Echo Investment - Galeria Echo
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Na stronie http://www.nowa.galeriaecho.pl/ pojawiła się informacja na temat Dekorady (zakładka "Dekorada"). Z rzutu wynika, że pociągną o jeszcze jedno piętro wyżej ruchome schody (na rzucie, te wysunięte najbardziej na lewo i w dół), tyle ze nie są w tym samym miejscu co te piętro niżej. Do tego obok nich pojawia się winda, której wcześniej w ogóle nie było w planach w tym miejscu. Dodatkowo dostęp do windy po prawej stronie rzutu, czyli pociągną ją jedno piętro wyżej w porównaniu ze starą koncepcją.
Gastronomii tutaj w ogóle nie ma, więc nie wiem czemu wystąpiła ona w oznaczeniach kolorów tuż nad rzutem. Kolor turkusowy to rozrywka. Według mnie na dole będzie kręgielnia, z lewej dyskoteka, a na górze bar. Trochę zły pomysł rozdzielenia baru i dyskoteki. Zawsze występują one wspólnie. Chociaż z drugiej strony, tutaj tańczysz, a kawałek dalej (bo w końcu nie jest to wielka odległość) idziesz do baru napić się i nawet można spokojnie pogadać, nie przekrzykując się. Zarazem niektórzy chcą przyjść do baru, a niekoniecznie od razu tańczyć, i słuchać głośniej muzyki.
Dodatkowo myślałem, że te sklepy Dekorady będą bardziej zintegrowane, jak to mówili. Te w środku to może i owszem. Ale te z lewej i z dołu to już raczej nie. Do nich będzie się można dostać pewnie tylko i wyłącznie od zewnątrz.
Gastronomii tutaj w ogóle nie ma, więc nie wiem czemu wystąpiła ona w oznaczeniach kolorów tuż nad rzutem. Kolor turkusowy to rozrywka. Według mnie na dole będzie kręgielnia, z lewej dyskoteka, a na górze bar. Trochę zły pomysł rozdzielenia baru i dyskoteki. Zawsze występują one wspólnie. Chociaż z drugiej strony, tutaj tańczysz, a kawałek dalej (bo w końcu nie jest to wielka odległość) idziesz do baru napić się i nawet można spokojnie pogadać, nie przekrzykując się. Zarazem niektórzy chcą przyjść do baru, a niekoniecznie od razu tańczyć, i słuchać głośniej muzyki.
Dodatkowo myślałem, że te sklepy Dekorady będą bardziej zintegrowane, jak to mówili. Te w środku to może i owszem. Ale te z lewej i z dołu to już raczej nie. Do nich będzie się można dostać pewnie tylko i wyłącznie od zewnątrz.
Tomasz2719 jak popatrzysz na stronkę echa pisałem o tym we wcześniejszym poście, widać ze kondygnacji pozostaje tyle ile jest, zmieniono tylko ten poziom 4 więc raczej pięter nie przybędzie. Wejdź sobie na stronke echa i tam popatrz, zmieniono tylko ostatnie piętro.
A co do wizualek starej części to też mają przebudowywać czy to tylko takie pomysły???
A co do wizualek starej części to też mają przebudowywać czy to tylko takie pomysły???
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Wiem że nie przybędzie pięter. Nic o dodatkowym, piątym piętrze nie wspomniałem. Jedynie o dodatkowych schodach i dwóch windach, którymi będzie się można dostać na to 4 piętro (we wcześniejszej koncepcji, tej bez Dekorady, nie było ich). Porównywałem zmiany nowej koncepcji ze starą.
A wizualizacje starej części, jeśli rzeczywiście tak by to wyglądało, to widzę że mają zmienić wszystkie drewniane elementy konstrukcji na kolor biały. Ciekawie wyglądają okrągłe lampy w suficie.
Na stronie Open Architekci dodatkowo są dwie wizualizacje GE, tylko że przedstawiają ogólnie jakąś przestrzeń komunikacyjną, w bliżej nieokreślonym miejscu.

A wizualizacje starej części, jeśli rzeczywiście tak by to wyglądało, to widzę że mają zmienić wszystkie drewniane elementy konstrukcji na kolor biały. Ciekawie wyglądają okrągłe lampy w suficie.
Na stronie Open Architekci dodatkowo są dwie wizualizacje GE, tylko że przedstawiają ogólnie jakąś przestrzeń komunikacyjną, w bliżej nieokreślonym miejscu.

