Czyżby już były w Kielcach?Władysław Wotliński mówi, że pojawią się one na ulicach Kielc w piątek lub w sobotę.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Ciekawy jestem czym chciałoby jeździć MPK. Ikarusami chyba raczej nie, bo przewozy prywatne raczej nie będą aż tak popularne jak w ramach ZTM. Idealne byłyby tu Jelcze #801-804. Poza tym to MPK jak zwykle budzi się z ręką w nocniku. Ja miałem już dawno pomysł na komercyjne linie obsługiwane dwudrzwiowymi MANami, a także sprzedanym #800, ale to już musztarda po obiedzie.
Jestem przeciwny temu, aby gminy dokładały się do tego interesu. Jeśli chcą dać więcej pieniędzy, to niech płacą ZTM, aby mieszkańcy mogli na jednym bilecie jeździć po całych Kielcach oraz aby nie zrobił się bałagan taki jak w Radomiu, gdzie przewozy podmiejskie nie podlegają miejskiemu biletowi.
Jestem natomiast za tym, aby MPK jeździło komercyjnie na dłuższych trasach, np do Starachowic, Skarżyska, Jędrzejowa itd, tylko że do tego aktualnie wycofywany tabor raczej się nie nadaje
A wracając bzdurnego artykułu z Echa. W tytule, że będą podwyżki, a ostatni akapit, że nie będzie. Poziom dziennikarstwa jest żenujący, kobieta mogłaby się zająć prawdziwymi problemami kieleckiej komunikacji. Co mają wspólnego ceny paliw z cenami biletów, skoro stawka za wozokm jest waloryzowana o wskaźnik inflacji? Jeśli będą podwyżki to tylko z winy urzędników którzy nie potrafią wykorzystać potencjału unijnych autobusów, tworząc bezsensowne linie, z których nikt nie korzysta. Na dodatek bezsensowne kursy zjazdowe, dublujące się z innymi i stojące unijne autobusy na zajezdni, zamiast na trasie. Byłoby o czym pisać, można byłoby zrobić niezłą aferę, ale do tego trzeba odrobinę pomyśleć a nie pisać głupoty dla ciemnego ludu.
Jestem przeciwny temu, aby gminy dokładały się do tego interesu. Jeśli chcą dać więcej pieniędzy, to niech płacą ZTM, aby mieszkańcy mogli na jednym bilecie jeździć po całych Kielcach oraz aby nie zrobił się bałagan taki jak w Radomiu, gdzie przewozy podmiejskie nie podlegają miejskiemu biletowi.
Jestem natomiast za tym, aby MPK jeździło komercyjnie na dłuższych trasach, np do Starachowic, Skarżyska, Jędrzejowa itd, tylko że do tego aktualnie wycofywany tabor raczej się nie nadaje
A wracając bzdurnego artykułu z Echa. W tytule, że będą podwyżki, a ostatni akapit, że nie będzie. Poziom dziennikarstwa jest żenujący, kobieta mogłaby się zająć prawdziwymi problemami kieleckiej komunikacji. Co mają wspólnego ceny paliw z cenami biletów, skoro stawka za wozokm jest waloryzowana o wskaźnik inflacji? Jeśli będą podwyżki to tylko z winy urzędników którzy nie potrafią wykorzystać potencjału unijnych autobusów, tworząc bezsensowne linie, z których nikt nie korzysta. Na dodatek bezsensowne kursy zjazdowe, dublujące się z innymi i stojące unijne autobusy na zajezdni, zamiast na trasie. Byłoby o czym pisać, można byłoby zrobić niezłą aferę, ale do tego trzeba odrobinę pomyśleć a nie pisać głupoty dla ciemnego ludu.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
tomekgopon22
autobusy,wersja komercyjna mpk
Też zgadzam się aby MPK jezdziło na trasach dłuższych np do Skarżyska czy Mniowa.Ale lepszym taborem i np w ramach przejęcia PKS Kielce.Co do połączeń na krótszych trasach a więc 9gmin ościennych plus ewentualnie Strawczyn:Dziś dowiedziałem się w rozmowie z kierownictwem ZTM,że wiedzą o takiej sytuacji,niestety nie mogą poradzić aby to były normalne kursy podmiejskie w ramach ZTM Kielce,gminy proszą,a oni niestety zastawiają się umową na konkretną liczbę wozokilometrów,którą niestety przekroczyli prawie i nawet jeśli gminy dopłacą im 200procent,to musieliby nową umowę podpisywać na nową liczbę wozokilometrów i nowy przetarg,a to dla paru nowych linii,kursów czy połączeń nie opłaca się zwyczajnie.Takie są fakty,że już nawet pieniądze ich nie przekonywują do działania na rzecz pasażerów
- GooDek_238
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Nowe miejskie autobusy dotrą dziś do Kielc
Wszystko wskazuje na to, że dziś późnym popołudniem do Kielc przyjadą nowe autobusy, które kupiło Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji. Członek zarządu spółki Władysław Wotliński informuje, że kierowcy, którzy pojechali po nowe pojazdy przeszli dziś szkolenie z ich obsługi.
Na razie nie wiadomo na pewno, kiedy Mercedesy pojawią się na ulicach miasta. Władysław Wotliński podkreśla, że zarządowi zależy, aby był to poniedziałek, ale nie wiadomo, czy ten plan się uda. W nowych pojazdach trzeba zamontować kasowniki. Dzięki czterem nowym autobusom uda się znacznie odmłodzić wiek taboru. Od początku roku spółka płaci 1 tysiąc złotych kary dziennie, za niedostosowanie wieku taboru do warunków umowy.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Nowe-m ... 8f8b6.html
Wszystko wskazuje na to, że dziś późnym popołudniem do Kielc przyjadą nowe autobusy, które kupiło Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji. Członek zarządu spółki Władysław Wotliński informuje, że kierowcy, którzy pojechali po nowe pojazdy przeszli dziś szkolenie z ich obsługi.
Na razie nie wiadomo na pewno, kiedy Mercedesy pojawią się na ulicach miasta. Władysław Wotliński podkreśla, że zarządowi zależy, aby był to poniedziałek, ale nie wiadomo, czy ten plan się uda. W nowych pojazdach trzeba zamontować kasowniki. Dzięki czterem nowym autobusom uda się znacznie odmłodzić wiek taboru. Od początku roku spółka płaci 1 tysiąc złotych kary dziennie, za niedostosowanie wieku taboru do warunków umowy.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Nie poznym popoludniem a wieczorem 
Rejestracje WWL (WWL 08499, WWL 08500,...).
Klima nie jest urkryta jak ktoś pisał, jest zamontowana jak w Solarisach MPK.
Oprócz małych otwieranych szyb, nie ma pojedynczych foteli, a miejsce na wózek jest malutkie. No cóż, może mają jeździć poza godzinami szczytu albo na trasach turystycznych
Granatowe obica foteli.
Żółte rurki.

Rejestracje WWL (WWL 08499, WWL 08500,...).
Klima nie jest urkryta jak ktoś pisał, jest zamontowana jak w Solarisach MPK.
Oprócz małych otwieranych szyb, nie ma pojedynczych foteli, a miejsce na wózek jest malutkie. No cóż, może mają jeździć poza godzinami szczytu albo na trasach turystycznych
Granatowe obica foteli.
Żółte rurki.

Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011, o 21:44 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
-
tomekgopon22
-
tomekgopon22
-
tomekgopon22