Galeria Echo – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
A ja uważam, że najgorsza, powinieneś dodac, że wg. Ciebie najlepsza, ewentualnie jakies argumenty dlaczego tak sądzisz, ale nadal to tylko Twoja opinia.MeehoweCK pisze:A ja uważam, że to bardzo dobrze, że będzie Multikino. To obecnie najlepsza sieć multipleksów w Polsce.
Nie wierzę w to co czytam. Oczywiście, że ceny powinien kształtować rynek, problem jest kiedy zamiast rynku ceny kształtują panowie w garniturach przy stole. UOKIK cen nie kształtuje, ale walczy ze zmowami cenowymi w interesie konsumentów, czyli równiez Twoim.MeehoweCK pisze:A co do UOKiK - bardzo dobrze, że nie zawsze działa. Ceny powinien kształtować rynek, a nie urzędy.
- Gandalf
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Ja mam podobne zdanie co do Multikina, wg. mnie zdecydowanie najlepsza sieć multipleksów. Czemu? Nie będę rozwodzić się nad sposobem budowy sal kinowych (chodź to istnieją pewne drobne różnice między wszystkimi sieciami multipleksów), czy cenami w barku. Powiedzmy sobie szczerze, że kwestie techniczne, dotyczące technologii nagłośnienia, trójwymiaru czy jakości ekranów są we wszystkich trzech sieciach są na zbliżonym poziomie i dla przeciętnego widza nie są zauważalne.Trojanek pisze:A ja uważam, że najgorsza, powinieneś dodac, że wg. Ciebie najlepsza, ewentualnie jakies argumenty dlaczego tak sądzisz, ale nadal to tylko Twoja opinia.MeehoweCK pisze:A ja uważam, że to bardzo dobrze, że będzie Multikino. To obecnie najlepsza sieć multipleksów w Polsce.
Zauważalne jest natomiast podejście do klienta. I tak cenowo najlepsze zazwyczaj są Multikina. Podczas gdy w kieleckim Heliosie płacę za bilet studencki (na film 2D) 16 zł w tygodniu i 18 w weekendy, 120 km dalej, czyli w krakowskim Multikinie kupując bilet on-line (tak btw. jedyna sieć, która wprowadziła taką możliwość łącząc ją jednocześnie z drobną obniżką ceny) zapłaciłbym przez cały tydzień 13 zł. Szczególnie w weekendy jest to niebagatelna różnica.
Inna sprawa w tym temacie to istnienie programu lojalnościowego. Podczas gdy Helios wycofał się z programu takiego wprowadzonego w kinach dawnego Kinoplexu (ogromna szkoda, tym bardziej, że karta Kinokonik była najbardziej korzystną ofertą tego typu na rynku), CC nigdy takiego programu nie prowadziła (poprawcie mnie, jeśli się mylę), Multikino pozostaje jedyną siecią, która cały czas taki program posiada (chociaż z tego co mi się zdaje to niedawno system Multikinomaniak został "wciągnięty" przez ogólnopolski Payback).
I na koniec plusik dla sieci Helios, że najczęściej daje klientom wybór między 2D i 3D (sprowadzając obydwie wersje danego filmu), co, niestety, coraz rzadziej zdarza się w dwóch pozostałych sieciach.
I to byłby koniec tego przydługiego wywodu. ;]
Chyba trzeba by wydzielić temat o kinach
.
Często bywam w Cinema City w różnych miastach, Toruń, Zielona Góra, Kraków. W multikinie byłem ze 3 razy może, i jedyne co kojarzy mi się z Multikinem, to nieprawdopodobny bałagan i brud (szczególnie w Krk), jakies walające się popcorny po podłogach korytarzy, przesypujące się na podłogę śmieci z koszy, betonowe podłogi (nie wiem czy nadal tak jest, ale tak bywało) przy eleganckich wykładzinkach w CC, to wpływa na moje postrzeganie tej sieci, bo w CC jest idealny porzadek i coś takiego jest nie do pomyślenia.
Z cenami masz rację, ale nie mozna porównywać kina w Krk gdzie jest konkurencja do Heliosa w Kielcach, gdzie jej nie ma. To z tego wynika, z konkurencji. CC w dużych miastach też ma zupełnie inne ceny i promocje. A najdroższymi kinami sieci są te w małych miastach, np. Zielona Góra, gdzie ludzie tak naprawdę nie mają zbyt wielu opcji spędzania wolnego czasu, i to nie tylko spedzania czasu w kinie, ale w ogóle.
Co do programu lojalnościowego, to nawet nie wiem, ale w CC z kolei jest wiele akcji, po pierwsze promocyjno-konkursowych , znajomi kinomani z Torunia to już wyciągnęli od CC PlayStation3 i mase drobniejszych rzeczy. Są w CC środy z Orange czyli 2 bilety w cenie jednego.
Tu akurat myslę, że cenowo i promocjami w poszczególnych miastach sieci nie odbiegają za bardzo, raz coś jest tańsze w jednej , raz w drugiej, bo gdyby któraś standardowo uchodziła za droższą od konkurencji, to szybko zaczęłoby być u nich pusto, a wszystkie jakoś dobrze się rozwijają.
