Wykonanie robót budowlanych pn. Budowa Centrum Przedsiębiorczości i Biznesu

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Wykonanie robót budowlanych pn. Budowa Centrum Przedsiębiorczości i Biznesu
Określenie przedmiotu zamówienia:felix pisze:wie ktoś jakie były oferty, jak firma wygrał przetarg
grzebo pisze:Gdzie są połączenia (choćby piesze i rowerowe) między "terenem A" (Biologia, Matematyka) a "terenem B" (Zarządzanie, Ekonomia)?
grzebo pisze:Gdzie są przestrzenie publiczne na tym kampusie - i nie chodzi tu o parkingi?
grzebo pisze:Gdzie jest najbliższa księgarnia? A gdzie kiosk z gazetami? A kawiarnia?
To trzeba było wykupić pasek gruntu na chodnik. Albo służebność przechodu chociaż. Albo się budować w innej konfiguracji - wciskanie kampusu w dwie takie działki przedzielone stepem bez żadnych połączeń to jest brak dbałości o przestrzeń publiczną.kowalskijohn pisze: Tereny prywatne, i tyle w temacie połączeń.
Miejmy nadzieję, że to faktycznie wybudują. Chociaż tylko ten placyk przy bibliotece to jest prawidłowa przestrzeń publiczna, to drugie coś to jakiś wygwizdów z fontanną.kowalskijohn pisze:[wizualki]grzebo pisze:Gdzie są przestrzenie publiczne na tym kampusie - i nie chodzi tu o parkingi?
To może nie trzeba było się budować na zadupiu. Dla mnie brak kawiarni w pobliżu kampusu to jest koszmarna porażka, nie wiem ile razy się spotykałem w kawiarniach pod uczelniami.kowalskijohn pisze: Na takim zadupiu, w stepie księgarnie i kawiarnie? Kto by ryzykował taki interes z jedną drogą dojazdową i studentami od 8 do 15-tej przez 9 miesięcy w całym roku?