Echo Investment - Galeria Echo

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 14 maja 2011, o 19:43

płytki zdecydowanie na plus, ale przy schodach i tych ruchomych taśmach jest sporo wyszczerbionych i nie wygląda to zbyt ładnie i rzuca sie w oczy
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Dawid

Post autor: Dawid » 14 maja 2011, o 20:05

Galeria wygląda fajni, choć te płytki w remontowanej, starej części są w niektórych miejscach w opłakanych stanach. Mam nadziję, że kierownik przy odbiorze prac zwróci na to uwagę.
A co się dzije w środku ? - bo dawno zdjęć nie było.

maklog

Post autor: maklog » 14 maja 2011, o 20:16

MAŁY pisze:płytki zdecydowanie na plus, ale przy schodach i tych ruchomych taśmach jest sporo wyszczerbionych i nie wygląda to zbyt ładnie i rzuca sie w oczy
To co uważasz za wyszczerbione będzie przykryte listwa i nie będzie widać. Tak się robi takie rzeczy w niewidocznych miejscach a potem przykrywa listwami :) Pozdrawiam

Trojanek

Post autor: Trojanek » 14 maja 2011, o 23:17

Zakończył się remont kina w Galerii Echo. Zmienił się nie tylko wystrój, ale także jego nazwa. To już nie Kinoplex, ale kino Helios.
Dokładnie 4 lata temu (!) sieć Helios przejęła Kinoplex !. Utrzymywanie multipleksu przez 4 lata pod nieistniejącym brandem to co najmniej dziadostwo. Chyba dłużej im nie wypadało, biorąc pod uwagę przebudowę galerii. Ale po co było przez 4 lata zmieniac brand, jak nie było konkurencji w mieście ? Ciągnąć kasę , ciągnąć. Ciemny naród wszystko kupi. Śmiesznie było chodzić do Kinoplexu przez ten czas, wiedząc , że nie istnieje.
Zamontowano dodatkowe telewizory dla oczekujących na seans. Powstała również kawiarnia „Cafe Nescafe”.
Zesikałem się. Cóż za łaska. Nescafe dobrze działa z multipleksami, bo we wszystkich CC też jest.
Wkrótce w holu kinowym pojawi się interaktywna - reagująca na ruch i dotyk człowieka - podłoga i ściana. To nowatorska forma nośnika reklamowego.
Masakra, jak marketing potrafi potrafi ubrać coś w słówka ludowi, mamy się z reklam cieszyć, bo będą na ruch reagować :D.

Niestety, w Koronie ma być Multikino. Plaza (która nie wiadomo czy u nas będzie, a jak będzie, to czy z kinem, byłoby to szaleństwo) z kolei ma umowę z Cinema City. CC nie walczy cenowo z Multikinem. Się dostosowują do siebie. Z Heliosem pewnie też nie. Taka malutka Moskwa niestety ma takie ceny od dystrybutora , że nie ma szans powalczyć. Dziwię się, że UOKIK nie zajął się dotąd cenami biletów do kin, wygórowanymi, przy jakoś dziwnej ciszy jesli chodzi o konkurencję cenowa między multipleksami.

Awatar użytkownika
macgol

Post autor: macgol » 18 maja 2011, o 10:01

Rozpoczyna się montaż drzwi obrotowych, w części za rotundą w stronę obecnego wjazdu.
Scyzoryk Scyzoryk tak na mnie wołają....

Awatar użytkownika
Petras
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Petras » 18 maja 2011, o 12:02

Trojanek pisze:Niestety, w Koronie ma być Multikino. Plaza (która nie wiadomo czy u nas będzie, a jak będzie, to czy z kinem, byłoby to szaleństwo) z kolei ma umowę z Cinema City. CC nie walczy cenowo z Multikinem. Się dostosowują do siebie. Z Heliosem pewnie też nie. Taka malutka Moskwa niestety ma takie ceny od dystrybutora , że nie ma szans powalczyć. Dziwię się, że UOKIK nie zajął się dotąd cenami biletów do kin, wygórowanymi, przy jakoś dziwnej ciszy jesli chodzi o konkurencję cenowa między multipleksami.
Jeszcze trochę i Moskwa będzie rozdawała ulotki o wsparcie z 1% podatku. Ale co na to wszystko poradzić. Jak się góra tym nie zajmie to ceny się nie zmienią, a ludzi jak widać płacą. Chyba że w końcu przyjdzie taki moment, że przestaną chodzić :P
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."

Ziarek

Post autor: Ziarek » 20 maja 2011, o 22:54

20.05.2011
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 21 maja 2011, o 08:48

Detan to jednak dobra pracownia. Powstał kawałek porządnej wielkomiejskiej architektury.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

maciej

Post autor: maciej » 21 maja 2011, o 09:07

Detan zdaje się był tylko podwykonawcą projektu konstrukcji, za koncepcję, elewację i wnętrza odpowiadają Open Architekci [ http://www.openarchitekci.com/ ].
Swoją drogą, tego wizu chyba nie było jeszcze:
Obrazek

KamilCK

Post autor: KamilCK » 21 maja 2011, o 11:45

Bardzo ciekawa wizualizacja, różniąca się od wcześniejszych koncepcji, moim zdaniem dużo od nich lepsza, no i ten pomarańczowo-czerwony kolor który wychodzi świetnie co widać w nowo wybudowanej części.. :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 21 maja 2011, o 12:56

Tylko nie wiem, czy ten projekt modernizacji elewacji starej czesci bedzie realizowany.

Ziarek

Post autor: Ziarek » 21 maja 2011, o 18:33

To ja nie rozumiem, ten zjazd na podziemny parkin od Świętokrzyskiej ma być? Bo na wizualizacji go uwzględnili, a podobno miał zostać tylko wjazd towarowy.

Awatar użytkownika
tomasz2719

Post autor: tomasz2719 » 21 maja 2011, o 18:59

Ja wrzuciłem już tą wizualizację. Na 94 stronie :D .

Zielony^
Kontakt:

Post autor: Zielony^ » 21 maja 2011, o 19:39

Ma go nie być. Dlatego od tyłu budowany jest dojazd do wjazdu "towarowego" żeby był wjazd na parkingi od strony Świętokrzyskiej.

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 22 maja 2011, o 13:23

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