Echo Investment - Galeria Echo

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

agaga

Post autor: agaga » 22 sierpnia 2011, o 10:37

Jak wszyscy to wszyscy, i ja byłam :lol:

Co rzuca się w oczy od wejścia:

- niestarannie ułożone płytki na podłodze; można się było bardziej przyłożyć; innych niedoróbek typu niedopasowanie elementów ruchomych schodów czy fatalnie malowanie też mnóstwo;

- sztuczna roślinność jest okropna, ale biorąc pod uwagę, że siedziska ławek są dość wąskie i drzewka stanowią oparcie dla pleców, to żywe padłyby szybko; można to było inaczej zaprojektować;

- ławek jest mało, bardzo mało; tak samo jak koszy na śmieci;

- jest brudno, chociaż w sobotnie popołudnie tłumów nie zaobserwowałam;

- w części jadalnej syf nieprawdopodobny; ja wiem, że a to komuś coś się uleje, a to skapnie, ale ekipy porządkowe powinny się bardziej sprężać;

- sama część jadalna jest straszna, stolik na stoliku; chociażbym była mega głodna, to miejsce nie sprzyja spożyciu posiłku; wiem też, że to nie restauracja z katalogu Michelin'a, ale mimo wszystko pozostawia wiele do życzenia...

- podłoga w Dekoradzie faktycznie "przechodzona" mimo niewielkiej ilości spacerowiczów; sama Dekorada rozczarowała mnie mocno, spodziewałam się czegoś innego... sama nie wiem czego, nie dogodzisz kobiecie :roll:

- brudne toalety, brak ręczników papierowych, jedna suszarka do rąk na 10 czy 12 umywalek to trochę za mało; mąż mówił, że w męskiej z kranu strumień wody taki, że wykąpać się można, ręce trzeba myć stojąc od umywalki dość daleko, żeby nie wyjść z plamami wody na ubraniu :lol:

- w części sklepów klima hula aż miło, w innych okropny zaduch;

- w dużej części galerii brak zasięgu;

- niech uschnie temu kto te pachołki przed schodami zaprojektował; niewiele trzeba żeby wleźć wprost na niego, a jak pańcia z wózkiem będzie chciała to i tak się wgramoli... może służą temu, żeby zbyt dużego naporu ludzi na schody nie było...

- część prac budowlanych przeprowadzono bardzo niechlujnie, widać to szczególnie w korytarzach pomiędzy galerią a parkingiem.

Awatar użytkownika
tomasz2719
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tomasz2719 » 22 sierpnia 2011, o 17:03

Co do toalet to fakt. Jedna dmuchawa na 4 umywalki. A skoro duża galeria, to dużo kupujących, więc jak pójdą to toalety, to trzeba czekać aż dmuchawa będzie wolna. A ręczników papierowych to nie widziałem. Tzn. było coś na drugiej ścianie, może to było to, ale w takim wypadku ręczniki się skończyły.

Awatar użytkownika
Robert-Kowal
Kontakt:

Post autor: Robert-Kowal » 22 sierpnia 2011, o 18:41

mrwall pisze:Według planów w galerii miał być parking dla rowerów, zauważył ktoś może? Byłem dzisiaj i jedyne rowery które widziałem były przypięte do barierek przy wejściach.
Druga sprawa to czy ktoś orientuje się gdzie podział się mBank? Zniknął ze starej części i nie zauważyłem żeby był gdzieś przeniesiony (może przez te tłumy po południu) a był to najbliższy wpłatomat jaki miałem.
na stronie mbanku znalazłem takie coś:
W dniach 12-22.08.2011 mKiosk nieczynny, tel. 663 909 997
Jutro w/g tego powinien już być.

