Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Szwaby zwykle mają klimę. Poza tym u nich tłok w autobusach jest rzadkością. A nawet jak tej klimy nie mają, to szyberdachy i uchylne okna wystarczają do przewietrzenia wnętrza, bo autobus nie stoi w korku, tylko praktycznie cały czas jedzie 
MPK wykosztowało się na klimę, żeby kierowcy było wygodnie, na czymś więc trzeba przyoszczędzić. A pasażer? Co ich to obchodzi, niech się cieszy, że cokolwiek jedzie. Dlatego ja korzystam głównie z setek, a latem raczej do niczego innego nie wsiądę, chyba że nie będzie innej opcji
MPK wykosztowało się na klimę, żeby kierowcy było wygodnie, na czymś więc trzeba przyoszczędzić. A pasażer? Co ich to obchodzi, niech się cieszy, że cokolwiek jedzie. Dlatego ja korzystam głównie z setek, a latem raczej do niczego innego nie wsiądę, chyba że nie będzie innej opcji
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- kacper
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Przez parę dni będzie jednego złoma mniej.PiotrekG pisze:Wychodzi na to, że #911 stracił tylnią szybę.
http://img405.imageshack.us/img405/1827/dsc03662b.jpg
B@rtek, co jak co, ale mnie z setek to tylko 104 interesuje. A co mają zrobić ci pasażerowie, którzy jeżdżą np. na 20 (w tym ja), gdy wpycha się hołota babci bazarowych, kanarów, dresów i uczniaków i w autobusie panuje klimat pustynny, a do tego krążą zapachy spod pachy i nitro z d**y? Czy takie 4-6 uchylnych okienek przewietrzy autobus? Kielce to nie szwablandia, u nas w autobusach jest często tłok jak w ruskich marszrutkach (patrz nasze busy). Mnie to nie obchodzi, ja jako pasażer mam prawo do świeżego powietrza. Swoją drogą przydałyby się lewary, tam duszno było tylko wtedy, gdy była temperatura ok. 40*C.
Ech, gdyby PKS obsługiwał kursy miejskie to bym nie jeździł MPK i kłopotu by nie było.
Precz z busiarstwem!

- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
680 ma na lewej szybie kabiny kierowcy kiepsko oklejoną dolną szybkę. 4 kwadratu żółtej folii krzywo nachodzące na siebie 
Interesują was takie detale?
Interesują was takie detale?
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
Dzisiaj rozpoczely sie pierwsze prace przy budowie minidworca na Slichowicach. Wszystkie przystanki zostana zachowane, autobusy beda jezdzily przez ul. Dewonska, potem w lewo do ul. Triasowej i wzdluz nich beda rowniez oczekiwaly na odjazd. Na tych ulicach bedzie obowiazywal zakaz zatrzymawania. Ze wzgledu na mozliwe problemy z kierowcami parkujacymi wzdluz tych ulic bedzie stacjonowal tam patrol ZTM.