ŚTBS / PPHU Corpores - ul. Chęcińska

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

eMKa

Post autor: eMKa » 9 listopada 2011, o 20:02

jasiek pisze:coś mi się obiło o uszy, że corpores kupił działkę obok (792)
Też doszły mnie słuchy, że Corpores wykupił działkę w Kielcach pod kolejną inwestycję. Bardzo dobrze jakby to była ta działka, o której mówisz. Jeszcze lepiej jakby wykupił kolejne, wzdłuż Chęcińskiej.

Wątek przeniesiony do zrealizowanych a z tego co mi wiadomo jeszcze nie do końca skończona jest inwestycja. W poniedziałek mają zaczynać podłączenia elektro.

baux
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: baux » 30 listopada 2011, o 16:39

Inwestycja nie jest skończona, owszem jeszcze w październiku położyli nawet trawę z rolek i wsadzili rośliny, posprzątane było jak do odbioru... ale jednak tydzień potem robotnicy wszystko rozkopali(!) i zaczęli kombinować z jakimś kablem energetycznym idącym do lokali użytkowych w przyziemu... i taki stan jest do dziś... :roll:

Stona_2006
Kontakt:

Post autor: Stona_2006 » 19 grudnia 2011, o 18:31

Witam. Jestem właścicielem jednego z mieszkań w budynku numer 5.

Dziś byłem w środku (po raz któryś z kolei) i rozmawiałem z Kierownikiem robót elektrycznych. (zagpol)
Według niego klucze na pewno będą wydane do końca roku, ponieważ- jak sam stwierdził - Developer nie może sobie pozwolić na niedotrzymanie terminu i związane z tym karne odsetki.
Poza tym będąc w mieszkaniu przez okno widziałem jak Ekipa z Zakładu energetycznego montowała Transformator.
Dowiedziałem się też że aby podpięli Trafo muszą podpiąć się do Linii średniego napięcia a to wiąże się z wyłączeniem Prądu w połowie dzielnicy!!!.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

agaga

Post autor: agaga » 20 grudnia 2011, o 12:36

Mocno nieciekawy widok z okna... do tego ograniczony z obu stron przez pozostałą część budynku.
Zastanawiam się czy słońce tam czasami zajrzy...

Stona_2006
Kontakt:

Post autor: Stona_2006 » 20 grudnia 2011, o 14:22

agaga pisze:Mocno nieciekawy widok z okna... do tego ograniczony z obu stron przez pozostałą część budynku.
Zastanawiam się czy słońce tam czasami zajrzy...
Na całe szczęście to ja tam będę Mieszkał a nie Ty.

To zdjęcie było robione o godzinie 8 rano więc słońca z tej strony jeszcze nie ma. Będzie o 11-12.

Ale po co ja Ci to tłumaczę.

Awatar użytkownika
Masmix

Post autor: Masmix » 20 grudnia 2011, o 14:43

Jak dla mnie spoko - widać Karczówkę(?) A po drodze drzewko, bliżej zagospodarowany dziedziniec. Nie tak źle to wyszło.

agaga

Post autor: agaga » 20 grudnia 2011, o 15:38

Przeraża mnie od początku to, że tak wcisnęli ten łącznik.
Pół biedy na wyższych piętrach, tym na parterze współczuję.

A forum jest po to żeby rozmawiać ;) Zastanawiam się co kieruje nabywcami mieszkań w tej inwestycji. Bo ani cena rewelacyjna, ani wykonanie, lokalizacja... taka sobie IMO. Tyle że centrum, to się broni jako tako.

Masmix pisze:Jak dla mnie spoko - widać Karczówkę(?) A po drodze drzewko, bliżej zagospodarowany dziedziniec. Nie tak źle to wyszło.
Co wszyscy widzą w tej Karczówce, którą ledwo widać przy dobrej widoczności?
Bliżej to ja widzę okna sąsiadów zaglądających w talerz z obiadem ;)
Poważnie, jak się stanie przed tym blokiem, na dziedzińcu, to strasznie ciasno jest. W narożnikach wewnętrznych można sąsiadowi rękę przez okno podać.

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 20 grudnia 2011, o 18:55

agaga pisze: A forum jest po to żeby rozmawiać ;) Zastanawiam się co kieruje nabywcami mieszkań w tej inwestycji. Bo ani cena rewelacyjna, ani wykonanie, lokalizacja... taka sobie IMO. Tyle że centrum, to się broni jako tako.
Cena może nie rewelacyjna ale jednak niższa niż gdzie indziej. Wykonanie jak każdy kielecki blok. A miejscówka to już kto co lubi. Do tego mniejsze mieszkania miały bardzo dobry rozkład.
Poważnie, jak się stanie przed tym blokiem, na dziedzińcu, to strasznie ciasno jest. W narożnikach wewnętrznych można sąsiadowi rękę przez okno podać.
Tu racja, od strony dziedzińca mieszkania na niższych piętrach to pomyłka. Nie czuł bym się tam komfortowo. Szczytem absurdu jest balkon wchodzacy na połowę okna sąsiada. Za to mieszkania od strony Chęcińskiej są bardzo ok.

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 20 grudnia 2011, o 19:19

Te bloki w stanie surowym otwartym stały 4-5 lat? Deszcz i śnieg swoje robiły przez te lata, także cena jak za takie bloki wcale rewelacyjna nie jest.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

agaga

Post autor: agaga » 20 grudnia 2011, o 19:39

jasiek pisze: Cena może nie rewelacyjna ale jednak niższa niż gdzie indziej. Wykonanie jak każdy kielecki blok. A miejscówka to już kto co lubi. Do tego mniejsze mieszkania miały bardzo dobry rozkład.

