Echo Investment - Galeria Echo

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

lukaszek92
Kontakt:

Post autor: lukaszek92 » 24 listopada 2011, o 20:06

hej mam do was pytanie czy ktoś wie jaką wysokość ma galeria echo?
Tylko kielce.

Awatar użytkownika
Adasiek CK
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Adasiek CK » 24 listopada 2011, o 20:53

ok 20 metrów wysokości będzie miała...
<klawy tekścik w tym miejscu>

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 25 listopada 2011, o 00:04

Obrazek
23:50 czw. 24-11-2011 — marzena
Galeria Echo w światowej lidze

Setki tysięcy razy padały słowa „Kielce” i „Galeria Echo” na ogłoszeniu wyników w prestiżowym konkursie MAPIC Awards we francuskim Cannes. W świat poszła wieść, że kieleckie centrum handlowo-rozrywkowe zdobyło w nim pierwsze miejsce.

Galeria Echo zrealizowana przez Echo Investment zwyciężyła w kategorii „Best enlarged retail development”, czyli dla najlepszego rozbudowanego obiektu handlowego. Rangę tego międzynarodowego sukcesu w konkursie MAPIC Awards, towarzyszącego największym w Europie targom nieruchomości komercyjnych we Francji, można porównać do filmowego Oscara. To nie tylko ogromna promocja dla Kielc, ale i dowód na to, że zaczęliśmy wyznaczać światowe trendy w budownictwie.

W tegorocznej edycji konkursu Galeria Echo stanęła w szranki w doborowym towarzystwie kilkudziesięciu najlepszych nagrodzonych światowych projektów handlowych. - O zwycięstwo w tej kategorii wraz z Galerią Echo walczyły dwie realizacje - Milano City Center z włoskiego Mediolanu oraz The Style Outlets z Zweibrücken w Niemczech. Galeria Echo była jedynym polskim projektem we wszystkich kategoriach, który otrzymał nominację do tej prestiżowej nagrody – mówi Wojciech Gepner, rzecznik prasowy Echo Investment.

- O zwycięstwie naszej inwestycji zdecydowały między innymi doskonała lokalizacja obiektu czy jego architektura, która była dziełem kieleckich projektantów z pracowni DETAN. Ale trzeba przyznać, że przez cały czas, od momentu powstania jego koncepcji unosił się nad nią dobry duch, który sprawił, że nie tylko w czasie kryzysu udało nam się otrzymać ogromny kredyt, ale miała być symbolem końca kryzysu. Ogromna powierzchnia, największa w Polsce liczba sklepów, skala i różnorodność najemców, a także najsłynniejsze marki w jej wnętrzu to ogromne atuty, które doceniło nie tylko międzynarodowe jury specjalistów, ale także uczestnicy targów – wyjaśnia Marek Gładki, head of leasing team Działu Centrów Handlowych.

W ciągu dziesięciu lat istnienia tego konkursu w tej samej kategorii zwyciężyły do tej pory dwa centra handlowe z Londynu i po jednym z Francji, Portugalii i Słowacji. Kielce w tym roku dołączyły do tego prestiżowego grona.

Marzena SMORĘDA smoreda@echodnia.eu

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 9 grudnia 2011, o 10:43

Wielki sukces Echo Investment w konkursie Eurobuild Awards
09-12-2011

Echo Investment znalazło sie w finale pięciu konkursowych kategorii. Zdobyliśmy dwie nagrody główne, zwyciężając w kategorii „New shopping centre of the year - Poland” i „Retail developer of the year - CEE”.

Za najlepsze centrum handlowe otwarte w 2011 roku uznano Galerię Echo w Kielcach.

Firma Echo Investment była również nominowana w kategorii „Office developer of the year - CEE” , w kategorii „Green developer award - CEE” i „Architecturtal design of the year - Poland” (Aquarius Business House i Galeria Amber).

Waldemar Lesiak, dyrektor Działu Biur i Hoteli w Echo Investment, wręczył nagrodę „Lifetime Achievement”, którą jury przyznało wybitnemu architektowi, zmarłemu tragicznie w tym roku profesorowi Stefanowi Kuryłowiczowi.

Ceremonia przyznania nagród miała miejsce 8 grudnia w warszawskim hotelu Hilton. Nagrody Eurobuild Awards przyznawane są za wybitne osiągnięcia w branży nieruchomości i budownictwa.

