311 powrocił na trasę po 5-miesięcznym przestoju, za to 332 dostał pożądnie w dupę i troche postoi - będzie okazja do jego przemalowania.Daniel pisze:Od miecha stoi 311 któremu umarł silnik...
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
No i nie moga u nas tak malowac autobusow, a nie buraczkowo kremowy
Z tym ze na ladnym autobusie wiekszosc pomalowan wygladalo by ladnie. Gorzej juz ze starymi jelczami. Chociaz nasze zielono biale wygladaja calkiem swiezo.
Porownajcie sobie nowo pomalowanego buraczkowego jelcza, ktroy jest w miare nowym modelem ze starymi odswiezonymi zieloniutkimi jelczami, ktore prezentuja sie o wiele lepiej.
Troche szkoda mi tych barw
Z tym ze na ladnym autobusie wiekszosc pomalowan wygladalo by ladnie. Gorzej juz ze starymi jelczami. Chociaz nasze zielono biale wygladaja calkiem swiezo.
Porownajcie sobie nowo pomalowanego buraczkowego jelcza, ktroy jest w miare nowym modelem ze starymi odswiezonymi zieloniutkimi jelczami, ktore prezentuja sie o wiele lepiej.
Troche szkoda mi tych barw
-
marek
kielecki autobusy
na stronie MPK pojawiła się informacja o chęci zakupu używanych autobusów tymm razem mają być trzydrzwiowe wyposażone w sprawne wyświetlacze i.t.p. zobaczymy co z tego wyjdzie. 
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Re: kielecki autobusy
Hmmm... Wg mnie mogą mieć problemy ze znalezieniem takichmarek pisze:tym razem mają być trzydrzwiowe
- cochi
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
wiecie co...
zastawia mnie jedna rzecz czemu nasze szanowne mpk nie pisze gdzie nastepuja zmiany w rozkladach jazdy. Kazda cywilizowana firma cos takiego prowadzi (Ślask, Warszawa etc.)
Czy to takie problem zrobic zakladke aktualne i planowane zmiany w rozkladach jazdy i napisac ze np. od 1 sierpnia nastapi zmiana na linii nr 2, a 24 lipca zmienili kursy dajmy na to '44' moze warto to zasugerowac ZTTM/MPK?
zastawia mnie jedna rzecz czemu nasze szanowne mpk nie pisze gdzie nastepuja zmiany w rozkladach jazdy. Kazda cywilizowana firma cos takiego prowadzi (Ślask, Warszawa etc.)
Czy to takie problem zrobic zakladke aktualne i planowane zmiany w rozkladach jazdy i napisac ze np. od 1 sierpnia nastapi zmiana na linii nr 2, a 24 lipca zmienili kursy dajmy na to '44' moze warto to zasugerowac ZTTM/MPK?
cochi
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
A żebyś wiedział, że jest to problem nie do pokonania. Ostatnie 2 tygodnie odbywałem praktyki w ZPW Trzuskawica. Na czas wywozu osadu z osadników nasz ZTM zmienił kursy linii 27 i 29 tak, ze autobusy nie wjeżdżaja pod zakład tylko omijają go dołem. Chdziło o to że jezdnia była zabrudzona i jeździły po niej biełazy. Wywóz osadów zakończono, jezdnie uprzątnięto, a na omijanych przystankach dalej wisi informacja że z powodu utrudnień trasę czasowo zmieniono. Zakład poinformowal ZTM o zakończeniu prac, na co nasz ukochany zakład budżetowy odpowiedział że tymczasowa trasa jest krótsza (o 1 km) i nie mają zamiaru zmieniac jej przebiegu. Autobusy linii 27 i 29 są zawsze spóźnione minimum 10 minut. Nie wjeżdżają pod zakład, dzięki czemu muszę drałować szybkim krokiem 15 minut i w efekcie za każdym razem byłem spóźniny około 10 minut. Do ku.... nędzy, przeciez zakład ten zatrudnia ponad 500 osób i częśc tych ludzi dojeżdża autobusami!!!!!! To dla kogo w końcu są te kursy jak nie dla ludzi. Oficjalnie oczywiście we wszystkich rozkładach i papierach widnieje stara trasa jakby się ktoś pytał. Ciekawe ile jest jeszcze takich nieoficjalnych zmian tras?Kubio pisze: Czy to taki problem zrobic zakladke aktualne i planowane zmiany w rozkladach jazdy (...) ?