Kielce - infrastruktura rowerowa
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- KamilEm
- Kontakt:
Ciekawe, tylko że z tego co zaobserwowałem w ostatnich dniach wynika że rowerzyści też nie są bez winy. Sytuacje kiedy musiałem wyprzedzać rowerzystę, kiedy wzdłuż ulicy biegła ścieżka rowerowa (tylko w tym tygodniu!!!):
W poniedziałek na Klonowej, w miejscu gdzie wzdłuż ulicy biegnie ścieżka asfaltowa, równiejsza niż sama ulica Klonowa - pomyślałem że pewnie kobieta się nie zna.
We wtorek na Jesionowej, między Klonową a zalewem - pomyślałem, że pewnie dziadek z wioski i też się nie zna.
W środę gdy zobaczyłem młodego chłopaka na Solidarności na pasie do zjazdu w kierunku Świętokrzyskiego stwierdziłem, że to chyba zorganizowana akcja. Po zatrzymaniu się i zwróceniu uwagi, usłyszałem że jazda po kostce nie jest przyjemna. OK. Zgadzam się z panem rowerzystą, ale czy kierowca ma prawo do jazdy chodnikiem kiedy nawierzchnia jezdni jest nierówna? Co by było gdybym wjechał autem na ścieżkę rowerową? Śmiano by się ze mnie że jeżdżę jak w Rosji.
Drodzy rowerzyści: szanujmy siebie nawzajem. Kiedyś ktoś się zdenerwuje i skonstruuje Pogromcę Rowerzystów, na wzór tego z postu ice'a.
- bender
Tu nie ma co szukać usprawiedliwień. Rowerzysta na ulicy czy chodniku, kiedy nie powinno go tam być, to taka sama łajza jak pieszy na drodze dla rowerów. Na SM czy Policję nie ma co liczyć - jeszcze nie zdarzyło mi się słyszeć o przypadku ukarania któregoś z powyższych.KamilEm pisze:Ciekawe, tylko że z tego co zaobserwowałem w ostatnich dniach wynika że rowerzyści też nie są bez winy. Sytuacje kiedy musiałem wyprzedzać rowerzystę, kiedy wzdłuż ulicy biegła ścieżka rowerowa (tylko w tym tygodniu!!!):
Pozostaje edukowanie. Pieszych na ścieżkach rowerowych edukuję piskiem opon i ostrym słowem, rowerzystów na ulicach głośnym klaksonem.
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Chyba już naprawili.RZ pisze:Ciąg pieszo rowerowy wzdłuż alei Solidarności jest bublem bo nie dość że jest to kostka, to jeszcze w wielu miejscach się ona pozapadała i porozjeżdżała. A jak tam jest rozwiązany problem wjazdu na ścieżkę z jezdni?
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
Nazwanie tego czegoś przy Solidarności ścieżką rowerową to nieporozumienie, równie dobrze każdy chodnik w Kielcach można oznaczyć jako ciąg pieszo-rowerowy.
Ostatnio zmieniony 9 września 2011, o 14:52 przez Aphex1, łącznie zmieniany 2 razy.
Malowanie na al. IX Wiekow Kielc. Co oznacza to innowacyjne polaczenie? Start, mete?

Ostatnio zmieniony 9 września 2011, o 17:47 przez Autor, łącznie zmieniany 1 raz.