Często bywam w Cinema City w różnych miastach, Toruń, Zielona Góra, Kraków. W multikinie byłem ze 3 razy może, i jedyne co kojarzy mi się z Multikinem, to nieprawdopodobny bałagan i brud (szczególnie w Krk), jakies walające się popcorny po podłogach korytarzy, przesypujące się na podłogę śmieci z koszy, betonowe podłogi (nie wiem czy nadal tak jest, ale tak bywało) przy eleganckich wykładzinkach w CC, to wpływa na moje postrzeganie tej sieci, bo w CC jest idealny porzadek i coś takiego jest nie do pomyślenia.
Z cenami masz rację, ale nie mozna porównywać kina w Krk gdzie jest konkurencja do Heliosa w Kielcach, gdzie jej nie ma. To z tego wynika, z konkurencji. CC w dużych miastach też ma zupełnie inne ceny i promocje. A najdroższymi kinami sieci są te w małych miastach, np. Zielona Góra, gdzie ludzie tak naprawdę nie mają zbyt wielu opcji spędzania wolnego czasu, i to nie tylko spedzania czasu w kinie, ale w ogóle.
Nie no, w CC też masz opcję na stronie "kupuj i drukuj" , inną sprawą są ceny bo tych nie znam, ale zawsze zależne jest to przede wszystkim od miasta.krakowskim Multikinie kupując bilet on-line (tak btw. jedyna sieć, która wprowadziła taką możliwość łącząc ją jednocześnie z drobną obniżką ceny)
Co do programu lojalnościowego, to nawet nie wiem, ale w CC z kolei jest wiele akcji, po pierwsze promocyjno-konkursowych , znajomi kinomani z Torunia to już wyciągnęli od CC PlayStation3 i mase drobniejszych rzeczy. Są w CC środy z Orange czyli 2 bilety w cenie jednego.
Tu akurat myslę, że cenowo i promocjami w poszczególnych miastach sieci nie odbiegają za bardzo, raz coś jest tańsze w jednej , raz w drugiej, bo gdyby któraś standardowo uchodziła za droższą od konkurencji, to szybko zaczęłoby być u nich pusto, a wszystkie jakoś dobrze się rozwijają.
Pytanie za 100 pkt. skoro maja przeniesc Go sport na nowa czesc, to co sie stanie z ta powierzchnia gdzie dotychczas funkcjonowal sklep? Wezmie to ktos inny czy zaaoraja i wydziela miejsca, w koncu to parking?
P.S Podobno rtv euro agd tez ma sie przeniesc na nowa czesc, jak i zapewne pare innych sklepow.
P.S Podobno rtv euro agd tez ma sie przeniesc na nowa czesc, jak i zapewne pare innych sklepow.
Ponieważ wątek o kinach nadal się tu znajduje, to jakby ktoś wydzielał, to może razem z tym, dlatego piszę tu a nie w temacie o Koronie.
ITI sprzedaje Multikino
Grupa ITI przygotowuje się do bezpośredniej sprzedaży sieci kin Multikino - wynika z informacji „Rzeczpospolitej”. Wcześniej holding planował wprowadzenie spółki na giełdę.
„Rzeczpospolita”, powołując się na osobę związaną z branżą, poinformowała, że w Multinikinie zakończyło się due diligence. Zdaniem gazety Grupa ITI – kontrolująca 86 proc. aktywów spółki (pozostałe 14 proc. należy do Apollo Real Estate Advisors) – może zdecydować się na jej bezpośrednią sprzedaż. Przedstawiciele holdingu nie chcieli komentować tych doniesień.
Wcześniej Grupa ITI deklarowała, że wprowadzi Multikino na giełdę. Jeszcze na początku br. debiut giełdowy spółki był zapowiadany na marzec lub kwiecień br. (więcej na ten temat), ale obecnie przedstawiciele ITI deklarują, że związane w tym prace wstrzymano, a zostaną one wznowione najwcześniej po wakacjach.
Źródło: wirtualnemedia.pl
Okazuje się, że nie wiadomo wcale co będzie, bo Multikino idzie prawdopodobnie na sprzedaż :A ja uważam, że to bardzo dobrze, że będzie Multikino. To obecnie najlepsza sieć multipleksów w Polsce.
ITI sprzedaje Multikino
Grupa ITI przygotowuje się do bezpośredniej sprzedaży sieci kin Multikino - wynika z informacji „Rzeczpospolitej”. Wcześniej holding planował wprowadzenie spółki na giełdę.
„Rzeczpospolita”, powołując się na osobę związaną z branżą, poinformowała, że w Multinikinie zakończyło się due diligence. Zdaniem gazety Grupa ITI – kontrolująca 86 proc. aktywów spółki (pozostałe 14 proc. należy do Apollo Real Estate Advisors) – może zdecydować się na jej bezpośrednią sprzedaż. Przedstawiciele holdingu nie chcieli komentować tych doniesień.
Wcześniej Grupa ITI deklarowała, że wprowadzi Multikino na giełdę. Jeszcze na początku br. debiut giełdowy spółki był zapowiadany na marzec lub kwiecień br. (więcej na ten temat), ale obecnie przedstawiciele ITI deklarują, że związane w tym prace wstrzymano, a zostaną one wznowione najwcześniej po wakacjach.
Źródło: wirtualnemedia.pl