Tu racja, od strony dziedzińca mieszkania na niższych piętrach to pomyłka. Nie czuł bym się tam komfortowo. Szczytem absurdu jest balkon wchodzacy na połowę okna sąsiada. Za to mieszkania od strony Chęcińskiej są bardzo ok.
Niższa? Polemizowałabym.

Od Chęcińskiej też rewelacji nie ma. Okna jakoś na wschód, a kurzy się strasznie ;)

Jak dla mnie ta inwestycja ma tylko jedną zaletę, lokalizacja.

Stona_2006
Kontakt:

Post autor: Stona_2006 » 20 grudnia 2011, o 20:10

agaga pisze:
jasiek pisze: Cena może nie rewelacyjna ale jednak niższa niż gdzie indziej. Wykonanie jak każdy kielecki blok. A miejscówka to już kto co lubi. Do tego mniejsze mieszkania miały bardzo dobry rozkład.

Niższa? Polemizowałabym.

Od Chęcińskiej też rewelacji nie ma. Okna jakoś na wschód, a kurzy się strasznie ;)

Jak dla mnie ta inwestycja ma tylko jedną zaletę, lokalizacja.

Agaga Straszny z Ciebie DEMOTYWATOR.

Ja kupiłem tam mieszkanie nie dlatego, że nie było nic innego i musiałem coś kupić. Tylko to był dobrze przemyślany zakup. Brałem pod uwagę wszystkie za i przeciw. Zasięgałem opinii osób z branży Budowlanej, Architektonicznej, elektrycznej. Sprawdzałem Developera.. Interesowały mnie materiały z których budynek był wykonywany, jakiej firmy okna, grzejniki, Piec, drzwi, styropian, tynki, kleje.
Sprawdzałem też osobiście inne realizacje Corporesu w warszawie.

I ja nie mogę powiedzieć żeby jedyną zaletą była lokalizacja.

Cena nie niska nie wysoka.

jasiek

Post autor: jasiek » 20 grudnia 2011, o 23:17

agaga pisze: Niższa? Polemizowałabym.
Możesz sobie polemizować ile chcesz. Naprawdę nie ma to dla mnie znaczenia. Jako, że doradzałem przy kupnie mieszkania i przejrzałem mnóstwo ofert to wiem jakie były wtedy realia. Warunek, niedaleko centrum, ~40m2, dwa ustawne pokoje i oczywiście nowe. Mimo, że się tyle w Kielcach buduje to wybór niestety takich mieszkań jest strasznie marny. Nie zdawałem sobie z tego sprawy do czasu, aż sam zacząłem przeglądać oferty. A porównując ceny to tutaj coś koło 4600zł vs 5100zł np na Okrzei. Na Chęcińskiej zostały chyba 3 wolne mieszkania, na Okrzei pustych lokali jest co najmniej połowę.
uściślając to południowy - wschód. Oczywiście rewelacji nie ma ale jak ktoś chce mieć super widoki to raczej wieżowiec pozostaje.

Awatar użytkownika
bender

Post autor: bender » 21 grudnia 2011, o 08:53

Abstrahując od wszystkiego co napisano powyżej - dla mnie po ponad 3 latach mieszkania na Chęcińskiej jedno dyskwalifikuje tę lokalizację jako dobry wybór do zamieszkania na lata - bezpieczeństwo.

Nie kupiłbym mieszkania w miejscu, w którym bałbym się wysłać żonę czy dziecko do sklepu. Pisałem o tym przy okazji zakupu działki AŚ i powtórzę - Chęcińska, szczególnie w okolicy bloków Corporesu, to ulica porażająca patologią - żule, bezdomni szukający wszędzie złomu, nawaleni kibole Korony. Do tego zastępy zaglądających w okna emerytów.

Hitem była likwidacja poczty. Teraz właściwą jest ta przy Karczówkowskiej za torami - przejście przez kładkę po zmroku to niezły surwiwal.

Ciekawy jestem jak będzie z parkowaniem w innych miejscach niż parking podziemny. Póki co przy Chęcińskiej znowu jest dramat.
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor

agaga

Post autor: agaga » 21 grudnia 2011, o 10:10

Stona_2006 pisze: Agaga Straszny z Ciebie DEMOTYWATOR.

Ja kupiłem tam mieszkanie nie dlatego, że nie było nic innego i musiałem coś kupić. Tylko to był dobrze przemyślany zakup. Brałem pod uwagę wszystkie za i przeciw. Zasięgałem opinii osób z branży Budowlanej, Architektonicznej, elektrycznej. Sprawdzałem Developera.. Interesowały mnie materiały z których budynek był wykonywany, jakiej firmy okna, grzejniki, Piec, drzwi, styropian, tynki, kleje.
Sprawdzałem też osobiście inne realizacje Corporesu w warszawie.

I ja nie mogę powiedzieć żeby jedyną zaletą była lokalizacja.

Cena nie niska nie wysoka.
Od razu demotywator... Czasami ciekawi mnie co kieruje działaniem ludzi.
Ja za nic w świecie nie chciałabym mieszkać w tych blokach, więc chętnie wysłucham tych, którzy się na ro zdecydowali.
I już wiem co tobą kierowało, chociaż widoku z okna to wszystko nie zmieni ;)

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 21 grudnia 2011, o 10:16

bender pisze: Do tego zastępy zaglądających w okna emerytów.
:D
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

ODPOWIEDZ