Jeśli to miał być żart - to strasznie szczeniacki i mało śmieszny.Adasiek CK pisze:Nie krzyw się! Będzie droga, będziesz mógł sobie samochodem jeździć
Rewitalizacja Środmieścia Kielc - ul. Kaczyńskiego
-
Boss
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
mamy do wyboru dwie opcje:
opcja nr 1 - jego teren to jego ziemia święta i dalej będzie na niej smród brud i ubóstwo lub jak kto woli syf kiła i mogiła a wszystko to w imię obrony własności prywatnej
opcja nr 2 - w miejscu gdzie jest śródmieście Kielc ze slamsów robimy sensowny kawałek miasta. powstaje nowa droga a przy niej z biegiem czasu nowe budynki w zabudowie pierzejowej a wszystkie te inwestycje możemy sobie komentować na forum.
jak dla mnie opcja nr 2 zdecydowanie ciekawsza.
opcja nr 1 - jego teren to jego ziemia święta i dalej będzie na niej smród brud i ubóstwo lub jak kto woli syf kiła i mogiła a wszystko to w imię obrony własności prywatnej
opcja nr 2 - w miejscu gdzie jest śródmieście Kielc ze slamsów robimy sensowny kawałek miasta. powstaje nowa droga a przy niej z biegiem czasu nowe budynki w zabudowie pierzejowej a wszystkie te inwestycje możemy sobie komentować na forum.
CK|PL|EU
- Adasiek CK
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Ja widzę jeszcze opcję nr 3 - Urzędnicy miejscy zaczynają szanować mieszkańców i mieszkańcy odpłacają im tym samym. Wtedy nie byłoby tej historii i historii z psich górek z ubiegłego roku. Nie byłoby też afery z przejściem na dworzec kolejowy na Ślichowicach (Czarnów).Boss pisze:mamy do wyboru dwie opcje:
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- Adasiek CK
Dokładnie - nic dodac nic ująć.sueno pisze:Ja widzę jeszcze opcję nr 3 - Urzędnicy miejscy zaczynają szanować mieszkańców i mieszkańcy odpłacają im tym samym. Wtedy nie byłoby tej historii i historii z psich górek z ubiegłego roku. Nie byłoby też afery z przejściem na dworzec kolejowy na Ślichowicach (Czarnów).
Oczywiście, że chcę żeby wreszcie ten syf stamtąd zniknął i powstała ulica, ale ważne jest też jakimi drogami sie dochodzi do celu.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
Wewnetrzny niepokoj kazal mi sprawdzic nawierzchnie i oswietlenie dla tej inwestycji.
Oswietlenie uliczne zaprojektowano jako wydzielone – kablowe. Zgodnie z założeniami wydanymi do projektu przez MZD Kielce zastosowano słupy produkcji KFP Białogon typu L1/1b o wysokosci 7,4m z wysiegnikami 1,2m oraz oprawami 06-Andromeda dostawca Ar-Metal.
Wytyczne MZD: oświetlenie zgodne z istniejacym na Pl. Św. Wojciecha.
Nawierzchnie:
1) Konstrukcja nawierzchni jezdni na odcinku od ul. Warszawskiej do
skrzyżowania z Pl. Św. Wojciecha - warstwa ścieralna z kostki granitowej drobnowymiarowej szarej 9/11 (nawierzchnia cieku przykrawężnikowego z kostki granitowej 6/8 szaro-rudej)
2) Konstrukcja nawierzchni chodników na odcinku od ul. Warszawskiej do
skrzyżowania z Pl. Św. Wojciecha - warstwa ścieralna z płyt betonowych chodnikowych i kostki drobnowymiarowej 4/6 szaro-rudej
3) Konstrukcja nawierzchni jezdni na odcinku od km 0+197 Pl. Św. Wojciecha do ul. IX Wieków Kielc - warstwa nawierzchni z istniejącego kamienia łamanego z odzysku z wypełnieniem szczelin posypką cementowo-piaskową
4) Konstrukcja nawierzchni chodnika na odcinku skrzyżowania z Pl. Św. Wojciecha do ul. IX wieków Kielc - warstwa ścieralna z płyt betonowych chodnikowych i kostki drobnowymiarowej 4/6 szaro-rudej
Oswietlenie uliczne zaprojektowano jako wydzielone – kablowe. Zgodnie z założeniami wydanymi do projektu przez MZD Kielce zastosowano słupy produkcji KFP Białogon typu L1/1b o wysokosci 7,4m z wysiegnikami 1,2m oraz oprawami 06-Andromeda dostawca Ar-Metal.
Wytyczne MZD: oświetlenie zgodne z istniejacym na Pl. Św. Wojciecha.
Nawierzchnie:
1) Konstrukcja nawierzchni jezdni na odcinku od ul. Warszawskiej do
skrzyżowania z Pl. Św. Wojciecha - warstwa ścieralna z kostki granitowej drobnowymiarowej szarej 9/11 (nawierzchnia cieku przykrawężnikowego z kostki granitowej 6/8 szaro-rudej)
2) Konstrukcja nawierzchni chodników na odcinku od ul. Warszawskiej do
skrzyżowania z Pl. Św. Wojciecha - warstwa ścieralna z płyt betonowych chodnikowych i kostki drobnowymiarowej 4/6 szaro-rudej
3) Konstrukcja nawierzchni jezdni na odcinku od km 0+197 Pl. Św. Wojciecha do ul. IX Wieków Kielc - warstwa nawierzchni z istniejącego kamienia łamanego z odzysku z wypełnieniem szczelin posypką cementowo-piaskową
4) Konstrukcja nawierzchni chodnika na odcinku skrzyżowania z Pl. Św. Wojciecha do ul. IX wieków Kielc - warstwa ścieralna z płyt betonowych chodnikowych i kostki drobnowymiarowej 4/6 szaro-rudej
- Adasiek CK
Bardzo fajne ( w porównaniu do ul Leśnej ) normalne lampy. Takie same jak na ul Bodzentyńskiej.
http://www.kfp-bialogon.com.pl/306?pcc_id=30&pcp_id=166
<klawy tekścik w tym miejscu>
-
maciej
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Też jestem laikiem i nie uważam ich za smutne
Warszawskie pastorały są fajne. Te nasze wydają mi się zbyt cukierkowe, a srebrna farba to tylko pogłębia.