Ziarek

Post autor: Ziarek » 18 grudnia 2011, o 16:59

Nie ma co potwierdzać, tak się dzieje już od paru ładnych weekendów, że ok. godziny 16 parking jest kompletny, a wtedy ochroniarze idą z tabliczką na początek wjazdu na parking od strony Al. Solidarności ("Brak wolnych miejsc na parkingu galerii, zamknięty wjazd") i pewnie też od Świętokrzyskiej i nie wpuszczają nikogo.

boogie

Post autor: boogie » 20 grudnia 2011, o 10:27

Najemcy nastawili się na zlote góry, przez ten sztucznie pompowany balon - "największa" galeria w Polsce, sporo sklepów których wcześniej nie było w Kielcach. Ale szybko to zweryfikowała rzeczywistość. Faktycznie nie jest źle (może w dekoradzie trochę gorzej), ale właśnie to nastawienie, że będzie nie wiadomo co, teraz powoduje, że jest taki lament. To chyba logiczne, że jak sklep robił jakiś tam obrót przed zamknięciem części starej galerii, nawet po otwarciu sklepu na nowej części, jego obecne obroty nie będą 2x większe bo praktycznie każdemu najemcy doszło po 2-3, czasami wiecęj konkurencyjnych lokali.

agaga

Post autor: agaga » 20 grudnia 2011, o 14:20

Trojanek pisze:
Biorąc pod uwagę kilkusetprocentowe marże na asortymencie niektórych sklepów, wcale nie trzeba wielu klientów żeby się utrzymały.
Oszalałeś :o ? Nie obraź się, ale o handlu też nic nie wiesz. "Oderwanie od rzeczywistości 2". Kilkusetprocentowe marże w dobie sklepów internetowych, to bajki wymyślane nie wiem po co i przez kogo. Podrzuć no, na czym są kikusetprocentowe marże, to jutro otwieram z tym sklep.
A ja mogę?
Oglądałam w salonie Dler sofę, około 8 tysięcy. Nic szczególnego, tkanina przeciętnej jakości, pozostałe materiały też szału nie robią. Przebitka spora. Podobne co do jakości, wymiaru i materiałów można kupić 2-3 krotnie taniej.
Stół dębowy, jaki u stolarza mogę zamówić za 1,5 kzł, a Dlerze za jakieś 5 tysięcy. A stolarz też na nic zarabia.
To samo tyczy się krzeseł tego samego producenta, każde ca. 1 kzł.

W sklepie z naczyniami noże po 500-800 zł, inne duperele też z wyższej półki cenowej (nie jakościowej). ;)

Awatar użytkownika
Robert-Kowal
Kontakt:

Post autor: Robert-Kowal » 1 stycznia 2012, o 19:23

andrzeej pisze:
michal_ck pisze: - pachołki przy schodach są po to, żeby nie wjeżdżać na schody wózkami, a korzystać z wind.
Ja wiem, czemu służą :lol: ale jakoś w żadnym innych centrum handlowym ich nie widziałem (chyba, że nie zwróciłem uwagi :? )

Ponieważ jeszcze chyba nie było fotki... :

Obrazek
Millenium Hall w Rzeszowie otwarte w październiku:

Obrazek

reszta bez komentarza

Awatar użytkownika
bender
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: bender » 1 stycznia 2012, o 20:20

Miłośnicy osłupkowania centrum muszą być zachwyceni. :D
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor

Awatar użytkownika
Robert-Kowal
Kontakt:

Post autor: Robert-Kowal » 2 stycznia 2012, o 00:13

Byłem pierwszy raz w tej galerii i jak zobaczyłem te słupki to musiałem cyknąć tą fotkę i wstawić tutaj...
A ściślej to galeria została otwarta w październiku 2011r.

agaga

Post autor: agaga » 2 stycznia 2012, o 13:31

W Kielcach podejście do tematu jest bardziej ekonomiczne. :lol:

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 2 stycznia 2012, o 18:03

No i - znacznie bardziej dyskretne i estetyczne.

Awatar użytkownika
GooDek_238

Post autor: GooDek_238 » 17 stycznia 2012, o 11:32

Galeria Echo uruchomiła nową stronę.
http://www.galeriaecho.pl/

ciekawski

Post autor: ciekawski » 29 stycznia 2012, o 11:22

A tesco w środku znowu przebudowują, stąd chyba te kontenery przy wjeździe na parking.

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 29 stycznia 2012, o 11:27

Przebudowali stoisko cały tył sklepu (m.in. stoisko mięso i bufet). Przyznam, że szybko im to poszło. W zeszły piątek zabudowali cały tył sklepu gips-kartonami, a po weekendzie było już zrobione, a gips-kartony zdemontowane.

ODPOWIEDZ