Jestem stały w opiniachhalny pisze:To już teraz na pewno widać gdzie powinno być lotnisko -- pomiedzy Częstochową a Radomiem czyli w KIELCACH !!!A tak na poważnie jeśli przyjdzie kiedys do manewrów administracyjnych to można przyjąć te tereny ale bez kosztownych przenosin administracji. Przyjąć Ich może Region Świetokrzyski na zasadzie kolejnych nowych powiatów bo i tak będą mięć więcej z tego niż w obecnym układzie.
Kielce - oznakowanie miasta
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
-
halny
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kielce - oznakowanie miasta
- cochi
halny wkielach oznakowanie drog jest wogole fatalne... odnoisze takie wrazenie ze jakl stawiali znaki tak kolo 1975 roku to nikt nic nie zmienial i nie uzupelnial.... jak ukradli to nie bylo...
oczyw zaraz uslysze ze sie myle, ze np. na Lodzkiej w okolicach obwodnicy wymienili znaki ale mam nadzije z ewyczuwalna jes tmoja ironia...
oczyw zaraz uslysze ze sie myle, ze np. na Lodzkiej w okolicach obwodnicy wymienili znaki ale mam nadzije z ewyczuwalna jes tmoja ironia...
cochi
Fatalne, fatalne, fatalne! Tak moge okreslic oznakowanie. Brak porządnych kierunkow na ulicach do atrakcji turystycznych, brak kiernkow na osiedla i placowki medyczne... dla obcego jest to ogromny problem! Łodz teraz wprowadza (chyba) sytem warszawski, ktory jest praktyczny. U nas by sie przydal i przyjał... no moze oprocz map w gablotach przy ulicach, bo pewnie zaraz by ich nie bylo. A czy kiedys nie bylo w Wyborczej artykulu na ten temat? Cos kojarze...
- cochi
aha i jeszcze drogowskazy na hotele... wczoraj bylem we Wroclawiu i tam jest wlasnie cos takiego ogromna tablica z wypisanymi hotelami i do kazadego prowadza tabliczki a nie tak jak u nas postawili jedna tabliczke w Domaszowicach ze sa 3 hotele w cedzynie i potem nawet nie ma tabliczki gdzie skrecic do tych hoteli w cedzynie...
aha mi sie te tabliczki w Wawie bardzo podbaja... (rozwiaznie techniczne) w Kielach za takim ujednoliceniem podpisuje sie obiema rekami...
Na Uroczysku ze dwa-trzy lata temu ŚSM postawil tabliczki dojazdowe do blokow (przy Okrana i Warszawskiej) ale niewiele ich sie ostalo... zanim sie domysla ze znikly i zrobia nowe to zejdzie jeszcze troche czasu
aha mi sie te tabliczki w Wawie bardzo podbaja... (rozwiaznie techniczne) w Kielach za takim ujednoliceniem podpisuje sie obiema rekami...
Na Uroczysku ze dwa-trzy lata temu ŚSM postawil tabliczki dojazdowe do blokow (przy Okrana i Warszawskiej) ale niewiele ich sie ostalo... zanim sie domysla ze znikly i zrobia nowe to zejdzie jeszcze troche czasu
cochi
http://pl.wikipedia.org/wiki/Miejski_System_Informacji
1. Duuuuuuuuuuze tablice, ktore wskazuja kierunek do dzielnic, znaczacych obiektow, waznych wezlow komunikacyjnych. Sa doskonale widoczne rowniez w nocy.
2. W dzielnicach przy najbardziej uczeszczanych miejscach stoja takie citylighty z mapa.
3. Dzielnice są od siebie oddzielone tabliczkami przy drogach.
4. Na kazdym budynku jest identycznie wykonana tabliczka z nazwa ulicy, pod spodem nazwa osiedla/dzielnicy.
5. Wszystko w jednej tonacji - niebieski, brazowy, czerwony i bialy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Miejski_System_Informacji
MSI, czyli Miejski System Informacji:andbas pisze:system warszawski? moze ktos oswieci mnie tym temacie, czym on sie charakteryzuje
Fajnie ktoś pomyślał w Radomiu, tablice z nazwami ulic są podświetlane
1. Duuuuuuuuuuze tablice, ktore wskazuja kierunek do dzielnic, znaczacych obiektow, waznych wezlow komunikacyjnych. Sa doskonale widoczne rowniez w nocy.
2. W dzielnicach przy najbardziej uczeszczanych miejscach stoja takie citylighty z mapa.
3. Dzielnice są od siebie oddzielone tabliczkami przy drogach.
4. Na kazdym budynku jest identycznie wykonana tabliczka z nazwa ulicy, pod spodem nazwa osiedla/dzielnicy.
5. Wszystko w jednej tonacji - niebieski, brazowy, czerwony i bialy.