Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
tomekgopon22
rozkład i trasa z wariantami 23ki są tak głupie i nierozsądne że dziecko by lepszy rozkłąd wymysliło,a pomysł z objezdem czwórki i wyłaczenie ważnego przystanku woła o pomstę do Nieba,trzeba tych leniwych facetów i panią dyrektor zwolnic,bo może być jeszcze gorzej.
23ka powinna byc całodzienna połączona z 11ką,kursy również w niedziele,każdy kurs w kolberga i plac targowy,poza niedzielą bo targ pewnie zamknięty, a 4ka powinna jezdzić tak:targ-zrodlowa-aleja solidarności-Jaworskiego-warszawska-jesionowa,w odwrotną strone w odwrotnej kolejności
23ka powinna byc całodzienna połączona z 11ką,kursy również w niedziele,każdy kurs w kolberga i plac targowy,poza niedzielą bo targ pewnie zamknięty, a 4ka powinna jezdzić tak:targ-zrodlowa-aleja solidarności-Jaworskiego-warszawska-jesionowa,w odwrotną strone w odwrotnej kolejności
- tester19
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Przecież 23 przed zamknięciem mostu Herbskiego własnie na takiej trasie jeździła od samego początku powstania i też jako szczytowa i bez wjazdu w Kolberga wtedy. To jest podstawowa trasa tej linii jak na to nie patrzec.tomekgopon22 pisze:rozkład i trasa z wariantami 23ki są tak głupie i nierozsądne że dziecko by lepszy rozkłąd wymysliło,a pomysł z objezdem czwórki i wyłaczenie ważnego przystanku woła o pomstę do Nieba,trzeba tych leniwych facetów i panią dyrektor zwolnic,bo może być jeszcze gorzej.
23ka powinna byc całodzienna połączona z 11ką,kursy również w niedziele,każdy kurs w kolberga i plac targowy,poza niedzielą bo targ pewnie zamknięty
Przez wiadukt i most Herbski jeździła też 44 i, o ile się nie mylę, 6. Moim zdaniem przynajmniej jedną z nich można by przywrócić na tą trasę zamiast robić kółko przez Okrzei. W chwili obecnej są tam często korki, a połączenie Okrzei z Częstochowską (US) zapewnia jeszcze 53 i 106. :] Nie wiem tylko jak stan wiaduktu/mostu, który rozpoczyna się przy Zagnańskiej, a kończy przed Jagiellońską...
-
tomekgopon22
rozumiem,ale nic nie stoi na przeszkodzie połączenie całodzienne w dni robocze,w soboty rozkłąd obecny z dni robocze,a niedzielny co póltorej godziny między 9 a 16,jest to ważne połączenie:cmentarz,sklepy,giełda,zakład karny,więc można by sie pokusić o takowe połączenie,a 11ka jest niepotrzebna,połączyc ją w dni robocze i soboty z 23ką,a w niedziele bez wjazdu na miejski targ,proponuję:slichowice-os podkarczówka-karczówkowska-mielczarskiego-piekoszowska-jagiellońska-(plac targowy)-(kolberga)-1maja-pawia-łódzka-zagnańska-piaski pętla
a 4ka ze wględu na duże zainteresowanie 4ką,puścić koło exbudu,Jaworskiego-warszawską-jesionową,w obie strony tak,albo jesionowa-orkana-klonowa-Jaworskiego-exbud-tesco w obie strony
a 4ka ze wględu na duże zainteresowanie 4ką,puścić koło exbudu,Jaworskiego-warszawską-jesionową,w obie strony tak,albo jesionowa-orkana-klonowa-Jaworskiego-exbud-tesco w obie strony
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Pytasz się gdzie była? Pewnie stała gdzieś w korku na trasie. To nie wiesz, że prawie codziennie 20 w szczycie wcale nie trzyma sie rozkładu??kacper pisze:Dzisiaj 20 miała być na przystanku Al. Solidarności/Domaszowska o 18.11. Przyszedłem na przystanek 18.05, czyli teoretycznie 6 minut przed czasem. Nie było francy! Wsiadłem w 4, potem od Źródłowej przeszedłem na Sandomierską - ani śladu 20-tki, a na pewno mnie nie minęła, widziałbym. Czekałem aż do 18.38, ze względu na bolącą kostkę nie mogę łazić daleko na piechtę. Czy może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego tej &@!$#%$%# 20-tki nie było? Wypadła z kursu?
Wczoraj autobusy na samej 4 miały po 50-60 min opóżnienia!!
