Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
tomekgopon22
-
tomekgopon22
W tym, ze jakosc swiadczonych przez te firme uslug w porownaniu do innych miast jest na zenujaco niskim poziomie, a roszczeniowa postawa i wieczne sieganie do kieszeni miasta (naciagajac warunki umowy) jest po prostu bezczelne.GooDek_238 pisze:W czym masz problem ? Załóż spółkę i zorganizuj KM w Kielcach.
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- GooDek_238
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Wczoraj wieczorem widziałem #401 na 28, który miał już zamontowany biletomat. Niestety widziałem tylko z zewnątrz, więc nie mogę się odnieść co do jakości wykonania całego przedsięwzięcia, ale dały się dostrzec nieśmiertelne czarne plastikowe łączniki z Jelcza, a więc jak zwykle wiocha.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
Wtrącę swoje 3 grosze jako nie miłośnik, ale jako po prostu stały codzienny użytkownik usług serwowanych mi przez ZTM i MPK (korzystam też z komunikacji miejskiej w innych miastach i sobie porównuję). ZTM teraz pominę.
A z czym mi się kojarzy MPK? Z notorycznym odjeżdżaniem grubo przed czasem w przypadku wieczornych kursów (przykładowy efekt: ciężkie przeziębienie). Mogę tylko bić brawo dla "p. Stradomskiego i jego agentów" za akcję z tym związaną! Kojarzy mi się z bardzo częstym ruszaniem z pętli na początkowy przystanek (np. na Sikorskiego i na Bukówce) z kilkuminutowym opóźnieniem, przez co np. nie zdążam przesiąść się na inny autobus 3 przystanki dalej lub spóźniałem się do pracy. Z tym, że jak coś jest spartolone, to przez rok nikomu nie chce się tego poprawić (gdy np. jadę Warszawską "unijną" linią to niezmiennie od miesięcy wyświetlacze informują mnie, że następny przystanek to "Warszawska os. U", "Warszawska os. S" - do tej pory tylko raz widziałem prawidłowo wyświetlane pełne nazwy przystanków). Z brakiem wewnątrz autobusów tabliczek pokazujących kolejne przystanki na danej linii ("perełkowych"). Gdy jestem w innym mieście w Polsce czy w Europie ZAWSZE z nich korzystam - brakuje mi parlamentarnych słów, żeby skomentować niepojęty opór MPK przed ich wprowadzeniem. Kojarzy mi się z całkiem zaklejonymi szybami, przez co nie tylko czuję się jak w puszce, ale zwyczajnie czasem muszę przeciskac się w stronę przednich szyb, żeby wiedzieć kiedy wysiąść (w moim przypadku dotyczy to obrzeży miasta, których nie znam "na pamięć" - przyjezdny ma całkiem przekichane). Ze zbyt wieloma kierowcami, którzy nie służą klientom swoją pomocą, ale przeciwnie - robią łaskę, że raczą ich wozić i z tym, że chamskie zachowania niektórych z nich są praktycznie bezkarne.
Oczekuję profesjonalnej i grzecznej obsługi klienta, który daje im pracę a spotykam się z PRL-owską mentalnością. Tą sytuację może poprawić tylko twarde egzekwowanie jasnych, transparentnych zasad. A najlepiej - po prostu wprowadzenie konkurencji...
A z czym mi się kojarzy MPK? Z notorycznym odjeżdżaniem grubo przed czasem w przypadku wieczornych kursów (przykładowy efekt: ciężkie przeziębienie). Mogę tylko bić brawo dla "p. Stradomskiego i jego agentów" za akcję z tym związaną! Kojarzy mi się z bardzo częstym ruszaniem z pętli na początkowy przystanek (np. na Sikorskiego i na Bukówce) z kilkuminutowym opóźnieniem, przez co np. nie zdążam przesiąść się na inny autobus 3 przystanki dalej lub spóźniałem się do pracy. Z tym, że jak coś jest spartolone, to przez rok nikomu nie chce się tego poprawić (gdy np. jadę Warszawską "unijną" linią to niezmiennie od miesięcy wyświetlacze informują mnie, że następny przystanek to "Warszawska os. U", "Warszawska os. S" - do tej pory tylko raz widziałem prawidłowo wyświetlane pełne nazwy przystanków). Z brakiem wewnątrz autobusów tabliczek pokazujących kolejne przystanki na danej linii ("perełkowych"). Gdy jestem w innym mieście w Polsce czy w Europie ZAWSZE z nich korzystam - brakuje mi parlamentarnych słów, żeby skomentować niepojęty opór MPK przed ich wprowadzeniem. Kojarzy mi się z całkiem zaklejonymi szybami, przez co nie tylko czuję się jak w puszce, ale zwyczajnie czasem muszę przeciskac się w stronę przednich szyb, żeby wiedzieć kiedy wysiąść (w moim przypadku dotyczy to obrzeży miasta, których nie znam "na pamięć" - przyjezdny ma całkiem przekichane). Ze zbyt wieloma kierowcami, którzy nie służą klientom swoją pomocą, ale przeciwnie - robią łaskę, że raczą ich wozić i z tym, że chamskie zachowania niektórych z nich są praktycznie bezkarne.
Oczekuję profesjonalnej i grzecznej obsługi klienta, który daje im pracę a spotykam się z PRL-owską mentalnością. Tą sytuację może poprawić tylko twarde egzekwowanie jasnych, transparentnych zasad. A najlepiej - po prostu wprowadzenie konkurencji...
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
Twarde respektowanie?hmm...moze przy nastepnych wyborach.Odniose sie do tego co napisal GooDek_238 i wypowiem sie w ten sposob ze na forum poruszamy sprawy komunikacji w miescie nie tylko strony technicznej oraz inny ciekawostek zwiazanych z autobusami.Czyli oni uwazaja nas za wrogow poniewaz wytykamy im bledy a jak wiadomo Bogdana i reszty ekipy oczerniac niemozna.Mowiac bledy niemialem na mysli niedzialajacej zarowki ale od wczesniejszego odjezdzania z przystanku po kulture osobista niektorych kierowcow.Niemowie ze wszystkich bo w jednym z odkurzaczy jezdzi czlowiek calkiem w porzadku.Co do szpiegow Stradomskiego to szacunek dla tego czlowieka za zaangazowanie.Ale jesli pojawiaja sie pozytywne aspekty(np 6 SU18)rowniez sa poruszane.Mozna zawsze zalozyc nowe forum ku czci Mpk wydac koszulki i zrobic impreze wspolnie a na umowe nie patrzec.
Tu się urodziłem i umrzeć bym chciał tu.
Na zdjeciu pieknie oklejony czarna tasma #907.
http://phototrans.eu/14,471133,0,Jelcz_M181MB_236.html
http://phototrans.eu/14,471133,0,Jelcz_M181MB_236.html
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)