MZD Kielce - Przebudowa ul. Grunwaldzkiej / Szajnowicza
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Teoretycznie fakt ten dotyczy niby ulicy Grunwaldzkiej. Aczkolwiek wątek 'MZD Kielce - Przebudowa ul. Grunwaldzkiej' bardziej dotyczy odcinka między Podklasztorną, a Szajnowicza-Iwanowa (albo Massalskiego). A trzeci pas na Grunwaldzkiej chyba bardziej będzie się dotyczył bus-pasa wg mnie, więc chyba tam powinien wylądować post B@rtKa.
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Nie wiem czy jest sens budowy bardzo wąskiego pasu zieleni.
Może być tak, że cały ten pas zieleni będzie składał się z błota.
Na zachodzie Europy można spotkać betonowe wyspy.
Mnie się takie betonowe wyspy podobają. Na naszych pewnie z czasem wyrosłaby trawa, więc nie wiem co lepsze.
Niestety na Grunwaldzkiej pewnie będą musiały być barierki.
Można by zasadzić jakieś małe drzewka albo jakąś fajną roślinność, w specjalnej budowli - jak połączone duże donice, która byłaby jednocześnie barierą przed przechodzeniem przez ulicę.
Może być tak, że cały ten pas zieleni będzie składał się z błota.
Na zachodzie Europy można spotkać betonowe wyspy.
Mnie się takie betonowe wyspy podobają. Na naszych pewnie z czasem wyrosłaby trawa, więc nie wiem co lepsze.
Niestety na Grunwaldzkiej pewnie będą musiały być barierki.
Można by zasadzić jakieś małe drzewka albo jakąś fajną roślinność, w specjalnej budowli - jak połączone duże donice, która byłaby jednocześnie barierą przed przechodzeniem przez ulicę.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- sueno
- Kontakt:
80 metrów od poprzednich pasów? Na wysokości Opielińskiej?Autor pisze:Chciałbym, by przy okazji przywrocono przejrscie dla pieszych na wysokosci ul. Szkolnej, bo teraz z przedostaniem sie na druga strone jest dramat.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- sueno
- Kontakt:
A po co w tamtym miejscu? Przecież te pasy są zaraz obok. 80 metrów liczyłem od pasów do końca Opielińskiej patrząc od Jagiellońskiej.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
Na przyklad po to, zeby droga do przystanku nie wynosila 250m, tylko 20m, a czas dojscia zamiast kilku minut skrocil sie do kilkunastu sekund. To przejscie bylo bardzo potrzebne, tradycyjnie zostalo zlikwidowane na skutek tego, ze piesi przeszkadzali kierowcom w szybkiej i niebezpiecznej jezdzie. Do tej pory jezdzac ddr przy Grunwaldzkiej wielokrotnie widzialem przechodzacych w tym miejscu ludzi, co wcale nie dziwi, bo ciag pieszy wzdluz ulicy Szkolnej jest czyms zupelnie naturalnym.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2012, o 18:36 przez Autor, łącznie zmieniany 1 raz.