Oczywiście chodzi o SU15?Arkadiusz92 pisze:Znajomy (mechanik w Mpk) mówił mi że szyba tylna jest zamówiona i będą na nią czekać
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- GooDek_238
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
W sumie to jestem w szoku, że zdecydowali się na taki krok jak wymiana szyby, zdecydowanie w pozytywnym szoku
Ciekawy jestem czy wyświetlacze Pixela wymienią na R&G, bo chyba nie będą kompatybilne z systemem kasowników, do tego brakuje również tablicy wewnętrznej (ciekawe jaki uchwyt zastosują),
W ogóle mój pogląd na sprawę jest taki, że raczej długo u nas nie pojeździ. Bo na przeguby go nie mogą puścić, a na solówki nie będzie im się opłacać, ze względu na większe spalanie. No ale jeśli chodzi o brygady solowe, to niech go puszczają jak najczęściej. W każdym razie, jeśli nie spełni oczekiwań, to albo pójdzie na komercyjne (gdyż popularność ich wzrasta) albo Sosnowiec go weźmie (jak trochę straci na wartości)
W ogóle mój pogląd na sprawę jest taki, że raczej długo u nas nie pojeździ. Bo na przeguby go nie mogą puścić, a na solówki nie będzie im się opłacać, ze względu na większe spalanie. No ale jeśli chodzi o brygady solowe, to niech go puszczają jak najczęściej. W każdym razie, jeśli nie spełni oczekiwań, to albo pójdzie na komercyjne (gdyż popularność ich wzrasta) albo Sosnowiec go weźmie (jak trochę straci na wartości)
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
Arkadiusz92
- Kontakt:
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Jeśli ma się do czynienia z karazjowym producentem, jakim jest Solaris o czas i części nie ma co się martwić.
Ale gorzej już jest z serwisem Mercedesa, który nie posiada na stanie wiatrołapów, a dwa poszły w ostatnich dwóch tygodniach, najpierw jedną rozbił jakiś gość butelką po wódce (przy tylnych drzwiach po prawej), a tydzień temu pękła szyba przy środkowych drzwiach.
Ale gorzej już jest z serwisem Mercedesa, który nie posiada na stanie wiatrołapów, a dwa poszły w ostatnich dwóch tygodniach, najpierw jedną rozbił jakiś gość butelką po wódce (przy tylnych drzwiach po prawej), a tydzień temu pękła szyba przy środkowych drzwiach.
-
Arkadiusz92
- Kontakt:
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Na pewno nie obraziłbym jakby SU15 zastąpiły MAZy, ale jakoś w to nie wierzę
Mam nadzieję że ten obecny zastąpi chociaż jednego MAZ-a (czyli autobus 12 metrowy).
Prędzej kupią Conecto z Veolii Tczew z 2007-2008 roku, w co też śmiem wątpić po tym jak Veolia się obraziła na miasto i MPK. A mają 6 sztuk tego tureckiego cudu techniki, które w Tczewie od początku 2012 nie pojeździ, więc albo wystawią na sprzedaż albo przejmą jes inne oddziały.
Jednak najbardziej prawdopodobne jest rozszerzenie zamówienia o kolejne SU12.
Prędzej kupią Conecto z Veolii Tczew z 2007-2008 roku, w co też śmiem wątpić po tym jak Veolia się obraziła na miasto i MPK. A mają 6 sztuk tego tureckiego cudu techniki, które w Tczewie od początku 2012 nie pojeździ, więc albo wystawią na sprzedaż albo przejmą jes inne oddziały.
Jednak najbardziej prawdopodobne jest rozszerzenie zamówienia o kolejne SU12.
Sorry, takiego mamy prezydenta...