Stadion piłkarski - ul. Ściegiennego
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Ale żeby odpłatnie... to jakieś nieporozumienie. Przecież stadion wybudowano za pieniądze miasta i nie widze powodu dla którego zwiedzający obywatele Kielc mieli płacić za jego oglądanie Kolporterowi. Z tego co pamętam Kolporterowi wydzierżawiono tylko pewną liczbę godzin dostępu, tymczasem klub przeniósł się na ściegiennego na dobre. Do tego chce jeszcze czerpać korzyści ze zwiedzania. Nie podoba mi się to. W mojej opinii stadion powinien być ogólnodostępny w godzinach których nie jest zajęty przez Koronkę, a bezpieczeństwo podczas zwiedzania zapewnić powinno miasto.

Stadion udostępniony dla zwiedzających
Już niebawem każdy będzie mógł zwiedzić kielecki stadion. Od września ma on być udostępniony dla zwiedzających. Za niewielką opłatą kielecki obiekt sportowy będą mogły oglądać nie tylko zorganizowane grupy, ale również pojedyncze osoby. W planach jest także specjalne oświetlenie całego komleksu.
Ponadto w siedzibie klubu stanie specjalna gablota z pamiątkami Korony Kielce. Jak zaznaczył rzecznik prasowy klubu Maciej Topolski " Kibice mogą przynosić pamiątki klubowe do siedziby klubu na stadionie przy ulicy Ściegiennego. Chcemy aby stanęła tam specjalna gablota dokumentująca istnienie klubu i drużyny"
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Przejrzałem cały wątek i znalazłem artykuł z grudnia a tym, że pojawił się chętny na budowę kawiarnii sportowej na stadionie w pawilonie od strony Legionów. Tak ostatnio przechodziłem i rzeczywiście coś jest tam budowane, zaraz na lewo od kas i wejścia B, stoją na wysokości 1-2 metrów ścianki działowe, ale robotników nie było.
Nawet ostatnio zrobili wzdłuż Legionów nowe ogrodzenie, a w tym miejscu zostawili wolne miejsce.
Nawet ostatnio zrobili wzdłuż Legionów nowe ogrodzenie, a w tym miejscu zostawili wolne miejsce.
Komisja Rewizyjna czuwa!
Knajpa miała byc zlokalizowana od strony Al. Legionów ale od kortów obok wejścia dla Gości. Tam jest cały węzeł sanitariatów (niestety zamknięty w czasie meczów dla Gości ze wzgl. bezpieczeństwa, a dla kibiców Korony niedostepny gdyż wejście do niego jest przez sektor Gości
ot cały przemyslany projekt
).
-
msz
Mundial Budowlanych w Kielcach
Mundial Budowlanych jest organizowany przez Skanska S.A wraz z firmą Doka Polska sp. z o.o., ogólnopolskim dwutygodnikiem budowlanym „Profile” oraz Prezydentem Miasta Kielce. W imprezie, której celem jest integracja środowiska budowlanego przez sport i wspólną zabawę, weźmie udział 16 drużyn. Mecze odbywać się będą na boiskach treningowych stadionu piłkarskiego w Kielcach, finał – na płycie głównej kieleckiego stadionu, zbudowanego przez Oddział Budownictwa Ogólnego w Kielcach. Najlepsza jedenastka turnieju zagra następnie w pokazowym meczu z drużyną Artystów Polskich. Cała impreza będzie zatem doskonałą okazją do promocji obiektu wybudowanego przez Skanska.