Przystanki

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

aaa

Post autor: aaa » 7 kwietnia 2010, o 21:36

Od juta rozpoczyna się budowa mini dworca na Świętokrzyskim

Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach, informuje że od dnia 08.04.2010r. w związku z przebudową pętli manewrowej na Os. Świętokrzyskim, autobusy komunikacji miejskiej o nr: F - 35 - 40 - 40bis - 48 - 101- 102 - 107 kursować będą ul. Jana Nowaka Jeziorańskiego do ul. Sikorskiego, (pętla manewrowa na Os. Stok).

W rejonie budowanej pętli zostaną usytuowane przystanki tymczasowe.

Ziarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Ziarek » 7 kwietnia 2010, o 23:28

Nic się nie zmieniło co do projektu i budują te "szałasy"?

Awatar użytkownika
michal_ck
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: michal_ck » 9 kwietnia 2010, o 19:24

Rozumiem, że po wybudowaniu tych "dworców" pętla na Sikorskiego zostanie zlikwidowana, a MPK-i będą zawracały właśnie przy tym dworcu?
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

CKKarol

Post autor: CKKarol » 9 kwietnia 2010, o 22:48

^^^^
Chyba nie podejrzewasz, że nasz ZTM wpadnie na taki pomysł, jakby nie było bardzo dobry, zwłaszcza dla kierowców :).
Malowali dziś przystanek na Jagiellońskiej za Karczókowską.

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 10 kwietnia 2010, o 10:55

Korzystając z wolnej soboty, dość ładnej pogody i melancholijnego nastroju po śmierci prezydenta, wybrałem się na spacer i zrobiłem kilka zdjęć budowanego przystanku:

Prawie jak panorama:
ObrazekObrazekObrazek

Idziemy w kierunku tymczasowego przystanku w stronę centrum:
Obrazek

Obrót. Widać nadgryziony daszek starej wiaty i panów ustawiających tablicę informacyjną:
Obrazek

Do tymczasowego przystanku prowadzi tymczasowa ścieżka. Mogli chociaż stare płyty chodnikowe rozrzucić. Po prawej prawdziwy powód mojego spaceru:
Obrazek

Już niedługo, coraz bliżej...
Obrazek

Obrót:
Obrazek

Obrazek

Przystanek w stronę centrum:
Obrazek

Bye, bye stara niepraktyczna wiato:
Obrazek

Przystanek w kierunku Sikorskiego:
Obrazek

Obrazek

Koniec.

rzeczownik

Post autor: rzeczownik » 28 kwietnia 2010, o 16:34

Jadąc dziś do przychodni Na Stoku, na wysokości domu dziecka zauważyłem z okien autobusu słupek ze znakiem przystanku autobusowego stojący po drugiej stronie ulicy. Czy to oznacza, że po ul. Orląt Lwowskich autobusy MPK kursują lub będą kursować w obu kierunkach?

Awatar użytkownika
tester19

Post autor: tester19 » 28 kwietnia 2010, o 17:22

Tak ulicą Orląt Lwowskich w obu kierunkach maja jeździc linie 104 i 105 :) no ale jak stoja przystanki to oznacza ze juz niedługo zmienia sie wrescie rozkłady i trasy tych linii 8)

Awatar użytkownika
kacper
Kontakt:

Post autor: kacper » 28 kwietnia 2010, o 18:09

A komu kurna przeszkadza to 104?! Dla mnie to idealna linia w dni robocze, szczególnie jak trzeba jechać przed świętami na cmentarzu posprzątać. Niech lepiej zmienią 107.
Precz z busiarstwem!
Obrazek

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 28 kwietnia 2010, o 18:21

Oj naprawdę potrzebna jest ta linia przez cały rok, żeby posprzątać przed świętami na cmentarzu :twisted:
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
tester19

Post autor: tester19 » 28 kwietnia 2010, o 18:37

Za to pomału Piekoszowska od Grunwaldzkiej do Jagiellońskiej przypomina normalna juz prawie ulice budowa zatok idzie pełna para. Ciekawi mnie tylko gdzie i czy powstanie przystanek tam bo nie widzi mi sie zeby autobus stawał miedzy dwoma latarniami :lol: fajnie jakby ZTM i MZD wpadli na pomysł utworzenia przystanku na postoju TAXI (ten by przeniesli) a napewno sporo osób by z niego jeździło 8)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 28 kwietnia 2010, o 19:03

Na wysokosci ul. Mieszka I.

Awatar użytkownika
tester19

Post autor: tester19 » 28 kwietnia 2010, o 19:14

Acha no to dzięki za info ale przydałby sie jeszcze jeden np na przeciwko BP :) a w takim razie jeszcze jedno pytanie Mi wpadło do głowy czy te linie co wybiora bedą jeździły ze Ślichowic Piekoszowska a na Ślichowice juz Grunwaldzka? Czy puszcza w oba kierunki Piekoszowską ?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 28 kwietnia 2010, o 19:25

Nie wiem. Zglosilem juz prosbe o przystanek Jagiellonska os. Czarnow, ale jest opor.

Awatar użytkownika
kacper
Kontakt:

Post autor: kacper » 28 kwietnia 2010, o 19:31

B@rteK pisze:Oj naprawdę potrzebna jest ta linia przez cały rok, żeby posprzątać przed świętami na cmentarzu :twisted:
A co, może niech 105 zostanie? Taki był wielki problem dołożyć brygadę do 46 i zostawić jednego - dwa Ikarusy do jej obsługi, co? Niech 104 zostanie sezonowo chociaż, tak jak 100, które kursuje tylko z okazji targów, a więc 104 mogłoby kursować parę dni przed świętami Bożego Narodzenia, Wielkanocy i Wszystkich Świętych. A to, że nie dbasz o groby bliskich bądź masz wszystko związane z Kościołem głęboko w czterech literach, nie jest argumentem.
Tak BTW to MZD fajnie remontuje przystanki. Na przystanku Boh. W-wy za TESCO (w stronę Szczecińskiej) była rozwalona szyba, prawdopodobnie przez wandali. Zostawili ją tak przez pół roku, całą zimę piź... ehkm, wiało po pasażerach równiutko, a teraz jak wymienili, to wstawili... hmm, nawet nie wiem jak to nazwać, takie białe, prawie nieprzezroczyste "cuś", dzięki czemu trzeba wyciągać głowę jak żyrafa żeby zobaczyć, czy autobus nie jedzie.
Precz z busiarstwem!
Obrazek

Awatar użytkownika
tester19

Post autor: tester19 » 28 kwietnia 2010, o 19:41

Autor pisze:Nie wiem. Zglosilem juz prosbe o przystanek Jagiellonska os. Czarnow, ale jest opor.
Kurde zawsze maja opór w sprawach co by sie sprawdziły a napewno z tego przystanka by korzystali pasażerowie eh brak słów ale poczekamy zobaczymy. Mozna by przystanek postawic na postoju TAXI, zatoka jest ale to im pewnie do głowy nie wpadnie :roll:

ODPOWIEDZ