Eksploatacja taboru unijnego ZTM Kielce (#1001-1235)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Przyczyną jest fakt, że organizator i przewoźnik są w zmowie, aby ten drugi nie był za dużo stratny na własnej dumpingowej cenie za wozokm, a ten pierwszy dzięki temu był stratny na tym, że płaci za więcej wozokm złomami MPK niż musi. Jak wiadomo na wszystkim cierpią pasażerowie, ale kogo to obchodzi, ważne że towarzystwo wzajemnej adoracji może się poklepać po plecach i cieszyć z tego jak robią z pasażerów idiotów.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Ja jednak wolę, jak wszystkie autobusy unijne są wykorzystywane w stopniu maksymalnym czyli na trasie wszystkie lub prawie wszystkie. Więc jeśli od czasu do czasu na setce pojawi się autobus zastępczy MPK, to tylko może świadczyć o tym, że ZTM stara się aby wszystkie unijne autobusy były rozdysponowane. Nie wiem jak jeszcze w godzinach porannego szczytu (czy na zajezdni wtedy stoją bezużytecznie unijne, które nie mają awarii), ale w popołudniowym już kilka jest wolnych, przed debilne rozkłady ZTM, które nakazują zjazdu jednej brygadzie 102, 105 i chyba jeszcze jakiejś linii ok. godz. 14. Wtedy wg mnie autobus zastępczy MPK powinien zastępować ZTM. Sam kiedyś wieczorem widziałem #369 na linii 109. Mam nadzieję, że ZTM przywróci jednak te zlikwidowane kursy 102 i 105, ale może potrzeba jednak więcej głosów z naszej strony, abyśmy zostali usłyszeni?
Sorry, takiego mamy prezydenta...