Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Linia 102 notorycznie odjeżdża przed czasem z przystanku Grunwaldzka/Mielczarskiego w kierunku centrum. Co z tego, że te autobusy mają GPS, skoro ZTM nie potrafi wziąć za tyłek przewoźnika i przywalić kary lub dostosować rozkładu do realnych czasów przejazdu?
Jazda przed czasem wcześniej niż 2 minuty powinna być traktowana jako niezrealizowanie kursu, ponieważ pasażerowie nie mogli z niego skorzystać. Mam czekać na przystanku 10 minut, bo nie wiadomo czy tym razem autobus przyjedzie 5 minut przed czasem czy po? Rozumiem, że autobus może się spóźnić z powodu nieprzewidywalnych przyczyn, ale żeby jeździć przed czasem w stadzie z 15 i 46 po tej samej trasie to gruba przesada, zwłaszcza że na rozkładzie jest 4 minuty po nich (102 - dokładnie kurs 9.33 z tegoż przystanku, 46 i 15 - 9.29).
Jazda przed czasem wcześniej niż 2 minuty powinna być traktowana jako niezrealizowanie kursu, ponieważ pasażerowie nie mogli z niego skorzystać. Mam czekać na przystanku 10 minut, bo nie wiadomo czy tym razem autobus przyjedzie 5 minut przed czasem czy po? Rozumiem, że autobus może się spóźnić z powodu nieprzewidywalnych przyczyn, ale żeby jeździć przed czasem w stadzie z 15 i 46 po tej samej trasie to gruba przesada, zwłaszcza że na rozkładzie jest 4 minuty po nich (102 - dokładnie kurs 9.33 z tegoż przystanku, 46 i 15 - 9.29).
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- sueno
- Kontakt:
A w jaki sposób mieszkańcy świętokrzyskiego czy stoku mają dostać się na bazary jak nie nowym 107?
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
Od jakiegoś czasu niektóre autobusy, które swój pierwszy przystanek mają na pętli na osiedlu Świętokrzyskim, zatrzymują się na pętli przy ulicy Sikorskiego. Odjeżdżając stamtąd na pętlę na osiedlu Świętokrzyskim, przejeżdżają obok ostatniego przystanku na ulicy Sikorskiego. Moje pytanie jest takie: czy nie mogłyby zatrzymywać się na tym przystanku i zabierać pasażerów? Myślę, że byłoby wielu chętnych. Według mnie brak połączenia tych dwóch pętli (nie wliczając połączenia tych przystanków przez linię 107, która zanim tam dotrze, objedzie pół miasta) jest ogromnym błędem, który w końcu trzeba naprawić.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2010, o 21:45 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi ona bardzo odpowiada, choć niestety ostatnio ilość kursów została mocno zredukowana. Według mnie niewielka liczba pasażerów podróżujących tą linią wynika z braku wiedzy o jej nowej trasie. Myślę, że gdyby ludzie (szczególnie starsze osoby) zdawali sobie sprawę, że linia 107 zatrzymuje się przy bazarach, nie byłoby tego problemu a może nawet zaistniałaby potrzeba przywrócenia większej liczby kursów tej linii.
- CKfan
Nowy rozkład 103 woła o pomstę do nieba. Zamiast ograniczyć 15, za którą płacą dużo więcej, to idioci wolą ograniczyć niskopodłogową linię, której wozokm jest prawie 2 razy tańszy. Po co te Solarisy mają stać na zajezdni? Nie lepiej wycofać za to jakiegoś starego Jelcza? Ale jak ktoś w ogóle nie używa mózgu, to nie ma się co dziwić. Na dodatek nadal nie rozdysponowali 2 autobusów, które przestały być potrzebne po zmianie rozkładu 107, nie mówiąc już o tym że na rezerwie przed zmianą stało ich też za dużo. Nie mówiąc już o sobocie i niedzieli, gdy połowa autobusów stoi, zamiast chociaż w części być na mieście. Jak dla mnie jest to jawna niegospodarność i idiotyzm urzędasów ZTM, jeśli wolą płacić więcej za złomy MPK, zamiast taniej za swoje, dużo lepsze autobusy. Ale kogo obchodzi zwykły pasażer... niech się cieszy że w ogóle jedzie...
Sorry, takiego mamy prezydenta...