ZTM Kielce
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Informujemy, że w związku z całkowitym zamknięciem pasa drogowego Al. Tysiąclecia PP od dnia 29.07.2011r. od godz. 22:00 do dnia 31.07.2011r. autobusy linii nr 4, 13, 41, 50, 51, 53 i 102 kursować będą na częściowo zmienionej trasie.
Linia nr 4 od ul. Źródłowej kursować będzie Al. IX Wieków Kielc – Warszawską – Jesionową i dalej wg swojej trasy. Trasa powrotna: od ul. Jesionowej ul. Warszawską - Al. IX Wieków Kielc – Źródłową - i dalej wg swojej trasy.
Linie nr 13 i 53 kursować będą Al. IX Wieków Kielc – Al. Solidarności – Domaszowską i dalej wg swojej trasy. Trasa powrotna w odwrotnej kolejności.
Linie nr 41 i 102 kursować będą Al. IX Wieków Kielc – Al. Solidarności i dalej wg swojej trasy. Trasa powrotna w odwrotnej kolejności.
Linia nr 50 od ul. Sandomierskiej kursować będzie Al. IX Wieków Kielc – Warszawską – Pocieszki i dalej wg swojej trasy.
Linia nr 51 od ul. Pocieszki kursować będzie ul. Warszawską - Al. IX Wieków Kielc - Sandomierską i dalej wg swojej trasy.
Odpowiedź na pytanie na co pójdą pieniądze. Zresztą dość oczywistym jest, iż przecież nikt nie pójdzie na to, aby stawka za wozokilometr była taka sama przez kilkanaście lat obowiązywania kontraktu.
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,10032292,Dodatkowe_pieniadze_dla_MPK__Za_objazdy.html pisze:Ponad 800 tys. zł więcej musi zapłacić Zarząd Transportu Miejskiego za wożenie pasażerów. Wszystko przez rozkopane ulice
Na sesji radni przegłosowali przekazanie do ZTM dodatkowego 1,7 mln zł na "zakup usług przewozu pasażerów środkami komunikacji miejskiej". - Niemal połowa tej kwoty pójdzie na waloryzację stawki, którą płacimy za wozokilometr przewoźnikowi. Zgodnie z umową jest ona wyliczana co kwartał na podstawie danych GUS - tłumaczy Marcin Patyński, główny księgowy kieleckiego ZTM.
Pozostała część kwoty, prawie 900 tys., to zapłata za dodatkowe kilometry, które musiały przejechać w pierwszym półroczu autobusy kieleckiego MPK. - To wynik remontów, są objazdy, które są nieco dłuższe niż normalne trasy - tłumaczy Patyński. Dodaje, że przez pół roku uzbierało się w ten sposób dodatkowo blisko 180 tys. km.
- Thermalcake
-
grzebo
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Napisz do nich! Ja już pisałem, grzecznie mi odpowiedzieli, że przy układaniu następnego planu "uwzględnią moje uwagi". Może jak odpowiednio dużo osób napisze, to rzeczywiście choć trochę uwzględnią...
Na razie podnieśli ceny za bilet godzinowy, co daje argument do ręki ludziom broniącym linii spod ich domu bezpośrednio do ich pracy (przy częstotliwości 2x na tydzień).
Na razie podnieśli ceny za bilet godzinowy, co daje argument do ręki ludziom broniącym linii spod ich domu bezpośrednio do ich pracy (przy częstotliwości 2x na tydzień).
- GooDek_238
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Ostatnio dało się zauważyć, że ZTM postawił na młodość w dziedzinie kontroli biletów. Od maja często spotykam ekipę dziewczyny (brunetki), dosyć zadbanej, ładnie ubranej (w ogóle nie wyglądającej na kontrolera biletów) i chłopaka, a dziś o 23:00 natknąłem się na dwóch chłopaków. W ogóle nie spodziewałem się kontroli o tej godzinie 
Jedno co mnie zdziwiło oprócz późnej pory kontroli, to fakt, że nadal muszą prosić kierowcę o blokadę kasowników i nie mogą zrobić tego sami przykładając kartę
ciekawe czy na nocnej 101 dają się również we znaki.
Jedno co mnie zdziwiło oprócz późnej pory kontroli, to fakt, że nadal muszą prosić kierowcę o blokadę kasowników i nie mogą zrobić tego sami przykładając kartę
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- kacper
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Linia nr 8
"Informujemy, że w związku z rozpoczęciem remontu ul. Sandomierskiej od dnia 25.08.2011r. autobusy linii nr 8 jadące w kierunku Mójczy przejeżdżać będą od ulicy Seminaryjskiej – ul. Tarnowska – ul. Źródłową do ulicy Sandomierskiej i dalej wg. obowiązującej trasy. Droga powrotna na w/w linii nie ulega zmianie."
I po jaką cholerę?! Komu taki chory pomysł przyszedł do głowy?! Kto im kazał pchać pełniusieńki autobus (na tym odcinku zwykle pęka w szwach) przez i tak już masakrycznie zakorkowaną ulicę? Ile musieli wychlać, żeby walnąć taką bzdurę komunikacyjną?!
"Informujemy, że w związku z rozpoczęciem remontu ul. Sandomierskiej od dnia 25.08.2011r. autobusy linii nr 8 jadące w kierunku Mójczy przejeżdżać będą od ulicy Seminaryjskiej – ul. Tarnowska – ul. Źródłową do ulicy Sandomierskiej i dalej wg. obowiązującej trasy. Droga powrotna na w/w linii nie ulega zmianie."
I po jaką cholerę?! Komu taki chory pomysł przyszedł do głowy?! Kto im kazał pchać pełniusieńki autobus (na tym odcinku zwykle pęka w szwach) przez i tak już masakrycznie zakorkowaną ulicę? Ile musieli wychlać, żeby walnąć taką bzdurę komunikacyjną?!
Precz z busiarstwem!