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 22 sierpnia 2011, o 19:45

No cóż, teraz już i ja popatrzyłem sobie na galerię od wewnątrz. Na razie sklepów nie zwiedzałem, więc o nich nic specjalnego powiedzieć nie potrafię, ale za to moje malkontenckie oko przyglądało się szczegółom architektonicznym 8) Niestety jestem rozczarowany. Sądziłem, że surowy prosty wystrój, o którym pisaliście, będzie mi się podobał. Jednak tak nie jest. Wnętrza sprawiają na mnie wrażenie nieprzyjaznych. Na pewno głównym mankamentem rzutującym na całość jest słaba jakość wykończeń - odstające listwy, nierówno położone panele, niedokładne fugowanie (w ogóle jakaś taka "tania" ta podłoga). Momentami miałem wrażenie, że jestem w jakiejś przemysłowej hali. Dużym plusem jest dla mnie kręgielnia i taras, którego byłem szczególnie ciekawy. Widok z tarasu na aleję Solidarności powinni sobie często oglądać osoby odpowiedzialne za zagospodarowanie miasta - to wprost wymarzone miejsce na wielkomiejską zabudowę. Póki co jak na dłoni widać okropną, chaotyczną zabudowę po drugiej stronie ulicy. Zderzenie dwóch światów, bo z zewnątrz galeria to kawałek naprawdę porządnej wielkomiejskiej architektury. Biorąc pod uwagę, że teraz będą tu przyjeżdżały wycieczki z całego regionu, inwestorzy powinni zacząć się interesować działkami w rejonie galerii. Naprawdę mam nadzieję, że jest realne powstanie w tym rejonie w najbliższych latach nowoczesnej dzielnicy. Podoba mi się też nowa zewnętrzna szata od strony Tesco. I wewnątrz stara część galerii bardzo zyskała. No i jeszcze Dekorada - z zapowiedzi wynikało, że będzię to jedna wspólna przestrzeń dla wielu różnych firm. Nie jest tak - to właściwie typowy zestaw osobnych sklepów tyle tylko, że z pokrewnych branż.

EDYTA: zapomniałem dodać, że te sztuczne krzaczki są rzeczywiście okropne - jak ze sklepu "wszystko po 5 zł"... Lepiej żeby ich w ogóle nie było.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

ghs

Post autor: ghs » 23 sierpnia 2011, o 12:42

Adasiek CK pisze:Czy może ktoś z Forumowiczów był autem? Jak działa system wyszukiwania po numerze rejesteracyjnym?
Próbowałem, ze spacją, bez spacji, ale dupa, nie znalazło. Szkoda, bo akurat naprawdę mi się zapomniało, gdzie pojazd.

pietrck

Post autor: pietrck » 23 sierpnia 2011, o 15:49

co do systemu wyszukiwania samochodów to działa on chyba na zasadzie losowego podawania poziomów parkingu. Samochód zostawiłem na samej górze a system pokazał mi że jest na najniższym poziomie. Moja dziewczyna stwierdziła że może ktoś go ukradł i właśnie zjeżdża :D

m07m10

Post autor: m07m10 » 23 sierpnia 2011, o 16:31

Cóż, wielka galeria, kilkaset milionów wsadzone, ale stojaka dla rowerów próżno szukać... Cóż absurd jak z misia... Chyba, że ta wielka chromowana poręcz przy jednym wejściu została tak wymyślona, aby się dało do niej wygodnie przypiąć rower za rame i koło bez schylania, co też uczyniłem.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 23 sierpnia 2011, o 16:39

"Parking lada moment będzie dostępny :)"

Obrazek
Widac, jakie sa priorytety.

Awatar użytkownika
Robert-Kowal
Kontakt:

Post autor: Robert-Kowal » 23 sierpnia 2011, o 23:15

Dzisiaj system szukania auta poprawnie odnalazł samochód i wytyczył do niego drogę. Co do ostatniego poziomu parkingu to tam chyba nie działa system miejsc, bo nie ma na czym tego systemu "zawiesić"

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 24 sierpnia 2011, o 17:39

Robia stojaki od strony Solidarnosci, potrzeba jest.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
andrzeej
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: andrzeej » 24 sierpnia 2011, o 20:59

michal_ck pisze: - pachołki przy schodach są po to, żeby nie wjeżdżać na schody wózkami, a korzystać z wind.
Ja wiem, czemu służą :lol: ale jakoś w żadnym innych centrum handlowym ich nie widziałem (chyba, że nie zwróciłem uwagi :? )

Ponieważ jeszcze chyba nie było fotki... :

Obrazek

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 24 sierpnia 2011, o 21:22

Powinna być jeszcze informacja na schodach - "trzymaj się prawej strony"

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 24 sierpnia 2011, o 22:36

"trzymaj się prawego pasa" :lol:

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 24 sierpnia 2011, o 23:26

poważnie mówię - trzeba społeczeństwo edukować
http://www.joemonster.org/filmy/14590/W ... h_schodach

Dawid

Post autor: Dawid » 25 sierpnia 2011, o 06:59

Może w innych galeriach słupków niema, ale tak samo w tych innych galeriach może nie być hipermarketu (tesco itp.)

ODPOWIEDZ