Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
tomasz2719
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tomasz2719 » 14 maja 2012, o 18:49

Te stoliki i krzesła w food-cout'cie wygladaja troche tandetnie. Plastik jakiś :? .

pietrck

Post autor: pietrck » 14 maja 2012, o 19:28

Loga najemców nad wejściem do galerii to totalna porażka przypominająca mi "galerię" na Bodzentyńskiej :shock: . Jak można było się na coś takiego zgodzić?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 maja 2012, o 19:38

andrzeej pisze:Na dodatek - dojazd do GE jest znacznie lepszy i to od dwóch stron (...)
To jest chyba zart. Spobuj a sie przekonasz. Galeria Echo ma bardzo slaba dostepnosc transportu zbiorowego. Kryteria spelnia tylko i wylacznie przystanek przy Swietokrzyskiej w kierunku wschodnim.

Biorac pod uwage, ze SPP zostanie rozszerzona do Pocieszka, to GK bedzie miala jeszcze lepsze napelnienie parkingu 8)

Awatar użytkownika
kamilkw
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: kamilkw » 14 maja 2012, o 19:42

Są jakieś dane ile osób odwiedza galerię transportem publicznym a ile samochodem? Bo wczoraj jak byłem to wolny był tylko jeden poziom.
pletwa

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 14 maja 2012, o 20:07

Autor pisze:
andrzeej pisze:Na dodatek - dojazd do GE jest znacznie lepszy i to od dwóch stron (...)
To jest chyba zart. Spobuj a sie przekonasz. Galeria Echo ma bardzo slaba dostepnosc transportu zbiorowego. Kryteria spelnia tylko i wylacznie przystanek przy Swietokrzyskiej w kierunku wschodnim.

Biorac pod uwage, ze SPP zostanie rozszerzona do Pocieszka, to GK bedzie miala jeszcze lepsze napelnienie parkingu 8)
Pisałem o dojeździe samochodem - na pewno jest lepszy niż do Korony. W GE bywam często, zarówno samochodem, jak i korzystając z darmobusu i nie narzekam.

boogie

Post autor: boogie » 14 maja 2012, o 20:26

Przerwe trochę dyskusję o oplacie za parking, bo cyknałem dzisiaj pare fotek :) sorry za jakos - tylko telefon byl pod reka

w porownaniu do zdjec z Echa u mnie telebim juz w górze. Scena robi spore wrazenie - jest duza bo i meijsca tam duzo
Obrazek

pojawily się już siedziska, wygladaja fajnie - nie bylo czasu stestować :wink:
Obrazek

zaslepka czegos, przy laczeniu płytek, diabeł tkwi w szczegółach:)
Obrazek

przygotowania do bankietu. Krzeselk bedzie duuuzo wiecej bo zaproszono zostalo ok. 2000 osob
Obrazek

trwa montaz tablic informacyjnych
Obrazek

W srodku wyglada to bardzo dobrze, mozna rzec ze galeria na ukonczeniu - w koncu otwarcie za dwa dni :) Na zewnatrz dzisiaj wymieniano bruk w miejscu gdzie sie pozapadal, malowano oznakowanie poziome na ul. Polnej. Na rondzie jeszcze troche pracy. Widzialem ze testowali podswietlenie "jajka" - giganta.

Co do wolnych lokali - fakt na poziomie -1 wyglada to bardzo slabo. Lokale które Gandalf zaznaczyl w poscie na poprzedniej stronie sa na pewno nie wynajete, bo sa w stanie surowym. Ba nawet sklepu ktore na planie są oznaczone (np Apart, Motylek) na pewno nie otworza sie w najblizsyzm czasie bo tez sa w stanie surowym :wink: Mimo ze sklep Tommy'ego prezentuje się fajnie to te 2 wolne lokale po lewej i 2 po prawej chluby nie przynosza w tak reprezentatywnym miejscu (centralnie na przeciw sceny). Wolne lokale są zakryte papierowymi planszami albo z nazwami sklepow które tam maja powstać, albo nazwami sklepow po sasiedzku (widac na zdjeciu z krzeslami)

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 14 maja 2012, o 20:52

Łomatko, znowu sztuczne drzewka :?

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 14 maja 2012, o 21:25

teraz świecą w kosmos światełkami które na Śliwkowicach nawet widać ;)
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 14 maja 2012, o 21:36

Co do tych opłat parkingowych - dlaczego niektórzy z Was podchodzą do sprawy tak roszczeniowo? Dlaczego twierdzicie, że Wam się należy, aby parking był darmowy? Zarządca galerii może wprowadzać opłaty jakie chce i takie ma prawo. A Wy macie prawo by się na to nie zgodzić i jechać do Echa. Proste.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, o 21:57 przez MeehoweCK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 14 maja 2012, o 21:41

A kto miał postawę roszczeniową, bo nie zauważyłem?

Awatar użytkownika
tomasz2719
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tomasz2719 » 14 maja 2012, o 21:49

To nie reflektory świecą na chmurach tylko ufoludki :D . Marsjanie atakują.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2012, o 21:50 przez tomasz2719, łącznie zmieniany 1 raz.

Trojanek

Post autor: Trojanek » 14 maja 2012, o 21:50

Co do tych opłat parkingowych - dlaczego niektórzy z Was podchodzą do sprawy tak roszczeniowo? Dlaczego twierdzicie, że Wam się należy, aby parking był darmowy? Zarządca galerii ma prawo wprowadzać opłaty jakie chce i takie ma prawo. A Wy macie prawo by się na to nie zgodzić i jechać do Echa. Proste
Dokładnie :lol: . Myślę, że Korona wyszła, z jak najbardziej słusznego założenia, że ktoś komu szkoda złotówki do dwóch (jak ktoś jest powolny, bo dłużej po prostu nie da się zwiedzać wszystkich nawet sklepów) za parking nie jest "targetem" tego CH, i niech sobie jedzie do "Echa". Jak najbardziej popieram. Musiałbym na głowę upaść, żeby wybrać inna galerię tylko dlatego, żeby nie zapłacić złotówki za parking :lol:

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 14 maja 2012, o 22:42

Gorzej, jak w ferworze zakupów zgubisz kwitek parkingowy :lol:

Michal K

Post autor: Michal K » 14 maja 2012, o 22:45

Pomysł z płatnym parkingiem jest doskonały i galeria Echo też powinna pójść tym tropem.

Pomimo, że GE dysponuje bardzo dużym parkingiem, to w weekendy ciężko bez żadnego problemu znaleźć wolne miejsca parkingowe. Dlaczego? Dlatego, że 1/3 miejsc jest zajęta przez pracowników GE. Dziwię się, że jeszcze GE nie zrobiła z tym porządku, bo gołym okiem widać, że parking w 1/4 zapełnia się już o 8.45. Czy po to budowaliście tak duży parking?
"Lekarz może pogrzebać swoje błędy, architekt może jedynie doradzić klientowi by zasadził winorośl". Frank Lloyd Wright

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 14 maja 2012, o 22:47

Gdy studiowałem na Politechnice zdarzało mi się parkować na parkingu GE gdy szedłem na zajęcia. Być może inni studenci też tak robią.

ODPOWIEDZ