Niedługo nie będzie miał nad czym, bo zostanie 10 zabytków. Wyburza się ciekawe obiekty a przy życiu sztucznie utrzymuje rudery jak ta u zbiegu Okrzei i IX-Wieków. Takie to miasto właśnie.Autor pisze:Brak slow, eh. Konserwator chyba musi troche wiecej popracowac na miastem.
RUDERY - wyburzenia, rozbiórki
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
niemozliwiak
- Kontakt:
Witam. To mój pierwszy post, choć śledzę forum już od pewnego czasu.
Pozwolę sobie dopisać się w tym temacie, gdzie jak widzę już poruszyliście kwestię wyburzenia oficyny, przybudówki pałacyku Hueta.
Mieszkam w tamtej okolicy i przechodzę obok tej wilii dość często podziwiając dawną świetność tego budynku.
Ostatnio zauważyłem, że ktoś zaczyna ingerować w ten budynek, i to mnie zaniepokoiło. Mianowicie, zostały usunięte okna od strony Prostej, a przez pookienne otwory da się zauważyć puste, sprzątane pomieszczenia jakby przygotowywane do jakiejś budowniczej akcji.
Moje w sumie pytanie brzmi: Co się teraz tam, że tak powiem majstruje przy samym pałacyku? Czy budynek generalnie ma nowego właściciela, i doczeka się solidnej, bezpiecznej renowacji? Wiecie może?
Pozwolę sobie dopisać się w tym temacie, gdzie jak widzę już poruszyliście kwestię wyburzenia oficyny, przybudówki pałacyku Hueta.
Mieszkam w tamtej okolicy i przechodzę obok tej wilii dość często podziwiając dawną świetność tego budynku.
Ostatnio zauważyłem, że ktoś zaczyna ingerować w ten budynek, i to mnie zaniepokoiło. Mianowicie, zostały usunięte okna od strony Prostej, a przez pookienne otwory da się zauważyć puste, sprzątane pomieszczenia jakby przygotowywane do jakiejś budowniczej akcji.
Moje w sumie pytanie brzmi: Co się teraz tam, że tak powiem majstruje przy samym pałacyku? Czy budynek generalnie ma nowego właściciela, i doczeka się solidnej, bezpiecznej renowacji? Wiecie może?
Tu jest odpowiedź:
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... montu.html
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... montu.html
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
- Adasiek CK
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)