Galeria Echo. Nowa część na finiszu, czas na remont starej
Rozbudowywana kielecka Galeria Echo ma już niemal kompletną listę najemców. Do zagospodarowania zostało tylko 10 proc. powierzchni i modernizacja istniejącego już obiektu.
Listę największych najemców zamknęła kilka dni temu skandynawska sieć sklepów odzieżowych KappAhl wynajmując 750 m kw. - Mamy już umowy na ponad 90 procent powierzchni - informuje Wojciech Gepner, doradca ds. public relations spółki Echo Investment.
W galerii, która po rozbudowie będzie miała blisko 160 tys. m kw., znajdzie się blisko 300 sklepów. Największe z nich to odzieżowe C&A (2,2 tys. m kw.), Zara (1,6 tys. m kw.) oraz H&M (1,8 tys. m kw.) Jedną kondygnację o powierzchni 5 tys. m kw. wydzielono jako "Dekoradę" dla sklepów z wyposażeniem wnętrz.
Nowa galeria otwarta zostanie w sierpniu przyszłego roku. - A już w styczniu rozpoczniemy modernizację istniejącej części. Ma ona swoje lata, a chcemy, żeby cały obiekt był w jednym, wysokim standardzie. Prace prowadzone będą etapami i głównie nocą. Nie powinny być więc bardzo uciążliwe dla klientów, dzięki temu unikniemy też zamknięcia galerii - zapowiada Gepner. Dodaje, że stary obiekt ma nawiązywać wystrojem do nowej części.
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... emont.html
Rozbudowywana kielecka Galeria Echo ma już niemal kompletną listę najemców. Do zagospodarowania zostało tylko 10 proc. powierzchni i modernizacja istniejącego już obiektu.
Listę największych najemców zamknęła kilka dni temu skandynawska sieć sklepów odzieżowych KappAhl wynajmując 750 m kw. - Mamy już umowy na ponad 90 procent powierzchni - informuje Wojciech Gepner, doradca ds. public relations spółki Echo Investment.
W galerii, która po rozbudowie będzie miała blisko 160 tys. m kw., znajdzie się blisko 300 sklepów. Największe z nich to odzieżowe C&A (2,2 tys. m kw.), Zara (1,6 tys. m kw.) oraz H&M (1,8 tys. m kw.) Jedną kondygnację o powierzchni 5 tys. m kw. wydzielono jako "Dekoradę" dla sklepów z wyposażeniem wnętrz.
Nowa galeria otwarta zostanie w sierpniu przyszłego roku. - A już w styczniu rozpoczniemy modernizację istniejącej części. Ma ona swoje lata, a chcemy, żeby cały obiekt był w jednym, wysokim standardzie. Prace prowadzone będą etapami i głównie nocą. Nie powinny być więc bardzo uciążliwe dla klientów, dzięki temu unikniemy też zamknięcia galerii - zapowiada Gepner. Dodaje, że stary obiekt ma nawiązywać wystrojem do nowej części.
No skoro sami piszą że będzie modernizacja to cały obiekt bedzie się ciekawie prezentował. Chyba nie będziemy się mieli czego wstydzić. To co zarobią nim sie korona otworzy ich zysk. A same nowe marki w Kielcach, więc nim będą monopolistą przez rok to tłumy tam będą. Ciekawe jak sieskończy sprawa z dojazdami bo sam wjazd do tak wielkiego obiektu przez parking piętrowy to będą straszne korki, jeśli nie utrzymają wjazdu od świętokrzyskiej.
W najbliższy piątek, 17 grudnia 2010 roku od godziny 15.00 udostępniony zostanie dla samochodów osobowych wjazd i wyjazd do Galerii Echo od strony ulicy Świętokrzyskiej, zamknięty dotychczas ze względu na trwające roboty drogowe.
Dojazd do parkingu pod Galerią i do parkingu wielopoziomowego odbywać się będzie przez obecnie funkcjonującą strefę dostaw. Ulica Świętokrzyska zostanie otwarta od strony ul. Warszawskiej do wjazdu przeznaczonego dla zaopatrzenia obiektu. Ruch na tej drodze odbywać się będzie w dwóch kierunkach.
W obrębie Galerii i na parkingach zostaną umieszczone dodatkowe tablice kierunkowe, ułatwiające klientom wjazd przez nowo udostępnioną drogę i poruszanie się po obiekcie. Ruch pieszych od strony ul. Świętokrzyskiej nie ulega zmianie.