjne. W przyszły piątek noc zakupów, do wygrania samochód :) Ogólnie to otwarcie przeszło jakoś bez echa w przeciwieństwie do galerii Echo.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, o 21:14 przez kamilkw, łącznie zmieniany 1 raz.
pletwa

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 21 maja 2012, o 21:14

Stłuczona szyba nad wejściem do Galerii Korona Kielce

Stłuczoną szybę zamontowaną na daszku przed głównym wejściem do Galerii Korona Kielce zauważył w poniedziałek, nasz czytelnik.
W obawie przed niebezpieczeństwem, jakie spadające szkło może stanowić dla odwiedzających centrum handlowe, poinformował o tym redakcje Echa Dnia, zadzwonił też na policję.

Zaalarmowani tym sygnałem skontaktowaliśmy się z managerem Galerii Korona Kielce z informacją i prośbą o wyjaśnienie sprawy.

- Nowa szyba już została zamówiona i w ciągu najbliższych kilku dni powinna zostać wymieniona. Stłuczona została szyba ze szkła hartowanego i nie ma możliwości, by jej fragmenty spadły na przychodzących do Galerii Korona klientów. Nie pozwolilibyśmy sobie na udostępnienie dla przechodniów wejścia, gdyby istniało jakiekolwiek zagrożenie dla ich zdrowia – wyjaśnia Izabela Ironmonger, manager Galerii Korona Kielce.

:arrow: http://www.mmkielce.eu/artykul/stluczon ... ona-kielce

rafick

Post autor: rafick » 21 maja 2012, o 21:46

powinni w toaletach napisać wielkimi literami: Suszarki do rąk to nie pisuary!

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 28 maja 2012, o 15:55

Obrazek

Czyli w sprawie otwarcia Multikina oficjalnie już wiemy całkiem sporo. ;)

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 30 maja 2012, o 10:38

Otwarcie Multikina w Kielcach

W piątek, 8 czerwca, w Galerii Korona zostanie otwarte Multikino. Będzie to 26 kino sieci, a zarazem najnowocześniejszy multipleks w Kielcach z największą ilością sal kinowych w mieście. Dzięki temu zapewni widzom najbardziej zróżnicowany repertuar filmowy.

Multikino w Kielcach dzięki 9 salom kinowym zaoferuje widzom szeroki, a zarazem zróżnicowany repertuar. Najwyższą jakość projekcji zapewnią: sale wyposażone w panoramiczne ekrany, cyfrowe projektory pozwalające na projekcje 3D oraz nowoczesny system dźwiękowy.

Z okazji otwarcia Multikina na mieszkańców Kielc czeka wiele atrakcji. Już od 8 czerwca będą mogli zobaczyć najlepsze produkcje. Dzięki wielu salom kinowym, w repertuarze znajdzie się długa lista filmów do wyboru, a wśród nich: „Królewna Śnieżka i Łowca”, „Faceci w czerni 3” w 3D, „Łowca głów”, „Uwodziciel”, „Mroczne cienie”, „Dyktator”, „Avengers” w 3D, „Nad życie” oraz „Nietykalni”. Dla najmłodszych kinomanów Multikino przygotowało „Goryla Śnieżka w Barcelonie” i „Kopciuszka. Inną historię”.

W dniu otwarcia poza premierami filmowymi mieszkańcy Kielc, a zwłaszcza fani piłki nożnej, będą mogli na wielkim ekranie zobaczyć transmisję meczu otwarcia UEFA EURO 2012. Natomiast rodziny z dziećmi, Multikino zaprasza w sobotę i w niedzielę, na Poranki filmowe oraz gry i zabawy dla najmłodszych. Poza obejrzeniem bajek mali widzowie będą mogli pomalować buzie, pobawić się w zamku z piłeczkami oraz spotkać swoje ulubione postaci z filmu „Madagaskar” – lwa Alex’a i pingwiny Rico oraz Kawalskiego.

13 czerwca rozpocznie się cykliczny projekt Multibabykino, który jest kierowany do rodziców i ich niemowląt. W czasie cotygodniowego seansu w salach kinowych rozłożone będą przewijaki, pieluszki w każdym rozmiarze oraz chusteczki nawilżające. Ponadto rodzic może zostawić wózek w strzeżonych pomieszczeniach kinowych, a dla swojej pociechy otrzyma bezpłatnie nosidełko, w którym podczas seansu filmowego, dziecko będzie odpoczywało.

