Tylko ze ludzi co sie teraz gniota o godzinie 14-17 w "46" i "105" to wiesz nie interesuje ze 105 startuje sobie 5 rano i ma zjazdowe jak wtedy kiedy sa potrzebne kursy to ich nie matomekgopon22 pisze:dokładnie 3 kursy mniej,jeden kurs więcej zjazdowy,w sobotę jeden mniej,za to startuje 105ka już o 4:57 z grunwaldzkiej,w obie strony przez orląt lwowskich,w jedną przez piekoszowską i jagiellońską
Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- tester19
- Ranga: Kierownik budowy ;)
-
tomekgopon22
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Po raz kolejny przekonaliśmy się o ograniczeniu umysłowym ludzi pracujących w ZTM...
105 po południu to żenada. Nie dość, że 46 ograniczyli i nie przywrócili większej ilości kursów, to teraz 105 zabierają. Niech się leczą na głowę. Akurat 105 to powinni zwiększyć, bo często jest napchane do granic możliwości. No i kolejny autobus będzie na zajezdni stać bezużytecznie. Po co kupowali ich aż 40, skoro 1/4 ma stać niepotrzebnie, a w weekendy 1/2? Zamiast nówkami z klimą za 2,65 zł/km, ludzie muszą jeździć szrotami za ponad 5 zł/km. Ciekawy jestem jakie fajne rozkłady będą mieć te nowe linie, ale spodziewam się, że będzie tylko gorzej...
A tak w ogóle, to 1 czerwca już blisko i powinni już rozkłady udostępnić...
105 po południu to żenada. Nie dość, że 46 ograniczyli i nie przywrócili większej ilości kursów, to teraz 105 zabierają. Niech się leczą na głowę. Akurat 105 to powinni zwiększyć, bo często jest napchane do granic możliwości. No i kolejny autobus będzie na zajezdni stać bezużytecznie. Po co kupowali ich aż 40, skoro 1/4 ma stać niepotrzebnie, a w weekendy 1/2? Zamiast nówkami z klimą za 2,65 zł/km, ludzie muszą jeździć szrotami za ponad 5 zł/km. Ciekawy jestem jakie fajne rozkłady będą mieć te nowe linie, ale spodziewam się, że będzie tylko gorzej...
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kursy zjazdowe powinny być realizowane TYLKO z pętli najbliższych zajezdni, a więc dla #105 powinna być to Os. Ślichowice (Pętla),
Ciesze się, ze chociaż w jedej kwestii jest cywilizacja - czyli Orląt Lwowskich dwukierunkowo.
Skandalem jest dla mnie ograniczanie kursów. Obie linie (46 i 105) powinny dać wspólnie częstotliwosć rzędu 10 minut.
A teraz mam pytanie: co to za przychodnia jest na Orląt że jest ona wyjątkowa na skalę miasta?
Ciesze się, ze chociaż w jedej kwestii jest cywilizacja - czyli Orląt Lwowskich dwukierunkowo.
Skandalem jest dla mnie ograniczanie kursów. Obie linie (46 i 105) powinny dać wspólnie częstotliwosć rzędu 10 minut.
A teraz mam pytanie: co to za przychodnia jest na Orląt że jest ona wyjątkowa na skalę miasta?
- dovers_ck
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Mam pytanie, czy przez ul. Kaczmarka będzie szła jakaś linia? Gdyż ustawiono na niej nowy przystanek autobusowy (punkt B; punkt A to także przystanek ale już dawno ustawiony).
http://tnij.org/g1lz
http://tnij.org/g1lz
"Lepiej jest jechać słabym samochodem na 100% niż dobrym na 20%"James Hunt
-
tomekgopon22
No tak,ale na orląt lwowskich jest przychodnia specjalistyczna ze wszystkimi specjalistami.
Oby puścili przez
Kaczmarka!Popieram
Ktoś swego czau proponował taka linię żniwna-Kaczmarka-krakowska uczelnia.Może 115...
Pozdrawiam
A wie ktoś z Was jak właściwie będzie wyglądała trasa 113ki?bo wiem że swiętokrzyskie-dworzec-kusocińskiego szpital,ale mnie ciekawi odcinek dworzec-kusocińskiego szpital.Wie ktoś?bo niby na stronie ztm pisze że dworzec-cmentarz-szczepaniaka-kusocińskiego szpital,ale gdzieś czytałem że dworzec-żytnia-kaczmarka-krakowska-pakosz-marmurowa-szczepaniaka-Kusocińskiego szpital.To pytanie z przystankami na Kaczmarka spowodowało że przyponiałem sobie że gdzieś czytałem tę wersję.
Oby puścili przez
Kaczmarka!Popieram
Ktoś swego czau proponował taka linię żniwna-Kaczmarka-krakowska uczelnia.Może 115...
Pozdrawiam
A wie ktoś z Was jak właściwie będzie wyglądała trasa 113ki?bo wiem że swiętokrzyskie-dworzec-kusocińskiego szpital,ale mnie ciekawi odcinek dworzec-kusocińskiego szpital.Wie ktoś?bo niby na stronie ztm pisze że dworzec-cmentarz-szczepaniaka-kusocińskiego szpital,ale gdzieś czytałem że dworzec-żytnia-kaczmarka-krakowska-pakosz-marmurowa-szczepaniaka-Kusocińskiego szpital.To pytanie z przystankami na Kaczmarka spowodowało że przyponiałem sobie że gdzieś czytałem tę wersję.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2010, o 06:51 przez tomekgopon22, łącznie zmieniany 3 razy.
- krzysiu1493
- krzysiu1493
ZTM udostępnił na stronie rozkłady nowych linii obowiązujące od 1.06.2010r. - 111 i 113.
Linia 111
Dni robocze - 2 brygady
Soboty - 1 brygada
Niedziele - 1 brygada
Kursy zjazdowe z Os. Dąbrowa do przystanku Jagiellońska MPK
Linia 113
Dni robocze - 2 brygady
Soboty - 1 brygada
Niedziele - 1 brygada
Kursy zjazdowe z pętli przy ul. Kusocińskiego (?)
Linia 111
Dni robocze - 2 brygady
Soboty - 1 brygada
Niedziele - 1 brygada
Kursy zjazdowe z Os. Dąbrowa do przystanku Jagiellońska MPK
Linia 113
Dni robocze - 2 brygady
Soboty - 1 brygada
Niedziele - 1 brygada
Kursy zjazdowe z pętli przy ul. Kusocińskiego (?)
- krzysiu1493
Nowe linie autobusowe w Kielcach: 111 i 113
Dwie nowe linie autobusowe uruchamia od 1 czerwca Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach.
Czytaj więcej