Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 1 listopada 2010, o 16:12

MeehoweCK pisze:Mój współlokator, który jest z Łodzi bardzo się dziwił, że w Kielcach mamy linie 105, 114 itp.
Dziwić to się nie ma co - ot, takie oznakowanie.
W Wwie są linie 8xx co oczywiście nie oznacza, że linii jest ponad 800.
W Gorzowie numeracja zaczyna się od 100, a w Koninie od 50.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
woofcio

Post autor: woofcio » 1 listopada 2010, o 17:28

Reorganizację można zacząć np. od likwidacji totalnych dubli, jakie w ostatnim czasie powstały - 22 (jest 110) i 40 (jest 112). 110 i tak jeździ częściej niż 22, a 40 i 112 często jadą obok siebie. Fajnie by było, gdyby 112 jeździło też w soboty i niedziele, Herby nie mają wtedy dobrego połączenia ze Świętokrzyskim. 17 i 36 też można by raczej połączyć (rzecz jasna z pozostawieniem tej drugiej). Nie jestem zwolennikiem wariantów tras, ale zamiast 26 mogłoby być sześć kursów 28 do Łosienia.

Nie widzę też przeciwwskazań do usunięcia linii numer 11 - widziałem tylko raz, autobus jechał prawie pusty. Lepiej przerzucić brygadę gdzieś indziej (szóstka jest dość popularna), bo w końcu tamten rejon ma sporo linii, z dwójką na czele. Przy okazji 16BIS mogłaby stać się jedenastką. :)

Czytałem, że chcielibyście również połączenia 39 i 49... ale te linie mają przecież wielu pasażerów. Ja wolałbym puszczenie jednej z nich trochę inną trasą, np. Aleją Solidarności zamiast Warszawskiej. Za to złączyć 50 i 51 w jedno - jak najbardziej, przecież wystarczyłoby zrobić z 51 trasę powrotną.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 1 listopada 2010, o 17:45

Ja myślę, że potrzebny jest całkiem nowy schemat.
Te łączenia, likwidacje jak widać prawie niczego nie zmieniają i nic nowego nie wprowadzają.
Kiedyś byłem przeciwny systemowi z przesiadkami. Teraz chyba skłaniałbym się ku niemu.
Potrzebna jest wysoka częstotliwość kursów.
Wiadomo jak to wygląda w tej chwili.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tester19 » 1 listopada 2010, o 18:32

woofcio pisze:Reorganizację można zacząć np. od likwidacji totalnych dubli, jakie w ostatnim czasie powstały - 22 (jest 110) i 40 (jest 112). 110 i tak jeździ częściej niż 22, a 40 i 112 często jadą obok siebie. Fajnie by było, gdyby 112 jeździło też w soboty i niedziele, Herby nie mają wtedy dobrego połączenia ze Świętokrzyskim. 17 i 36 też można by raczej połączyć (rzecz jasna z pozostawieniem tej drugiej). Nie jestem zwolennikiem wariantów tras, ale zamiast 26 mogłoby być sześć kursów 28 do Łosienia.

Nie widzę też przeciwwskazań do usunięcia linii numer 11 - widziałem tylko raz, autobus jechał prawie pusty. Lepiej przerzucić brygadę gdzieś indziej (szóstka jest dość popularna), bo w końcu tamten rejon ma sporo linii, z dwójką na czele. Przy okazji 16BIS mogłaby stać się jedenastką. :)

Czytałem, że chcielibyście również połączenia 39 i 49... ale te linie mają przecież wielu pasażerów. Ja wolałbym puszczenie jednej z nich trochę inną trasą, np. Aleją Solidarności zamiast Warszawskiej. Za to złączyć 50 i 51 w jedno - jak najbardziej, przecież wystarczyłoby zrobić z 51 trasę powrotną.
112 to i tak pojedzie do nowej pętli którą buduja przy Markowskiego wiec na Malików zostanie tylko 40. Co do 39 to podobno ma zostac przedłuzona na Dobromyśl do ul. Janowskiej ale to po wybudowaniu pętli.
A 26 to wg Mnie ta linia powinna przejąc kursy do Piekoszowa z linii 28 w tej wariant by zniknał zaś 26 zyskało by o te pare kursów wiecej.

Awatar użytkownika
barteqck

Post autor: barteqck » 1 listopada 2010, o 21:31

Nie wiedziałem gdzie umieścić tego posta, ten temat wydał mi się najbardziej na miejscu. Sprawa dotyczy jazdy autobusów w godzinach wieczornych.

Wczoraj autobus linii 10 w kierunku szpitala na Grunwaldzkiej miał być na przystanku Żelazna PKP o godzinie 0:29. Na przystanku byłem około godziny 0:05, z powodu zimna po krótkiej chwili postanowiłem przejść na przystanek Grunwaldzka / Mielczarskiego gdzie ten autobus miał być o 0:31. Jakie było moje zdziwienie gdy około godziny 0:15 autobus minał mnie koło baru chińskiego za Pocztą Polską - 16 minut przed czasem!.

