Stadion piłkarski - ul. Ściegiennego

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Michał
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Michał » 26 lipca 2006, o 14:29

Kieleckim Stadionem chwali się Skanska w najnowszym magazynie "Worldwide - a magazine from Skanska" (#2 2006), który właśnie świeżutki dotarł do mnie ze Szwecji.
Postaram się niedługo zamieścić skan

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 26 lipca 2006, o 15:26

Michał pisze:Kieleckim Stadionem chwali się Skanska w najnowszym magazynie "Worldwide - a magazine from Skanska" (#2 2006), który właśnie świeżutki dotarł do mnie ze Szwecji.
Postaram się niedługo zamieścić skan
Jest w internecie na stronie http://www.skanska.com/skanska/template ... _1533.aspx strona 26
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 26 lipca 2006, o 18:50

O właśnie, dzięki :)

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 26 lipca 2006, o 21:46

Bardzo ładna, panoramiczna fotografia. Nie widziałem jej wcześniej :shock:
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 4 sierpnia 2006, o 16:41

Zmiany na stadionie

Kilka zmian zaszło podczas przerwy letniej na stadionie przy ul. Ściegiennego. Kibiców na wejściu powita pomnik, a na trybunach... żółte schody.

Z racji tego, że stadion został wsparty pieniężnie przez Unię Europejską, musiała na nim zostać zamontowana specjalna tablica informująca o tym. - Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z europejskiego funduszu rozwoju regionalnego oraz budżetu państwa w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego - możemy na niej przeczytać.

Schody zostały zaopatrzone w żółte znaczki. - Jest to wymóg UEFY w zakresie bezpieczeństwa kibiców, by stadion mógł zostać dopuszczony do rozgrywania meczów międzynarodowych - informuje Jacek Domoradzki, kierownik stadionu. - Poza żółtymi znacznikami na schodach, UEFA nie miała niemal żadnych zastrzeżeń do kieleckiego stadionu - dodaje dyrektor Kolportera Korony, Sławomir Sijer.

W dalszym ciągu trwają również pracę nad dodatkowymi wejściami. Wykonawcy obiecują, że wszystko będzie gotowe na czas. Przypomnijmy, że zostanie zamontowanych dodatkowych pięć kołowrotków, dzięki czemu liczba wejść zwiększy się o dziesięć (6 od ul. Ściegiennego oraz 4 od ul. Gagarina).

Murawa jest poddawana pracom pielęgnacyjnym i z niecierpliwością oczekuje na piłkarzy Korony oraz Wisły Płock.

Informacja własna - Korona Media Team (top)

:arrow: http://www.korona-kielce.pl/gol.php?&pa ... nr=3894&l=

Obrazek Obrazek
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 4 sierpnia 2006, o 23:12

Brawo! Żółte schody :D Tego mi tam brakowało :D Swoją drogą byłem dzisiaj przed stadionem i ku mojemu zdziwieniu od strony Ściegiennego ta najważniejsza część po środku stadionu została przemalowana na czarno! Bardzo ładnie sie teraz prezentuje! Tak myślę jakby tylko niektóre elementy betonu na stadionie pomalować na ten kolor to jego elewacja wypiękniałaby od razu! Koszt niewielki a efekt spory. Swoją drogą za tablicą z wynikami również od strony Ściegiennego pojawił się nowy herb Korony! Z tego co pamietam na pierwszych projektach to po drugiej stronie (w narozniku na wprost tego) ma sie pojawić herb miasta. A tablice reklamowe stadionu zmieniły wygląd. Jest napisane kto jest właścicielem obiektu i kto go wynajmuje. Szkoda, tylko, że się z tym pośpieszyli, bo jest tam jeszcze pod spodem stary herb Korony :/ Aha, są jeszcze barierki przy wejściach na stadion i przy kasach od Ściegiennego a przy wejściu dla gości montowali kolce, żeby nie mogli się wydostać górą ;p
Ostatnio zmieniony 4 sierpnia 2006, o 23:23 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 4 sierpnia 2006, o 23:19

Taa tylko jak w niedziele pojdziecie na stadion to zobaczycie co maja na mysli piszac "zolte schody". Na calym stadionie jest pomalowana moze 1/5 tych schodow, czemu? Nie mam pojecia. W...a mnie to juz bo nic nie potrafia dobrze zrobic od poczatku do konca :?

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 4 sierpnia 2006, o 23:43

Może po prostu farba się skończyła i niebawem dokończą ich malowanie? Bo nie sądzę, żeby byli tak głupi i "oszczędni", żeby nie pomalować wszystkich schodów...

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 4 sierpnia 2006, o 23:50

Ehh no chyba sam nie wierzysz w to co mowisz :?: Malowali to jeszcze w tamtym tygodniu to po pierwsze, a po drugie jedne pomalowane nastpen nie, pozniej znow zolte, dwie przerwy i dalej juz sam nie wiem jak. Albo niech maluja co drugie i wtedy bedzie wiadomo, ze tak mialo byc albo od poczatku jedne po drugich i bedzie wiadomo, ze sie nie wyrobili.
Nawet dobrze sie orintuje co sie dzieje w tym klubie i uwierzcie mi, nie ma nigdzie takie burdelu jak tam, a pisanie o profesjonalnym klubie z najnowoczesniejszym stadionem w Polsce mozna wstadzic miedzy bajki.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 5 sierpnia 2006, o 13:01

Deo pisze:Swoją drogą byłem dzisiaj przed stadionem i ku mojemu zdziwieniu od strony Ściegiennego ta najważniejsza część po środku stadionu została przemalowana na czarno!
To będzie duża reklama Umbro, jest już napis "One Love" i logo firmy.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 5 sierpnia 2006, o 15:56

W gdzie to dokladnie? Jakby ktos znalazl zdjecie to z tym miejsce to bym zobaczyl, bo nie kojarze. Ladnie wyglada?

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 5 sierpnia 2006, o 16:10

autor pisze:W gdzie to dokladnie? Jakby ktos znalazl zdjecie to z tym miejsce to bym zobaczyl, bo nie kojarze. Ladnie wyglada?
Zdjęcie z początku prac:
Obrazek
by Grzesław http://www.koronakielce.net/

Teraz jest w zasadzie skończone i wygląda bardzo dobrze.
Komisja Rewizyjna czuwa!

bernard

Post autor: bernard » 5 sierpnia 2006, o 20:13

widziałem dzisiaj ten herb. Miałem nadzieję że będzie jakiś odlotowy, podświetlany a to taka zwykła tablica :( A wystarczyłoby parę świetlówek pod spód i już byłoby lepiej. A reklama Umbro taka sobie.
bernard

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 5 sierpnia 2006, o 22:23

jutro pierwszy mecz u siebie... dzisiejsze wyniki wskazują, że jakiekolwiek zwycięstwo (nawet 1:0!) daje nam lidera!!! :D :D :D
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 6 sierpnia 2006, o 21:54

Było 0:0, ale i tak mamy 4 punkty (tylko GKS ma więcej [6]), więc nie jest źle :D

PS - Ma ktoś fotkę z gotową reklamą Umbro?

ODPOWIEDZ