GDDKiA Kielce - [S74] Kielce ul. Świętokrzyska - Cedzyna
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Chyba z analizą ruchu trzeba poczekać do polowy stycznia.
Chyba teraz ludzie za bardzo gorączkują ze świętami.
Poza tym wydaje mi się, że na Jesionowej juz od jakiegos czasu sa spore korki.
Wg mnie, to jest fragment trasy południe/wschód-zachód, przez który przejeżdża tyle samo samochodów po otwarciu S74 co przed otwarciem.
Wcześniej nie było także tak dużej galerii handlowej, która w dodatku nadal jest nowością.
Chyba teraz ludzie za bardzo gorączkują ze świętami.
Poza tym wydaje mi się, że na Jesionowej juz od jakiegos czasu sa spore korki.
Wg mnie, to jest fragment trasy południe/wschód-zachód, przez który przejeżdża tyle samo samochodów po otwarciu S74 co przed otwarciem.
Wcześniej nie było także tak dużej galerii handlowej, która w dodatku nadal jest nowością.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- andrzeej
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Dojeżdżam do Kielc codziennie Łódzką, następnie Jesionową i Toporowskiego. Takich korków na Jesionowej jak dzisiaj jeszcze nie widziałem. Myślę, że problemem jest nowe ustawienie sygnalizacji na skrzyżowaniu Świętokrzyskiej i Warszawskiej.bernard pisze:Hmm, wydaje mi się że identyczne korki na Jesionowej były przed otwarciem ekspresówki...
Przez te 20 lat będzie tam rosła trawa, może jakieś drzewka. Tyle tlenu miałoby nie powstaćbernard pisze: PS. Dzisiaj widziałem jak "zwijali" asfalt w Cedzynie na króciutkim odcinku starej 74 omijanej teraz przez nowe rondo, nie wiecie po co? Przecież za jakieś 20 lat jak dobrze pójdzie ruch powinien na ten odcinek wrócić:-)
A tak na serio, to przez ten czas jeszcze wiele się może zmienić i może się okazać, że oddany w sobotę wylot wschodni będzie tylko drogą lokalną (szybszy dojazd z Kielc do Cedzyny, Radlina i okolicznych miejscowości), a tranzyt będzie jechać przez obwodnicę z prawdziwego zdarzenia zaczynającą się przed Radlinem, i kończącą się na węźle Kielce - Północ na północy i Chęciny na południu...
Ech, rozmarzyłem się...
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Takie skojarzenia z dzieciństwa
"- Towaju nie będzie, tjaktoj się zepsuł...
- Te Bolek, przestań szerzyć defektyzm. Nie traktor się zepsuł tylko koło się zepsuło...
- Jak koło jest zepsute - to cały tjaktoj jest...
- Bolek! Nie jesteś na budowie. Chwileczkę, ile traktor ma kół?
- Cztejy.
- Ile się zepsuło?
- Jedno.
- To ile jest dobrych?
- Trzy.
- No, to nie można na tak powiedzieć, że trzy są dobre?
- Przecież to to samo...
- Ale jak brzmi! Trzy dobre!"
Ale zgadzam się z Michałem. W naszym mieście trzeba się cieszyć że w ogóle coś przywracają, bo panuje raczej tendencja do likwidacji wszystkiego.
- Te Bolek, przestań szerzyć defektyzm. Nie traktor się zepsuł tylko koło się zepsuło...
- Cztejy.
- Ile się zepsuło?
- Jedno.
- To ile jest dobrych?
- Trzy.
- Przecież to to samo...
Ale zgadzam się z Michałem. W naszym mieście trzeba się cieszyć że w ogóle coś przywracają, bo panuje raczej tendencja do likwidacji wszystkiego.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
Gościu jesteś moim mistrzem!sueno pisze:Takie skojarzenia z dzieciństwa![]()
- Cztejy.
- Ile się zepsuło?
- Jedno.
- To ile jest dobrych?
- Trzy.
- Przecież to to samo...
- Robert-Kowal
- Kontakt:
Chyba po to:Marcinus pisze:Przez te 20 lat będzie tam rosła trawa, może jakieś drzewka. Tyle tlenu miałoby nie powstaćbernard pisze: PS. Dzisiaj widziałem jak "zwijali" asfalt w Cedzynie na króciutkim odcinku starej 74 omijanej teraz przez nowe rondo, nie wiecie po co? Przecież za jakieś 20 lat jak dobrze pójdzie ruch powinien na ten odcinek wrócić:-)![]()
A tak na serio, to przez ten czas jeszcze wiele się może zmienić i może się okazać, że oddany w sobotę wylot wschodni będzie tylko drogą lokalną (szybszy dojazd z Kielc do Cedzyny, Radlina i okolicznych miejscowości), a tranzyt będzie jechać przez obwodnicę z prawdziwego zdarzenia zaczynającą się przed Radlinem, i kończącą się na węźle Kielce - Północ na północy i Chęciny na południu...
Ech, rozmarzyłem się...
Autobusy wracają na ulicę Świętokrzyską
Po ponad rocznej przerwie, miejskie autobusy w Kielcach wracają jutro na ulicę Świętokrzyską. W sobotę oddana została przebudowana ulica i trasa ekspresowa do Cedzyny. W okolicach kładki dla pieszych oraz galerii handlowej zlokalizowane zostały dwa nowe przystanki, na których zatrzymywać się będą autobusy linii nr 4, 13 i 102 – poinformował Zbigniew Michnicki z Zarządu Transportu Miejskiego w Kielcach.
W związku z tym zmieni się rozkład jazdy tych linii. Z kolei po świętach częściowo zmienią się trasy autobusów linii nr 10, 47 i 106 na odcinku w Cedzynie. Będą jeździły objazdem przez Radlin w związku z budową ronda przy wlocie na nową drogę ekspresową.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Autobu ... 7a9c9.html
jakis błąd się wkardł 
już info jest poprawione
...Dotychczas jeździły objazdem przez Radlin, w związku z budową ronda przy wlocie na nową drogę ekspresową.
już info jest poprawione
...Dotychczas jeździły objazdem przez Radlin, w związku z budową ronda przy wlocie na nową drogę ekspresową.