Na drugą połowę czerwca Multikino planuje transmisje ćwierćfinałów i półfinałów UEFA EURO 2012, a 1 lipca mieszkańcy Kielc będą mogli zobaczyć na wielkim ekranie mecz finałowy. Natomiast, 29 czerwca nowo otwarty multipleks zaprasza wszystkich do wzięcia udziału w pierwszej „Nocy Kina”. Uczestnicy święta filmu, z jednym biletem za 10 zł, będą mogli przemieszczać się między wszystkimi salami multipleksu. Od 23.00 do samego rana zobaczą horrory, komedie, kino akcji, filmy obyczajowe oraz nagrodzone produkcje. Będą mogli również skorzystać z darmowej dolewki Coca-Coli. Ponadto już 3 lipca wystartuje specjalnie dla kobiet cykliczny projekt „Kino na obcasach”.

http://multikino.pl/pl/news/otwarcie-mu ... -kielcach/

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 1 czerwca 2012, o 18:00

Jestem potwornie rozczarowany. Multikino ogłosiło swój cennik, a ceny biletów są IDENTYCZNE jak ceny w Heliosie. Czyli zamiast wyznaczyć niższe ceny (tak jak stało się to w Rzeszowie czy Radomiu), na które musiałby zareagować Helios, Multikino po prostu dostosowało się do rynku.

Źle się stało, ogromny minus już na starcie dla Multikina. Tym bardziej, że po pobieżnym sprawdzeniu cen biletów wychodzi na to, iż Multikino w Kielcach będzie jednym z najdroższych multipleksem tej sieci w Polsce w zakresie biletów ulgowych na seanse 2D. Droższe są tylko Multikina w Warszawie. Co ciekawe tańsze bilety ma nawet Multikino w Słupsku, gdzie jest właściwie monopolistą.

Jako student nie jestem na szczęście skazany na kieleckie multipleksy, na seans mogę spokojnie iść w innym mieście, ale szkoda mi, że przez takie praktyki mniejsza liczba osób w Kielcach będzie chciała pozwolić sobie na naprawdę poczciwą rozrywkę.

Sorry za offtop.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 1 czerwca 2012, o 18:19

hmm... wygląda jak zmowa cenowa... Może wartałoby zainteresować tym faktem Miejskiego Rzecznika Konsumenta a ten sprawę skieruje do UOKiK?
Kiedyś w ten sposób załatwiłem UPC który na Ślichowicach oferował internet 2x drożej niż na KSMie bo na Ślichowicach nie miał konkurencji. Po miesiącu od złożenia pisma i przesłania go do UOKiKu zadzwonił do mnie przedstawiciel, że oferuje już ceny takie jak na KSMie :P
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Robert-Kowal
Kontakt:

Post autor: Robert-Kowal » 1 czerwca 2012, o 23:33

Nie wiem od czego to zależy ale Kielce są ogólnie jednym z droższych miast w Polsce. Paliwo, prąd - ceny jedne z wyższych w Polsce.

Awatar użytkownika
Thermalcake

Post autor: Thermalcake » 2 czerwca 2012, o 13:10

sueno pisze:Może wartałoby zainteresować tym faktem Miejskiego Rzecznika Konsumenta a ten sprawę skieruje do UOKiK?
Można spróbować. To dosyć dziwne, że obydwie sieci w jednym mieście mają takie same ceny.

hey

Post autor: hey » 3 czerwca 2012, o 19:35

9 czerwca otwarcie klubu squasha. Dostępna strona internetowa a na stronie m.in. cennik:

http://www.squashkorona.pl/

Awatar użytkownika
Sebastian

Post autor: Sebastian » 4 czerwca 2012, o 08:07

Ale za to w Multikinie są "Środy z Orange" czyli 2 bilety w cenie 1.Wiem,że nie każdy korzysta z usług Orange,ale wystarczy zakupić starter za 5 zł,wysłać sms-a i już korzystać z promocji.Oferta dotyczy zarówno filmów 2D jak i 3D.Ilość biletów nieograniczona.Jedyna bariera to ilość miejsc w kinie :D
...stryjeczny mąż szwagra mojego drugiego męża...

Awatar użytkownika
Petras

Post autor: Petras » 4 czerwca 2012, o 10:06

Mam Orange, i niewiele to zmieni, bo samemu trudno znaleźć czas, co dopiero dwie osoby. Kinoplex miał kiedyś umowę z Nokia, trochę na tym skorzystałem, ale potem to upadło, rozwiązali umowę mniej więcej w czasie jak wszedł Helios.

Ciekawe jaki ruch miałaby Korona, gdyby nie było Echa. Natomiast artykuły gazeciane o przewadze Korony na Echem są trochę na ciągane (nie mogę na ten moment znaleźć artykułu, ale był taki)

o samym Multikinie: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /120609955

"Kieleckie Multikino będzie miało dziewięć sal...
[czytaj mniejsze niż w Kinoplexie]
...wyposażonych w panoramiczne ekrany...
[czytaj pewnie 2.40:1, popularny filmowy format, szerszy niż nasze 16:9]
...cyfrowe projektory pozwalające na projekcje 3D...
[w tych czasach to normalka, tylko nasz Helios ma takie tylko w jednej sali nr 4 co szumnie reklamował zapraszając na filmy 3D]
...oraz nowoczesny system dźwiękowy.
[czytaj kilka głośników więcej w ścianie]
Wiem, że jestem złośliwy, ale to przez ceny biletów (http://multikino.pl/pl/wszystkie-kina/kielce/cennik/)
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."

ODPOWIEDZ