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)

Co jak co, ale taki widok jednak powoduje pewną radość, że kierowcy nauczyli się nowej funkcji w sterowniku i potrafią wyświetlać informację o zmianie trasy. Ostatnio widziałem to również w Ikarusie, więc wszystko się da, tylko trzeba chęci. Ten widok na wyświetlaczu robi się w Kielcach coraz bardziej powszechny i wyparł już chyba na dobrze te tymczasowe kartki A3. BRAWO!
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- krzysiu1493
Wracając do linii 23. Podczas objazdu linia ta zyskała wielu pasażerów, ponieważ była rano i po południu alternatywą dla 2, 5, 21, 38. Na podstawowej trasie (przez 1 Maja) jeździłem mniej więcej raz w tygodniu i maksymalną ilością pasażerów o godzinie 8. było 5 osób. Natomiast na trasie objazdu (tj. Paderewskiego, Żytnia, Grunwaldzka) podczas kursu w kierunku Ślichowic po godzinie 8. zdarzało się nawet, że w Jelczu wszystkie miejsca siedzące były zajęte i ok. 15 osób jeszcze stało. To według mnie trasa objazdowa była bardziej opłacalna dla ZTMu i MPK niż oryginalna.
-
Ziarek
Na wiosnę znowu będą musieli puścić 23 przez (...) - Jagiellońską - Grunwaldzką - Żytnią - Paderewskiego - (...) ze względu na przebudowę węzła Żelazna, bo przecież mają stawiać nowy most. Opłaca się ZTMowi na zimę tylko zmieniać trasę...
Przyznaję, w czwartek, w pierwszy dzień od zamknięcia Świętokrzyskiej jechałem 20 z Czarnowską i wpakowałem się już w korek na Okrzei, tuż za pierwszym przystankiem, 10 minut i udało się dojechać do skrzyżowania Zagnańska/Jesionowa, odcinek na Jesionowej, nawet płynnie się przejechało, ale przejazd przez Toporowskiego i Pocieszka to istny dramat, nawet nie wiem ile trwał przejazd przez ten odcinek, co najmniej z 30 minut! Ale nie było by takich korków gdyby ludzie trochę zmądrzeli i samochód zamienili na autobus albo rower. Wtedy nikt by się nie denerwował, wszyscy by byli na czas w szkole/pracy.Patol pisze:Pytasz się gdzie była? Pewnie stała gdzieś w korku na trasie. To nie wiesz, że prawie codziennie 20 w szczycie wcale nie trzyma sie rozkładu??kacper pisze:Dzisiaj 20 miała być na przystanku Al. Solidarności/Domaszowska o 18.11. Przyszedłem na przystanek 18.05, czyli teoretycznie 6 minut przed czasem. Nie było francy! Wsiadłem w 4, potem od Źródłowej przeszedłem na Sandomierską - ani śladu 20-tki, a na pewno mnie nie minęła, widziałbym. Czekałem aż do 18.38, ze względu na bolącą kostkę nie mogę łazić daleko na piechtę. Czy może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego tej &@!$#%$%# 20-tki nie było? Wypadła z kursu?
Wczoraj autobusy na samej 4 miały po 50-60 min opóżnienia!!
Odniosę się to tych słów i ponownie odniosę się do Krakowa.Ziarek pisze:Opłaca się ZTMowi na zimę tylko zmieniać trasę...
Skoro w grodzie Kraka opłaca się zmieniać rozkłady i wieszać rozkłady linii jeżdżących na trasach objazdowych przez jeden weekend, to dlaczego naszemu ZTMowi nie miałoby się opłacać powiesić nowych rozkładów i zmienić trasy na kilka miesięcy.
Co prawda pamiętam linię krakowską kursującą na zmienionej trasie przez co najmniej dwa lata, co jest paranoją w drugą stronę, ale uważam że nie ma sytuacji, kiedy to powieszenie rozkładów i zmiana trasy się nie opłaca, jeśli tylko jest to uzasadnione jakimiś przesłankami.
- tester19
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Przecież od soboty 23 jeździ przez nowy most Herbski więc nie będą nic zmieniać na wiosne.Ziarek pisze:Na wiosnę znowu będą musieli puścić 23 przez (...) - Jagiellońską - Grunwaldzką - Żytnią - Paderewskiego - (...) ze względu na przebudowę węzła Żelazna, bo przecież mają stawiać nowy most. Opłaca się ZTMowi na zimę tylko zmieniać trasę...