ZTM Kielce
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Czy starym biletem za 2 złote i starym karnetem za 6,60, można jeździć po 31 października, jeśli jest się studentem? Ma tu znaczenie że nominał jest wyższy lub ten sam co obecnie obowiązujący (wg nowych zasad) czy ważne jest aby każdy bilet wykorzystać przed 31 października?
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- Thermalcake
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Na części tablic, czasem widzę tylko 4 najbliższe odjazdy. Reszta tablicy pusta. Nie powinno mieć to związku z tym, że kolejny autobus będzie np. za 2 godziny, bo jednak na innych wyświetlaczach potrafią pokazywać odjazdy autobusów na całej tablicy, gdzie ostatni ma odjazd np. za 70 minut. Z jednej strony tablicy przy PŚk w stronę centrum, część wyświetlacza jest zepsuta. Wyświetla się np. "46 Os. Śli", a dalej pustka.
- CKfan
Czy biletomaty stacjonarne przyjmuja banknoty o nominale wyższym niż 10 złotych? Wczoraj pod politechniką chciałem kupić bilet mając 20 złotych i nie dało rady, wyświetlacz pokazał monety i banknot 10 złotowy jako te które przyjmie. Czy to miało związek z brakiem banknotów/monet do wydania czy z odgórnym ustawieniem?
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- CKfan
To co ostatnio dzieje się w biletomatach zamontowanych w autobusach, zakrawa na kpinę. Prawie żaden nie ma jak wydać albo nie chce wydać mimo że ma. 2 dni temu jechałem na Ślichowice, mając portfelu monety o nominałach 5 zł, 20 gr, 50 gr. Próbowałem kilka razy kupić 2 bilety o nominale 1,20 zł. Za każdym razem wypluwał, spróbowałem więc kupić tylko 1 bilet za 1,20 zł. Tak samo wypluwał, dopiero po kolejnej próbie łaskawie wydał 4 złote z wrzuconych 5,20 zł. A więc jednak miał jak wydać! A dzięki temu, nie skasowałem tego biletu, bo akurat gdy go kupiłem, to musiałem już wysiadać. Tak więc nie moja strata.
Była to godzina wieczorna, nie miałem ani czasu ani sklepu, żeby móc rozmienić 5 zł. Zresztą nie jestem bankiem, żeby mieć wszystkie monety, skoro biletomaty z założenia mają wydawać resztę. Niech sobie ZTM częściej jeździ i częściej uzupełnia monetami automaty.
Była to godzina wieczorna, nie miałem ani czasu ani sklepu, żeby móc rozmienić 5 zł. Zresztą nie jestem bankiem, żeby mieć wszystkie monety, skoro biletomaty z założenia mają wydawać resztę. Niech sobie ZTM częściej jeździ i częściej uzupełnia monetami automaty.
- Thermalcake
Nie wiem czy ktoś z was zauważył, ale lektor źle nazywa przystanek przy WSU na Olszewskiego, a dokładniej źle rozwija skrót i jednocześnie nazwę szkoły (Wyższa Szkoła Umiejętności). Nie mogę sobie akurat teraz przypomnieć jak tę szkołę nazwał.
Tak z innej beczki - czy jest jakiś powód dla którego niemal wszystkie autobusy na "Grunwaldzka / Mielczarskiego" (po stronie Majonezu Kieleckiego) zatrzymują się tak daleko za przystankiem? Dzisiaj zauważyłem, że ludzie już czekają na swoją linię niemal przy końcu chodnika zamiast na przystanku.
Tak z innej beczki - czy jest jakiś powód dla którego niemal wszystkie autobusy na "Grunwaldzka / Mielczarskiego" (po stronie Majonezu Kieleckiego) zatrzymują się tak daleko za przystankiem? Dzisiaj zauważyłem, że ludzie już czekają na swoją linię niemal przy końcu chodnika zamiast na przystanku.
- Thermalcake