Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
Sirek1
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
autor: Sirek1 » 11 października 2010, o 21:40
Mecze i koncerty wyświetlą na parkingu wielopoziomowym w centrum Kielc
Miasto kupiło dwa duże ekrany wraz z nagłośnieniem, które zawisną na parkingu wielopoziomowym przy placu Konstytucji 3 Maja w Kielcach. W tym tygodniu rozpocznie się ich montaż.
Już przy projektowaniu parkingu uwzględniono miejsca na ekrany. Jeden zawiśnie we wnęce od strony Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, a drugi bliżej ulicy Leśnej. Monitory mają ponad 6 metrów powierzchni każdy. - Są to ekrany ledowe, nowoczesne, zapewniające bardzo wysoką jakość obrazu - wyjaśnia dyrektor Zakładu Obsługi Urzędu Miasta w Kielcach Zygmunt Mazur.
Wrocławska firma zamontuje konstrukcję, do której zostaną przymocowane urządzenia. - W październiku ekrany powinny już działać. Chcemy pokazywać na nich koncerty, mecze czy relacjonować imprezy odbywające się w różnych miejscach Kielc - informuje dyrektor.
Firma, która wygrała przetarg, zamontuje ekrany wraz z nagłośnieniem za 390 tysięcy złotych
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /849680763
-
MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
autor: MAŁY » 14 października 2010, o 14:29
Mam pytanie czy parking nadal w soboty (weekendy) nadal jest bezpłatny?
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

-
mwilu
-
Kontakt:
autor: mwilu » 14 października 2010, o 14:49
Chwilami mam wrażenie, że nasze miasto ma za dużo pieniędzy. Czy nie lepiej było zainwestować w telebim na stadionie? O potrzebie jego zamontowania mówi się od dawna, jednak podobno nie ma na to kasy

-
michal_ck
autor: michal_ck » 14 października 2010, o 14:52
Przecież wyraźnie jest napisane, że przed parkingiem będą wyświetlane mecze, a nie na stadionie. Być może włądze chcą przenieść mecze ze stadionu pod parking? Hmm... Szkoda tylko, że nie pomyśleli o pojemności obu miejsc... Ale cóż, czasem wyobraźnia potrafi nieźle zakręcić...
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
-
Onio
autor: Onio » 14 października 2010, o 16:50
MAŁY pisze:Mam pytanie czy parking nadal w soboty (weekendy) nadal jest bezpłatny?
Miało tak być do końca tego roku. W razie czego przed wjazdem znajduje się odpowiednia informacja.
-
Arturo
-
Kontakt:
autor: Arturo » 14 października 2010, o 19:03
Zacznijmy od tego, ze nie nalezy sie spodziewac meczow Korony czy inncyh zespolow ekstraklasy pod parkingiem. C+ ma pierunsko drogie licencje i chyba nigdzie w Polsce nie ma takich plenerowych emisji, wiec na pewno nie bedzie to odciaganie ludzi od stadionu.
Pozostaja raczej mecze reprezentacji Polski oraz innych dziedzin sportu i nastawianie sie na zapelnianie i rozruszanie centrum w trakcie wydarzen sportowych.
-
fazeusz
autor: fazeusz » 14 października 2010, o 19:45
Nie bądźcie naiwni przez 95 % czasu będą tam leciały reklamy żeby ten parking nie powiększał dziury w budżecie bo nie ma się co oszukiwać dochodowy to on nie jest...
-
andrzeej
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
autor: andrzeej » 14 października 2010, o 20:09
Czyli kolejne badziewie bijące po oczach na kilkaset metrów. Żenada.
-
Tomasso
- Ranga: Kierownik budowy ;)
-
Kontakt:
autor: Tomasso » 15 października 2010, o 08:07
To snajperzy od szyb się ucieszą - będą mieli nowy cel.
-
ice
autor: ice » 15 października 2010, o 12:00
fazeusz pisze:...bo nie ma się co oszukiwać dochodowy to on nie jest...
Nie takie jest jego zadanie, to nie jest obiekt komercyjny.
Swoją drogą, parkowałem tam wczoraj w południe i na poziomie 0 i 1 nie znalazłem wolnego miejsca

-
fazeusz
autor: fazeusz » 16 października 2010, o 09:35
Nie dziwie ci się że nie znalazłeś. Przez to co się dzieje na drogach w centrum ludzie tracą nerwy odpuszczają i parkują. Są zatem zmuszani do tego żeby płacić "niekomercyjną" cenę za postój na tym pięknym parkingu.
Edit:
Z resztą w podobnym celu (zmuszania kierowców do parkowania tam) został zlikwidowany buspas na ulicy IX wieków, prawo-skręt jest dorobiony żeby więcej ludzi jechało na parking. Co do słuszności takiego rozwiązania to pozostawiam to bez komentarza.
-
ice
autor: ice » 16 października 2010, o 10:31
Jaki wpływ na parkowanie mają remonty ulic?
No chyba, że tęsknisz za miejscami parkingowymi na ul. Małej, Dużej czy na Rynku.
Co do zlikwidowania bus pasa to słyszałem, że ma jeszcze powstać wielki ekran led gdzie będzie wyświetlany Kaszpirowski, dzięki któremu zahipnotyzowani kierowcy będą korzystać z wielopoziomowego parkingu

adin, skręcasz w prawo...

-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
autor: Autor » 16 października 2010, o 10:42
fazeusz pisze:Nie dziwie ci się że nie znalazłeś. Przez to co się dzieje na drogach w centrum ludzie tracą nerwy odpuszczają i parkują. Są zatem zmuszani do tego żeby płacić "niekomercyjną" cenę za postój na tym pięknym parkingu.
Edit:
Z resztą w podobnym celu (zmuszania kierowców do parkowania tam) został zlikwidowany buspas na ulicy IX wieków, prawo-skręt jest dorobiony żeby więcej ludzi jechało na parking. Co do słuszności takiego rozwiązania to pozostawiam to bez komentarza.
Wlasnie to jest przyklad wypisywania i powielania glupot osob bez swojego zdania.
-
fazeusz
autor: fazeusz » 16 października 2010, o 10:56
Sęk w tym ze mam swoje zdanie, które różni się od waszego "jedynie" słusznego dlatego wasza dyskusja ze mną sprowadza się do wypisywania że mam głupie zdanie. Nie wszystkie zmiany w Kielcach muszą mi się podobać. Moim zdaniem błędem jest likwidowanie buspasa na rzecz prawo-skrętu z którego głównie będą korzystać kierowcy kierujący się w stronę parkingu. Koncepcja parkingu w takiej formie w takim miejscu też moim zdaniem jest niesłuszna.
-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
autor: Autor » 16 października 2010, o 11:01
Tylko uzasadnij, kto lub co zmusza Cie do parkowania na jedynym slusznym parkingu? Po jego uruchomieniu bilnas miejsc parkingowych w SPP zwiekszyl sie o ponad 300 miejsc (Parking Centrum + Plac Wolnosci), a parkowanie uniemozliwiono raptem na czterech ulicach, a na kilku innych zaprowadzono porzadek. Moze przeszkadza Ci to, ze juz nie podjedziesz pod same drzwi lokalu lub nie zaparkujesz na ulicy, ktora jest celem Twojej wyprawy?