Telefon dyspozytora MPK nie odpowiadał. Autobus to LAZ numeru bocznego nie zauważyłem ponieważ niespodziewałem się, że będzie jechał. Jak przejeżdzał na tylmin wyświetlaczu zobaczyłem linie 10 - ktoś w środku chyba jechał z pasażerów.
;)

Awatar użytkownika
BRS

Post autor: BRS » 3 listopada 2010, o 16:36

Niespotkalo Cie nic nadzwyczajnego.Wieczorne odjazdy autobusow to standard.A w niedziele jak wychodze na autobus to 5 min wczesniej niz zwykle.
Tu się urodziłem i umrzeć bym chciał tu.

mp

Post autor: mp » 3 listopada 2010, o 22:04

Zgłaszajcie wszelkie przypadki do ztmu, coś trzeba robić żeby to zmienić!;)

Awatar użytkownika
kacper
Kontakt:

Post autor: kacper » 3 listopada 2010, o 22:34

Dzisiaj 20 miała być na przystanku Al. Solidarności/Domaszowska o 18.11. Przyszedłem na przystanek 18.05, czyli teoretycznie 6 minut przed czasem. Nie było francy! Wsiadłem w 4, potem od Źródłowej przeszedłem na Sandomierską - ani śladu 20-tki, a na pewno mnie nie minęła, widziałbym. Czekałem aż do 18.38, ze względu na bolącą kostkę nie mogę łazić daleko na piechtę. Czy może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego tej &@!$#%$%# 20-tki nie było? Wypadła z kursu?
Precz z busiarstwem!
Obrazek

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 3 listopada 2010, o 22:54

Na rozkładach jest telefon do ZTM i do MPK, proponuję dzwonić 8) może ktoś odbierze
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 listopada 2010, o 23:35

Tylko wez sobie do serca rady dyspozytora. Ja zglaszalem w niedziele niesprawny wyswietlacz na linii (tzn. nie chcialo im sie wgrac nowych tras) i powiedzialem, ze bieglem do autobusu i nie widzialem, co to za autobus, a dyspozytor na to: pasazer ma obowiazek stac na przystanku 8)

Awatar użytkownika
andrzeej
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: andrzeej » 3 listopada 2010, o 23:51

B@rteK pisze:Na rozkładach jest telefon do ZTM i do MPK, proponuję dzwonić 8) może ktoś odbierze
W zeszłym tygodniu próbowałem się dodzwonić przez 40 minut - bezskutecznie (ok. godz. 12-tej, kilkanaście połączeń płatnych, ponieważ zgłasza się centrala i trzeba czekać).

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 4 listopada 2010, o 00:05

Wewnetrzny 461.

Awatar użytkownika
tester19

Post autor: tester19 » 4 listopada 2010, o 09:09

kacper pisze:Dzisiaj 20 miała być na przystanku Al. Solidarności/Domaszowska o 18.11. Przyszedłem na przystanek 18.05, czyli teoretycznie 6 minut przed czasem. Nie było francy! Wsiadłem w 4, potem od Źródłowej przeszedłem na Sandomierską - ani śladu 20-tki, a na pewno mnie nie minęła, widziałbym. Czekałem aż do 18.38, ze względu na bolącą kostkę nie mogę łazić daleko na piechtę. Czy może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego tej &@!$#%$%# 20-tki nie było? Wypadła z kursu?
Dlatego, że są korki a linia jest okrężna i ma ok 10 minut postoju na Żelaznej. Przy tym co się dzieje czasami na Solidarności i na innych ulicach to dziwić to nie powinno. Często jest tak że kierowca nie wysadza pasażerów przy dworcu PKS tylko od razu jedzie z nimi na przystanek Żelazna PKP. I tak w kołeczko bez postoju. Więc ja bym dzwonił do ZTM Kielce w celu poprawy rozkładu.

Awatar użytkownika
tester19

Post autor: tester19 » 4 listopada 2010, o 14:38

ZTM Kielce

Informujemy, że od dnia 06.11.2010r. ulegają zmianie godziny kursowania oraz częściowo trasa linii nr 23 w dni robocze i soboty.

Linia kursować będzie: Os.Ślichowice - Massalskiego - Grunwaldzka - Piekoszowska - Grunwaldzka - Jagiellońska – Hoża - Kolberga – Hoża – Jagiellońska – 1 Maja – Pawia – Łódzka – Zagnańska.Trasa powrotna w odwrotnej kolejności.

Awatar użytkownika
tester19

Post autor: tester19 » 5 listopada 2010, o 09:13

ZTM Kielce :

Informujemy, że w związku z trudnościami w skręcaniu z ul. Warszawskiej w Al. Tysiąclecia P.P., dla linii nr 4 jadącej z Piasków w kierunku Al. na Stadion przystanek: Warszawska Politechnika nie obowiązuje.

Wcześniejszy pomysł to puszczenie 4 przez ul. Toporowskiego, Pocieszki, Al. Tysiąclecia 8)

ODPOWIEDZ