Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
"Aktualnie tabor MPK mieści się w wymaganej średniej dziesięciu lat – mówi Barbara Damian". To ZTM jest chyba nie w temacie: MPK sprzedało kilka sztuk MAZów, więc obecnie nie spełniają średniej 10 lat.
"Nowe autobusy powinniśmy otrzymać najpóźniej 5 stycznia – stwierdza Elżbieta Śreniawska, prezes MPK" - Śreniawska ciągle mija się z prawdą, gdyż nie jest możliwe wyprodukowanie ponad 20 autobusów w ciągu 5dni. Celowo i świadomie będą łamać zapisy umowy.
Mam dodatkowo nadzieję, że ZTM zauważy, że MPK nie będzie spełniało wymogu przynajmniej 20% autobusów niskopodłogowych wśród przegłubowców. A jak ZTM nie zauważy, to będzie im trzeba to przypomnieć.
"Nowe autobusy powinniśmy otrzymać najpóźniej 5 stycznia – stwierdza Elżbieta Śreniawska, prezes MPK" - Śreniawska ciągle mija się z prawdą, gdyż nie jest możliwe wyprodukowanie ponad 20 autobusów w ciągu 5dni. Celowo i świadomie będą łamać zapisy umowy.
Mam dodatkowo nadzieję, że ZTM zauważy, że MPK nie będzie spełniało wymogu przynajmniej 20% autobusów niskopodłogowych wśród przegłubowców. A jak ZTM nie zauważy, to będzie im trzeba to przypomnieć.
Zamowienie na te Solarisy nie zostanie zlozone 1 stycznia. One juz sa produkowane od jakiegos czasu.Śreniawska ciągle mija się z prawdą, gdyż nie jest możliwe wyprodukowanie ponad 20 autobusów w ciągu 5dni.
Tak jest co roku, i tak wychodzi to dla nich z korzyscia.Celowo i świadomie będą łamać zapisy umowy.
Data produkcji ma być 2012r., więc kiedy zaczęto je produkować?
Owszem, ale w dalszym ciągu jest to celowe łamanie umowy dla osiągnięcia właśnie tych korzyści.
Owszem, ale w dalszym ciągu jest to celowe łamanie umowy dla osiągnięcia właśnie tych korzyści.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2011, o 16:37 przez kielcekm, łącznie zmieniany 1 raz.
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Dla fabryki liczy się kiedy się skończy cykl produkcyjny. A cykl produkcyjny kończy się w momencie gdy autobus jest kompletny i przejdzie wszystkie testy sprawności, więc teoretycznie da się to zrobić w ciągu tych kilku dni. A nawet jeśli nie, to nie takie wałki można robić dla klienta 
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Moim zdaniem, np. dn. 03/01/2012 przykręcą ostatnią śrubkę i będzie rok produkcji 2012.
Inaczej, jeśli rozpoczęliby produkcję dn. 02/01/2012, to autobusy byłyby gotowe pewnie na wiosnę.
Musi być ciągłość produkcji i byłoby chyba nieopłacalne nie zaczynać nowej produkcji np. w połowie grudnia.
Inaczej, jeśli rozpoczęliby produkcję dn. 02/01/2012, to autobusy byłyby gotowe pewnie na wiosnę.
Musi być ciągłość produkcji i byłoby chyba nieopłacalne nie zaczynać nowej produkcji np. w połowie grudnia.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
-
Arkadiusz92
- Kontakt:
- GooDek_238
Ja łudzę się nadzieję, że Solaris zamontuje stelaże wewnątrz tak jak to w ostatnio dostarczonych Solarisach dla MZA Warszawa czy dla Krakowa.
http://www.przegubowiec.com/galeria/dis ... 240&pos=38
https://lh5.googleusercontent.com/-75Mr ... /foto6.jpg
Zdjęcia tylko poglądowo, mam nadzieję, że nikt mnie za to nie zlinczuje.
http://www.przegubowiec.com/galeria/dis ... 240&pos=38
https://lh5.googleusercontent.com/-75Mr ... /foto6.jpg
Zdjęcia tylko poglądowo, mam nadzieję, że nikt mnie za to nie zlinczuje.
Jak ZTM uzna SU15 za wielkopojemny autobus to robimy marsz jak w Warszawie. Kiedyś pisałem ze MPK będzie chciało jakoś uniknąć zakupu nowych wielkopojemnych autobusów ale takiego walka nie można przepuścić. Najlepiej jakby stelaże były fabrycznie zakładane niż maja u nas się w to bawić.
Tu się urodziłem i umrzeć bym chciał tu.
8 autobusów przegubowych (SU18) wśród 36 wszystkich autobusów przegubowych stanowią 22%, więc wszystko jest okkielcekm pisze:Mam dodatkowo nadzieję, że ZTM zauważy, że MPK nie będzie spełniało wymogu przynajmniej 20% autobusów niskopodłogowych wśród przegłubowców. A jak ZTM nie zauważy, to będzie im trzeba to przypomnieć.