Galeria Korona – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- bender
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Co ma potencjalny klient (Ty czy ja) z obecności tych czytających? Bo napatrzyłem się na nich przez kilka lat w Krakowie. Jest kilka grup:
1) starzy zboczeńcy czytający Penthousa albo Adama
2) dzieci neostrady miętoszące gazety o grach komputerowych
3) nastolatki zaczytane w prasie kolorowej w przerwie między lekcjami
4) młodzi ludzie czytający książki
W zasadzie jedynie ta ostatnia grupa nie budzi mojej agresji choć nie rozumiem dlaczego nie mieliby iść do biblioteki.
Książki, filmy, muzykę i gry zamawiasz via empik.com i odbierasz w salonie.
BTW cytowanie jest IMO zawsze wygodne bo pokazuje, do której części wypowiedzi się odnoszę. Ot takie dbanie o porządek. Ale jak sobie życzycie.
1) starzy zboczeńcy czytający Penthousa albo Adama
2) dzieci neostrady miętoszące gazety o grach komputerowych
3) nastolatki zaczytane w prasie kolorowej w przerwie między lekcjami
4) młodzi ludzie czytający książki
W zasadzie jedynie ta ostatnia grupa nie budzi mojej agresji choć nie rozumiem dlaczego nie mieliby iść do biblioteki.
Książki, filmy, muzykę i gry zamawiasz via empik.com i odbierasz w salonie.
BTW cytowanie jest IMO zawsze wygodne bo pokazuje, do której części wypowiedzi się odnoszę. Ot takie dbanie o porządek. Ale jak sobie życzycie.
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor
- Adasiek CK
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- andrzeej
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Takie było założenie empiku od zawsze - to nie tylko księgarnia ale miejsce, gdzie można też poczytać prasę i książki. Kiedyś to się nawet nazywało Klub Międzynarodowej Prasy i Książki (stąd skrót empik), a pamiętam jak na Warszawskiej były wygodne fotele, a obcojęzyczne gazety wisiały na takich wieszakach, jak teraz w makdonaldzie.bender pisze:A po co nam większy empik? Żeby ludzie przesiadywali tam czytając książki? Wolę mieć mniejszy salon ale w ścisłym centrum.MeehoweCK pisze:A ja mam nadzieję, że doczekamy się wreszcie Empiku o normalnych gabarytach.
- Gandalf
Pytanie brzmi: czy Empikowi opłaca się utrzymywać dwa salony w odległości około 250-300 metrów od siebie? Biorąc dodatkowo pod uwagę, że jeden z tych salonów będzie poza centrum handlowym oraz będzie działać w mniejszym wymiarze godzin niż ten drugi.Grzegorz pisze:Trochę mnie niepokoi obecność Empiku w Koronie. Mam nadzieję, że nie będzie to równoznaczne z wyprowadzką tego sklepu z okolic Rynku...
Szkoda tylko, że czytający książek nie szanują. Poczytają, pomiętoszą i odkładają na półkę. Nikt nie ma nad tym kontroli, nikt nie sprawdza czy czytacz chwilę wcześniej nie wciągał kebaba i nie gniecie książki uświnionymi rękami.andrzeej pisze: Takie było założenie empiku od zawsze - to nie tylko księgarnia ale miejsce, gdzie można też poczytać prasę i książki. Kiedyś to się nawet nazywało Klub Międzynarodowej Prasy i Książki (stąd skrót empik), a pamiętam jak na Warszawskiej były wygodne fotele, a obcojęzyczne gazety wisiały na takich wieszakach, jak teraz w makdonaldzie.
A później taka ja idę i chcę tę książkę kupić. Często ostatni egzemplarz, i albo bierę (najczęściej nie mam innego wyjścia), albo nie.
Wiem, że mogę zamówić, że mogę czekać, ale ja często potrzebuję książki na już i czekać nie mogę. A jako że jest to pozycja dostępna tylko w Empiku to nie mam innego wyjścia jak ją kupić...
Wiem, że taka polityka Empiku i nic mi do tego, ale szkoda, że ludzie nie dbają. Tym bardziej, że nie dbają o nie swoje.
Już kiedyś pisałam, że ja jestem za tym żeby Empik na Warszawskiej zostawić. Bo tam jest "po drodze", a do GK trzeba się specjalnie gramolić.Gandalf pisze:Pytanie brzmi: czy Empikowi opłaca się utrzymywać dwa salony w odległości około 250-300 metrów od siebie? Biorąc dodatkowo pod uwagę, że jeden z tych salonów będzie poza centrum handlowym oraz będzie działać w mniejszym wymiarze godzin niż ten drugi.Grzegorz pisze:Trochę mnie niepokoi obecność Empiku w Koronie. Mam nadzieję, że nie będzie to równoznaczne z wyprowadzką tego sklepu z okolic Rynku...
Niech będą dwa, dla różnych grup odbiorców.
- Gandalf
To już zależy wyłącznie od Empiku - zapewne decyzja już dawno zapadła, a kluczowe przy jej podejmowaniu były odpowiednie symulacje finansowe.
Z nowych informacji - w zakładce NAJEMCY na stronie GK pojawiły się:
* Campus
* Alpinus
[zapewne chodzi o autoryzowany sklep, w którym dostępne będą obie marki - do tej pory w Polsce nie ma chyba żadnych osobnych salonów z produktami TYLKO Campusa czy Alpinusa (?) ]
* Ravel - byłby to 4. już w Kielcach sklep tej sieci (po sklepie na Sienkiewce, w Galerii Hossa i Pasażu Świętokrzyskim)
Z nowych informacji - w zakładce NAJEMCY na stronie GK pojawiły się:
* Campus
* Alpinus
[zapewne chodzi o autoryzowany sklep, w którym dostępne będą obie marki - do tej pory w Polsce nie ma chyba żadnych osobnych salonów z produktami TYLKO Campusa czy Alpinusa (?) ]
* Ravel - byłby to 4. już w Kielcach sklep tej sieci (po sklepie na Sienkiewce, w Galerii Hossa i Pasażu Świętokrzyskim)
- tomasz2719